1. Pikmin 3 Deluxe komt naar de Switch

Pikmin 3 Deluxe komt naar de Switch

Game verschijnt op 30 oktober

Nintendo heeft bevestigd dat de Wii U-game Pikmin 3 onder de noemer Pikmin 3 Deluxe naar de Nintendo Switch komt.

Dat heeft Nintendo gisteren onthuld. Het spel komt vanaf 30 oktober zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar. Pikmin 3 Deluxe kan nu alvast digitaal gereserveerd worden via de Switch eShop.

Pikmin 3 Deluxe bevat alle content uit de oorspronkelijke game, inclusief de extra missies die als downloadbare content voor de game verschenen. Ook zitten er nieuwe zijmissies in het spel, alsmede een nieuwe moeilijkheidsgraad en de mogelijkheid om heel de game met een vriend of vriendin te spelen.

Pikmin 3 verscheen eerder al voor de Wii U en laat spelers met drie astronauten de plantaardige wezentjes kweken om ze het zware werk te laten opknappen. Pikmin volgen de speler en kunnen bruggen bouwen, muren afbreken, vijanden uitschakelen en voedsel terug naar het ruimteschip dragen. Er gingen al geruime tijd geruchten dat Pikmin 3 naar de Switch overgezet zou worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Toch wel echt leuk, die shadow drop aankondigingen! :)

  Verder kan ik begrijpen dat mensen die de game al gekocht hebben voor de Wii U, deze versie links laten liggen, aangezien het gewoon een enhanced port is.

  Ik ga 'm wel aanschaffen, aangezien ik Pikmin 3 nooit gekocht/gespeeld heb voor/op de Wii U. Voor mij zal het dus een compleet nieuwe (en nu dus iets uitgebreidere) ervaring zijn!

  Verder heeft iedereen het recht om te blijven "klagen" m.b.t. Wii U ports voor de Switch, maar aangezien de Switch userbase NU AL +/- 5x groter is dan de Wii U userbase, snap ik de keuze -vanuit Nintendo's kant- wel. Nintendo wil dat hun vergeten Wii U exclusives een nieuwe kans krijgen en voor een nieuwe groep gamers beschikbaar worden.
  Al gekocht of vind je het te duur? Lekker links laten liggen en doorrr.
 • @PietS.

  Het blijft voor jou moeilijk om gewoon te zeggen dat dit een flut aankondiging is van jewelste en een teken van armoede dat je in de maand oktober in Q4 met niets meer dan met dit op de proppen komt. Ze hadden gewoon er voor moeten zorgdragen de afgelopen jaren dat Pikmin 4 klaar was voor dit jaar.
 • @smaakmaker

  Precies dit dus.
 • @smaakmaker

  Heeeee! De band is WEER EENS blijven hangen, terwijl je beloofd had dat je niet meer zou gaan klagen! WAT EEN VERRASSING ZEG! :O

  En jij kunt niet volgens mij nog steeds niet lezen… VOOR MIJ is dit geen flut aankondiging, want ik heb deze game nog nooit gespeeld.

  Verder gingen er al zeer lange tijd geruchten rond over deze game, dus zo'n verrassing zou het niet moeten zijn. Verder is het jaar nog steeds niet voorbij en zijn er genoeg mensen die dit wel een vette aankondiging vinden. Jouw mening =/= feit. ;)

  Maar blijf jij maar weer lekker discussiëren met alles en iedereen, zoals je in ieder topic doet. Ik ga weer aan het werk en ga deze game mooi aanschaffen de 30e van oktober. TABEE!!
 • @PietS.

  Oh nee ik kom een lading argumenten Piet S. Dat jij daar niets op kunt antwoorden snap ik volledig jij bent betreft Nintendo hetzelfde als Meta coola met Ac. Ook zou Nintendo een grote drol tonen jij slikt het als zoete koek. Dus vanaf nu ben je qua Nintendo niet meer serieus te nemen. En ik voorzie bij de waarschijnlijke minimale Mario remasters wel weer hoe geweldig Piet de Nintendo fanboy het vind. Wat ik zeg je zult een toffe peer zijn maar Qua Nintendo door je pure fanboy gedrag niet mee te praten. Maar mensen online die kritischer kijken naar Nintendo vinden het een flut aankondiging. En zeer slecht dat Pikmin 4 niet komt maar deze wel.
 • @smaakmaker

  Een lading "argumenten" die al zo'n 50x gerecycled zijn ja… :'-)
  Ik had deze game ook geskipt als ik 'm al op de Wii U had gehad, maar dat is niet zo, dus ik koop 'm. Wat jij daar verder van vindt, zou me een zorg zijn. Dat jij iets kut vindt, betekent niet dat anderen dat ook kut moeten vinden, maar dat kun jij niet hendelen.

  Nou, blijf jij jezelf maar lekker herhalen… en herhalen… en herhalen, dan blijf ik me ondertussen vermaken met Pokemon Mystery Dungeon DX, Animal Crossing: New Horizons, Xenoblade Chronicles: DE, Paper Mario: The Origami King en straks Bravely Default II, No More Heroes III & Pikmin 3 Deluxe en waarschijnlijk meer (zoals die ultiem vette 3D Mario remasters/remakes ja).

  (K)
 • @PietS.

  Haha en als zijn argumenten op zijn komt Piet S met een lading B en niche games op de proppen die riedel kennen we nu ook al. Die zijn vaak kwalitatief echt niet beter dan Days gone die jij elke keer neemt om te zeggen dat Sony zijn 2019 niet best was.

  En dat jij het koopt prima jou portomonee maar nog steeds hoor ik nergens wat jij vind dat switch lite bezitters een aparte set joy cons moeten kopen om dit te spelen.
 • @smaakmaker

  B en niche games… Ja… Daarnaast is alleen AC al beter dan het hele exclusives jaar van Sony/de PS4 vorig jaar (waar je toen ook (bijna) niet over klaagde), dus begin daar maar gewoon niet over hè. ;)

  En is dat zo ja? Ik heb daar nog niets over gelezen. Maar mocht dat zo zijn, dan vind ik dat zeker niet netjes en vind ik dat Nintendo alle Switch Lite gebruikers moet compenseren op de 1 of andere manier. :)
 • @PietS.

  Oh waar heb ik gezegd dat Sony zijn exclusieve jaar vorig jaar goed was. Ik zeg alleen keer op keer dat Sony zijn gaten worden opgevangen door 3rd party. En omdat jij het zo graag wil horen heb vorig jaar nauwelijks op mijn ps4 gespeeld omdat qua exclusive waar ik dat ding voor heb niet goed was.

  Maar het is toch niet moeilijk om te zeggen ik ga de game kopen maar het is wel creatieve armoede. En Nintendo had zorg moeten dragen voor Pikmin 4 in al die jaren en niet dit. Als dkctrf in 2018 de najaar game was geweest had ik gezegd ga hem nogmaals kopen maar het blijft creatieve armoede.
 • @smaakmaker

  Ik zeg dat je vorig jaar amper klaagde toen het om Sony/de PS4 ging en nu zowat iedere dag loopt te zagen, nu het over Nintendo/de Switch gaat, terwijl het 2019 van Sony nog een stuk erger was dan het 2020 van Nintendo. Dat zeg ik.

  Ik wil pas spreken van creatieve armoede als er lang geen originele games meer uitgekomen zijn of als er niks meer in de pijpleiding zit. Dat is beide niet het geval, dus nee… Ik ga (nog) niet spreken van creatieve armoede. Zolang er originele games uit blijven komen, is er niks aan de hand.
 • @PietS.

  Oh vorig jaar vond ik de Sony exclusieve games ook echt een groot drama maar vorig jaar was ik hier niet actief aanwezig. Maar Nintendo moet het van hun first party games hebben Sony heeft een lading 3rd party titels die dat gemis opvangen. En Nintendo heeft die luxe niet.

  En creatieve armoede is het wel degelijk want waar is Pikmin 4 gebleven? Hoe kan het de laatste 6 jaar zo puinhoop bij Retro studios geweest zijn. En dit jaar ook lijkt er geen grote nieuwe game klaar. Dus wat ik aangaf gaat er iets niet goed in de tak game ontwikkeling en daar mag toch kritisch naar gekeken worden. En misschien moeten mensen die hier verantwoordelijk voor zijn misschien kritisch naar zichzelf kijken of ze nog wel geschikt zijn voor deze job.
 • @smaakmaker

  Al met al zijn er dit jaar genoeg games te spelen op de Switch, of het nou exclusives, 3rd-party of indie games zijn.

  Dus omdat Pikmin 4 nog niet uitgekomen is en we niet weten waar Retro mee bezig is geweest, is er sprake van creatieve armoede? Compleet mee oneens. Zolang er originele titels (naast ports, remasters & remakes) uit blijven komen, is er niets aan de hand. En de grote game van dit jaar was AC. Gewoon een topper.
  Nogmaals: Van creatieve armoede kan, in mijn ogen, (nog) niet gesproken worden.
 • @PietS.

  Je gaat mijn punt voorbij dat er in de tak bij Nintendo die verantwoordelijk is voor het toezien op game ontwikkeling iets fout gaat. Want er zijn binnen Nintendo zijn er mensen verantwoordelijk voor dat Pikmin 4 nog steeds niet hier is. Dat Retro studios in 6 jaar er niet in is geslaagd om een goede nieuwe game te ontwikkelen. Want ze hebben Retro studio's waarschijnlijk laten werken aan nieuwe ips. Maar wanneer er 1 niet werkt. Kun je ook gewoon Retro studio's laten werken aan iets waar ze wel bedreven in zijn. Namelijk Donkey kong country of toen al Prime 4.

  Hebben ze de ontwikkeling van Metroid prime 4 grote fouten gemaakt.

  Hebben ze wat het nu lijkt geen grote nieuwe Switch game klaar. Dus binnen de tak van game ontwikkeling gaan er heel veel dingen nu niet goed. En wat ik aan geef moeten mensen die hier verantwoordelijk voor zijn kritisch naar hun functioneren kijken.

  En creatieve armoede dat zijn ports sowieso wie het ook doet.
 • @smaakmaker

  Nintendo heeft blijkbaar andere prioriteiten dan Pikmin 4. Dat is geen fout, dat is een keuze. Verder kan het zomaar zo zijn dat Retro wel al iets af had voor ze aan de ontwikkeling van MP4 begonnen. Dat is net zo aannemelijk als jouw aanname dat ze 6 jaar niets hebben gedaan.

  En als Nintendo niet transparant was geweest m.b.t. de ontwikkeling van MP4, dan had je niet beter geweten als dat de game gewoon te vroeg aangekondigd was, dus ben maar gewoon blij met de goede communicatie rondom MP4, want dit soort dingen komen wel vaker voor, maar veel bedrijven zwijgen dan om gezeur te voorkomen. Nu weet je in ieder geval dat ze echt zorg dragen voor de kwaliteit van MP4, want anders hadden ze die eerste brakke versie wel gewoon uitgebracht.

  En wie zegt dat geen grote games klaarhebben? Dat is een aanname, meer niet. Verder ben je extra zuur, omdat de games die dit jaar uitkomen niet allemaal in jouw smaakgebied vallen. Jammer voor jou, maar anderen zijn wel blij met die games.

  En dat er binnen de tak van ontwikkeling veel dingen fout gaan, is ook een aanname en niet meer dan dat. Je weet namelijk 0,0 van hun strategie af. Het kan zijn dat er fouten gemaakt zijn, maar het kan ook zijn dat alles nu volgens de planning verloopt (met het oog houdende op corona, natuurlijk).

  Verder ben ik het er niet mee eens dat ports gelijk staan aan creatieve armoede. Ports geven games een 2e leven en zijn leuk voor tussendoor.
 • @PietS.

  Als Miyamoto in 2017 roept dat Pikmin 4 bijna klaar is. En hij is 3 jaar nog niet hier dan gaat er iets niet goed met de ontwikkeling van de game

  Retro studios iets af had. Dan is het wel een erg vreemde situatie dat Nintendo nu een tekort heeft aan goede nieuwe software en deze game op de plank laat liggen lijkt mij erg onwaarschijnlijk.

  Net als de theorie van Ngs dat Mk9 achter gehouden word. Want met zo weinig nieuws onder de zon zou Nintendo echt deze game wel releasen.

  Nou Prime 4 deze game is gegeven aan een Japanse ontwikkelaar. En Japanse ontwikkelaars staan niet bekend om goede Fps achtige games. Dus niet heel slim om prime 4 daar aan toe te vertrouwen.

  En als er werkelijk games nu klaar zijn om uit te brengen dan had Nintendo deze echt wel aangekondigd. Nintendo is niet achterlijk.

  En nee hoor ben niet extra zuur daarover want speel Paper Mario en Monster boy cursed kingdom met veel plezier op de Switch. Voor jou een aanrader als die nog steeds 17 euro is om te gaan spelen.


  En als er geen fouten zijn gemaakt in het ontwikkelen van games dan hadden we de afgelopen jaren of dit jaar wel Pikmin 4, een nieuwe Retro studios titel en Metroid prime 4 gehad. Dus dat er flinke dingen mis gaan staat vast. En dit bedoel ik je weigert Nintendo kritisch te benaderen.


  En wat voor creativiteit wordt er gestopt in ports?
 • @smaakmaker

  Misschien is Pikmin 4 wel af en brengen ze Pikmin 3 Deluxe nou uit om de Pikmin liefde eerst weer aan te wakkeren bij oude fans? Wie weet?

  Verder kan het zomaar zijn dat er verschillende grote titels af zijn, maar dat Nintendo een bepaalde planning in gedachte heeft en zich hier stug aan houdt. Wederom: Wie weet?

  Veder scheer je nu alle Japanse ontwikkelaars over 1 kam. De ene ontwikkelaar is de andere niet. Het gaat erom dat Nintendo blijkbaar zorg draagt voor de kwaliteit van MP4, want anders waren ze niet opnieuw begonnen met de ontwikkeling ervan, i.s.m. een andere studio. Jammer dat we er nu langer op moeten wachten, maar zeer positief dat ze de prioriteit leggen bij hoge kwaliteit.

  En daar is niets achterlijks aan, want nogmaals: Je weet Nintendo's planning helemaal niet.

  Ik heb Monster Boy op release day al aangeschaft en daarna ook 100% uitgespeeld. Hele toffe game ja!

  En de enige "fout" m.b.t. ontwikkeling die Nintendo heeft gemaakt en waar je bewijs voor hebt, is m.b.t. MP4. De rest kun je niet bewijzen en dat zijn (voor nu) dus valse beschuldigingen.

  Verder moet je het m.b.t. creativiteit anders zien: Er is veel tijd en moeite -en dus creativiteit- in games gestoken en die games zijn vervolgens uitgebracht op een console die gefaald is, wat resulteerde in weinig software sales en weinig exposure, ook onder fans. Uiteindelijk dus verspilde moeite… Zou je zeggen… Maar nu ze games als Pikmin 3 Deluxe uit gaan brengen op de Switch, krijgen deze games toch de aandacht die ze verdienen en is al die tijd, moeite en creativiteit die erin gestoken is, dus niet voor niets geweest.
 • @PietS.

  Pikmin 4 zou een aankondiging zijn die veel fans van de serie erg tof zouden vinden. Als Pikmin 4 idd zou klaar zou zijn dan zouden deze deluxe edition echt wel in april gebracht en niet in oktober en dan in oktober de grote nieuwe Pikmin game.

  Nogmaals Nintendo gaat in de tijd waar veel kritiek is op te weinig software echt geen grote titels achterhouden Nintendo is niet achterlijk. En als een Mk9 echt zou klaar liggen zou Nintendo deze echt wel uitbrengen rond de feestdagen zou zo 30 miljoen stuks verkopen want dan heeft het in een keer de grootste verkoop klapper wanneer de andere 2 hun next gen zouden uitbrengen. Nogmaals Nintendo is niet achterlijk. En dat bedoel ik je blijft zelf tegen beter weten in Nintendo verdedigen. Iets wat Meta dus ook doet met Ac.

  Ok noem mij 5 goede Japanse fps achtige games die door een Japanse studio zijn gemaakt . Vanquish is er 1 als jij er nog meer kan noemen hoor ik het graag.

  Dat is gewoon een genre waar ze daar niet goed in zijn. Dus was de beslissing om daar Prime 4 aan te geven niet de juiste.

  Nee het Wii u deel is inderdaad een creatief proces. Maar de port is niks creatiefs aan. En ik snap dat ze het doen.

  Maar als ik eerlijk ben heeft maar een Wii u game een port nodig en dat is Star Fox zero want als ze daar de idiote besturing van Miyamoto eruit halen daar wordt de game ook beter van.

  Maar voor de rest snap ik de ports maar breng die gewoon in de zomermaanden of in de lente uit als tussendoortjes maar niet als een grote oktober titel.

  En gelukkig zijn we het over Monster boy wel eens. Goede game.
 • @smaakmaker

  Dat weet je helemaal niet, want je kent hun games planning niet. Mijn aanname is net zo goed als die van jou, want we weten het gewoon niet. Punt. Afwachten… Dat is het enige wat je kunt doen. Meer niet.

  'veel kritiek is op te weinig software'
  En daar heb je het dus mis. Het is een vocale minderheid die zeurt. De rest zegt niks en koopt gewoon Switches en games. Bewijs: De verkoopcijfers. Verder weet jij niet wat ze klaar hebben liggen wat ze wanneer uit willen/kunnen brengen, want je weer niets van de planning of marketing strategie af. Jij gaat er steevast vanuit dat jouw aannames waarheid zijn, ik ga er vanuit dat mijn aannames waar KUNNEN zijn. Dat is het verschil. Dat heeft niets met verdedigen te maken. Zolang jij blijft zeggen 'het is toch logisch dat…' of 'als je nadenkt dan…' heb je 0,0 bewijs om je statements te onderbouwen en blijven het niet onderbouwde aannames. Zo simpel is het.

  Ik ben totaal niet thuis in de fps games, dus ik heb geen idee. Ik zeg alleen dat je niet alle studio's over 1 kam moet scheren. Er zit er altijd wel 1 tussen die iets kan (zoals je zelf ook al aangeeft, trouwens).

  Op die manier zijn ports dus zeker creatief. Het port proces zelf is niet creatief nee. De games zelf wel en daar gaat het om… Om de games.

  Jij vindt dat SF0 een port nodig heeft, maar ik vind weer van niet. Matige game die lekker op de Wii U mag blijven. Ik zie dan weer liever (enhanced) ports van The Wind Waker & Twilight Princess. Zo zie je maar: Iedereen is blij en tevreden met iets anders.

  Verder mogen ports van mij altijd tussendoor uitkomen, ongeacht de periode.
 • @PietS.

  Nou Piet als je tegen beter weten in Nintendo blijft verdedigen als ze inderdaad games achterhouden in deze periode dan kunnen we een ding vaststellen dat er idioten werken bij Nintendo en dat er snel ingegrepen mag worden. Maar dat is het laatste wat ik er over kwijt wil. En als Nintendo inderdaad niets nieuws brengt ben je dan ook een man om je ongelijk toe te geven.

  En dan over Star Fox zero dat was een matige game door die krankzinnige besturing. Zou met een goede pro controller besturing een leuke 7.5 8 game zijn.
 • @smaakmaker

  Ik zeg niet dat IK het goed vind dat Nintendo games achterhoudt, als dat al zo is, maar de groep die kritiek levert is zo klein (maar wel vocaal) dat Nintendo er gewoon (zo goed als) geen aandacht aan besteedt. Kijk eens naar de verkoopcijfers. Alles wordt als zoete koek opgeschrokt. Jij vindt dat misschien onterecht, maar zo is het wel.

  SF0 is gewoon geen game voor mij. Verder hoef ik er geen woorden aan vuil te maken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren