1. Phil Spencer ‘xCloud neemt consolegaming nog niet over’.

Phil Spencer ‘xCloud neemt consolegaming nog niet over’.

Heeft Project xCloud nooit als een vervanging van iets gezien

Volgens Phil Spencer gaat het nog wel even duren voordat Project xCloud groter is dan consolegaming. Dat heeft hij gezegd tijdens een gesprek met GameLab.

Xbox heeft zich onlangs ook in de cloudgamingmarkt geworpen met Project xCloud. Toch is het volgens Spencer niet de bedoeling dat xCloud de consoles en game-pc’s gaat vervangen, maar eerder een extra optie moet bieden. “Ik heb nog nooit geprobeerd om xCloud te positioneren als vervanging voor een game-pc of voor een console", zei Spencer. "Ik ga graag voor een tv zitten en gamen op een console. Ik zit hier nu achter mijn pc en ik wil ook hierop spelen. Maar ik heb deze twee apparaten niet altijd tot mijn beschikking en ik wil graag kunnen gamen waar ik wil”.

Project xCloud bevindt zich op dit moment in de bètafase in Nederland. Volgens Spencer is Microsoft druk bezig met het aanleggen van datacenters om de service zo snel mogelijk wereldwijd beschikbaar te maken. “We gaan xCloud naar Game Pass brengen. Het is logisch om xCloud uit te breiden met de Game Pass-games, en de mogelijkheid toe te voegen om naar mobiele apparaten te streamen", zegt Spencer. "We zullen daar binnenkort meer over bekendmaken en duidelijkheid geven over het verdienmodel, waarvan ik denk dat mensen het erg leuk zullen vinden, evenals de bibliotheek met games die je kunt spelen waar je wilt. We zijn dichtbij. We voelen ons goed over de technologie.”

De xCloud-dienst bevindt zich in Nederland op het moment in de bètafase. Wanneer de dienst volledig wordt uitgerold is nog niet bekend.

xCloud

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Precies, al zou het mij niet verbazen dat ik thuis de xCloud ook ga gebruiken. Als ik een Gamepass game van bijvoorbeeld 60GB even snel wil proberen. Of als bij co-op games de rest al klaar is met downloaden en je alsnog wilt meedoen zonder op de volle download te moeten wachten.
 • Als extra optie heb ik er geen enkel probleem mee, ga het zelf niet gebruiken maar er zullen vast veel mensen zijn die dit een fijne optie gaan vinden. Zolang ik op mijn console kan blijven gamen vind ik alles best haha
 • Maar maar tu pauwer of tu klaut…
 • @tielo
  Sorry hoor Tielo, maar hoe kun je zo onvolwassen en irrelevant reageren? Na je "dag van een gamer" membercontent dacht ik dat je een vrij toffe peer was. Maar dit had ik van iemand van jouw leeftijd niet verwacht, en doe je de laatste tijd met enige regelmaat..
 • @Gaaiz
  Ik wilde dat net zeggen. Zijn membercontent vond ik ook top en een respectvol verhaal. Past totaal niet bij het beeld wat ik kreeg uit die verhalen maar zie ook al vaker dit soort reacties van Tielo.
 • Bij mij heeft het tot nu toe nog niet echt lekker kunnen werken. Als het bij mij goed gaat werken, zie ik mij wel veel gebruiken.
 • Ik heb een proefabonnement Stadia, maar ondanks dat veel mensen zeggen dat ze lag free spelen enzo, kan ik dit maar moeilijk geloven. Ik heb een zeer goede verbinding thuis, maar de kwaliteit van de Stream en de input lag zijn zeer onvoorspelbaar. Het is totaal niet hetzelfde als een video stream als Netflix of YouTube kijken. De enige dag werkt het goed en dan ben ik best wel onder de indruk en de andere dag is het gewoon onspeelbaar en is het laggy, veel blocking en stuttering etc.

  xCloud heb ik nog niet geprobeerd, omdat ik geen Xbox heb en geen Android toestel gebruik. Ben wel uitgenodigd en heb nog een oud Android toestel liggen, maar ik verwacht weinig verbetering tegenover Stadia.
 • @CerandoX.nl
  Ik heb de xCloud redelijk vaak getest. Mijn WiFi thuis is behoorlijk goed op orde, en wat mij op viel is dat de 2.4 GHz band gewoon niet te doen is. Ookal is zowel upload als download boven de 30 Mbit/s en de ping naar een willekeurige server netjes rond de 20 ms.
  Vervolgens kreeg ik een verzoek in de app om om te schakelen naar 5 GHz, waarna alle video haperingen verdwenen. Wat hier nou het verschil in is wil ik binnenkort even uitzoeken. Maar dan nog vond ik dat de inputlag echt merkbaar was. Shooters als Halo 5 was je duidelijk in het nadeel.
 • @Gaaiz
  Ja ik speel dus af en toe PUBG op stadia en soms werkt dit echt goed, maar vaak dan heb je net een stutter als je iemand ziet of input alg en ben je dood. Dus het is leuk voor erbij, maar niet als vervanging, op dit moment.

  Ik vraag mij overigens af of het ooit lokale hardware zal vervangen, want nieuwe hardware kun je verkopen aan mensen en ik vraag mij af of Google of Microsoft iedere 2 jaar splinter nieuwe hardware in hun data centers willen gaan stoppen, om mee te kunnen met de ontwikkelingen.
 • @CerandoX.nl
  Ik denk dat het met de huidige vorm van het internet niet zal gebeuren. Maar zeg nooit nooit.. Een groot gedeelte van de lag/responsetijden zijn op te lossen door lokaal datacenters neer te zetten.
  Als bijvoorbeeld Microsoft in elk land een datacenter heeft met streaming servers zal er wat verbetering zijn, maar het zal nog niet zo goed zijn als lokale hardware.
  Nu weet ik even niet of er al een xCloud serverparkje in Nederland is. Weer wat leuks om uit te zoeken voor vanmiddag. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren