1. Gerucht: Pikmin 3 komt binnenkort naar de Switch

Gerucht: Pikmin 3 komt binnenkort naar de Switch

Is het de volgende Nintendo-game die plotseling aangekondigd wordt?

Een Deluxe-versie van Pikmin 3 zou binnenkort naar de Switch komen.

Dat meldde Venture Beat gisteren in het nieuwtje over de aankondiging van Paper Mario: The Origami King. Een Switch-versie van Pikmin 3 was al langer onderdeel van een overkoepelend gerucht waarin ook een nieuwe Paper Mario werd genoemd. Dat maakt de mogelijkheid dat Pikmin 3 naar Switch komt ook een stuk aannemelijker.

Venture Beat haalt ook het eerdere gerucht over mogelijke Switch-versies van diverse driedimensionale Mario-games weer aan. Ook die games zouden binnenkort worden getoond. Eerdere berichten meldden dat games als Super Mario 64, Super Mario Sunshine, Super Mario Galaxy en Super Mario 3D World naar de Switch zouden komen.

In de Pikmin-reeks landen spelers met een groepje ruimtereizigers op een mysterieuze planeet die verdacht veel op een uitvergrote versie van de aarde lijkt. Hier besturen ze de plantaardige Pikmin. Deze wezentjes doen wat spelers hen opdragen, van bruggen bouwen tot vijanden aanvallen en fruit terug naar de basis dragen. De derde Pikmin verscheen in 2013 op de Wii U.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik hoop niet dat het verdere jaar alleen bestaat uit oude opgepoetste Mario games en 2 Wii u ports.


  Maar dat de Metroid tease eigenlijk is voor een nieuwe 2D Metroid aankondiging die binnenkort gaat plaatsvinden.

  En stiekem hoop ook dat het donkey kong hoofd aan het eind van de trailer ook een tease is want het wordt na 6 jaar weer eens tijd voor een nieuwe Donkey kong country.
 • @smaakmaker
  De tijd zal het ons leren!
  Ik hoop vooral op een 2d metroid, lang geleden dat er echt een nieuw avontuur is gekomen.
 • @jo_joost

  Yeah nieuwe Metroid mag van mij altijd komen. Overigens een DKC ook hoor.

  Pikmin valt bij mij in de categorie vermakelijk maar niet heel boeiend.
 • @Luigi1985
  Inprincipe is elke game van Nintendo zijn serie's welkom!
  Starfox, Kid Icarus en al die serie's die niemand meer kent..

  En ja Pikmin, tis en blijft een leuk spelletje, niet meer en niet minder.
 • @Luigi1985

  haha ik heb precies hetzelfde. Leuke spellen om te spelen, geinig concept, lekker luchtig sfeertje maar voor mij echt geen must. Nintendo heeft er een handje van al haar games voor 60 euro op de planken te leggen, poort of geen poort, maar deze ook absoluut niet af te prijzen tot richting het einde van de loopbaan van de betreffende console. Deze game komt er bij mij waarschijnlijk dan ook niet in.
 • @benjaminben

  Nee bij mij sowieso niet. De eerste twee heb ik een aantal keer geleend. Volgens mij heb ik deel twee zelfs gekocht en later weer verkocht. Nee ik besteed mijn geld dan liever aan iets anders.
 • @jo_joost

  Ik hoop eerder op een nieuwe Dkc dat is te lang geleden. Ik hoop echt dat Retro Studios er een klaar had voor de Metroid prime 4 ontwikkeling. Maar ik vrees met grote vrezen van niet. Verder ja een goede 2D Metroid zou ik naast een nieuwe Dkc ook heel graag willen.
 • @smaakmaker
  Ja snap ik. We zullen zien wat Retro Studios heeft uitgespookt en anders niet helaas… En als de nieuwe Dkc uitkomt speel ik die zowiezo!
 • @jo_joost

  Super metroid kan imo wachten. Komen genoeg leuke metroidvania's uit dit jaar. Zoals hollow knight 2.

  Ook is de druk erg hoog. Met minder dan een baanbrekende metroidvania kan Nintendo niet aankomen. Het moet perfectie zijn. Ik zou zeggen. Geef het IP aan team cherry om er wat leuks van te maken. of de makers van steamworld dig. Kleinere prijs en kleinere verwachtingen. die komen weg met een erg goede game, erg goed is niet goed genoeg voor een 60 euro door Nintendo gemaakte 2d metroid.

  hollow knight en Steamworld dig 2 zijn goed, maar als nintendo met zoiets aankomt voor een nieuwe 2d metroid is het gewoon niet goed genoeg.
 • @Newgamessuck

  Team cherry zou een perfecte 2D Metroid studio zijn. Nintendo zou er goed aan doen wat kleinere ontwikkelaars op te kopen.
  Bijvoorbeeld

  Team cherry voor 2D Metroid games
  Playtonic met een klein gedeelte retro mensen de Dkc studio.

  Zodat je toch veel verschillende franchises kunt terug brengen en de grotere studio's de grotere 3d games kunt laten maken.
 • @Newgamessuck
  Je hebt wel gelijk denk ik. Denk dat Nintendo het wel meer mag doen. Geef de wat kleinere IP 's aan veelbelovende indie-ontwikkelaars en je hebt goud.
  Maar misschien speelt trots een grote rol dat ze dit niet doen?
 • @smaakmaker

  Microsoft zei gister dat coronA vooral impact heeft op games die volgend jaar zouden released. Het zou mij niets verbazen dat Nintendo misschien games als Mario 3D world deluxe of de collectie uitstelt naar 2021 om de gaten op te vullen.


  Over het Pikmin 3 gerucht. Dat is al ongeveer een jaar oud van Emily en Zell. Die zitten er nooit naast, dus……Ja die zal vast wel komen. Moooie game! Ik ga heb alleen niet dubbel dippen, tenzij er veel nieuwe story content is.
 • @Newgamessuck

  Je bedoeld waarschijnlijk corona haha Irina ken ik niet haha 😜 maar Phil gaf aan door de motion capture. Maar daar heeft Nintendo niets mee te maken. Dus ik denk dat dit bij Nintendo wel mee zal vallen. Maar ik hoop gewoon dat er genoeg nieuwe games zijn.
 • @smaakmaker Weinig motion capture inderdaad, maar kan wel in de problemen komen met georkestreerde muziek.
 • @Jorn6810

  Ja dat wel we moeten het afwachten.. En dat is niet mijn specialiteit haha 😜
 • @smaakmaker

  Ik heb geen Wii-U, dus die games zijn nieuw voor mij. Tis alleen dat ik geen enkel Nintendo-game op de Wii-U (op Zelda BotW na) 60 Euro waard vind.
 • @benjaminben

  Ja ik vind dat ze ook anders moeten kijken naar de prijzen. Denk dat bijvoorbeeld een 2D platformer zoals een dkc voor 40 aanbieden ipv 60 de verkoopcijfers enorm goed zouden doen.

  Maar je kunt voor sommige wii u ports wel kijken in de e-shop of 2dehands want zitten echt toffe games bij zoals dkctrf en Bayonetta 2.
 • @benjaminben

  Je bent ook gek als je 60 euro betlaalt als je bijna iedere game onder de 50 kunt krijgen.

  Ik zie geen problemen met de huidige prijzen van nintendo games. Heb meer moeite met sommige 3rd party games die 10 euro op de PS4 kosten en 40 op de switch.
 • @Newgamessuck

  Ik heb wel moeite met Ninty die doet alsof hun games een hogere standaard hebben en je er daarom ook maar flink voor betaalt. En kennelijk werkt het, want ze komen er mee weg.

  Ben het wel helemaal met je eens dat de Switch soms gruwelijk dure versies aanbiedt van games die op andere systemen geen drol kosten. Maarrrrr… soms staan er ook echt wel dikke vette kortingen in de Deal sectie, echt toffe games voor een paar Euro. Dus das dan weer positief.
 • @benjaminben

  Als je het mij vraag is de fun factor en kwaliteit van de gemiddelde nintendo game ook vele malen groter dan vele 3rd party games.

  Een Zelda botw, Mario odesey, Mario Kart etc. kwaliteit zijn imo door weinig andere developers geevenaard.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren