1. Piranha Plant beschadigt mogelijk savefiles in Super Smash Bros. Ultimate

Piranha Plant beschadigt mogelijk savefiles in Super Smash Bros. Ultimate

Personage vanaf vandaag speelbaar

Sommige spelers merken op dat Piranha Plant in Super Smash Bros. Ultimate hun savefile beschadigt.

Piranha Plant is de eerste dlc-vechter die wordt toegevoegd aan de game sinds de lancering. Spelers die tot en met januari de game hebben gekocht, ontvangen een code om het personage binnen te halen. Desalniettemin heeft de toevoeging bij meerdere spelers voor problemen gezorgd.

Zo ervaren spelers problemen met de beschadiging van savefiles binnen de game. Deze beschadigingen kunnen optreden als spelers Piranha Plant gebruiken in de All-Star-modus van Smash Ultimate. De oorzaak van dit probleem is momenteel onbekend, maar het is aan de raden de vechter niet in te zetten in de modus.

Het is niet de eerste keer dat dit probleem zich voordoet in een Super Smash Bros.-game. Zo werd hetzelfde probleem ervaren toen Mewtwo werd toegevoegd als dlc-vechter aan Super Smash Bros. U. Wanneer de pokémon werd ingezet in de 10 Man Smash-modus, raakte savefiles vamn sommige spelers beschadigd.

Spelers kunnen tot en met 31 januari Piranha Plant gratis verkrijgen wanneer Super Smash Bros. Ultimate wordt aangeschaft. Daarna kan Piranha Plant nog steeds verkregen worden in de vorm van betaalde dlc.

Afgelopen december onthulde Nintendo Joker uit de Persona-franchise als eerste dlc-vechter voor de Fighters Pass in Super Smash Bros. Ultimate. Momenteel gaan er geruchten over de andere vier dlc-vechters, waaronder de toevoeging van Erdrick uit Dragon Quest-franchise. Wanneer Nintendo de volgende dlc-vechter onthult is nog niet bekend.

Super Smash Bros. Ultimate is verkrijgbaar op Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Stond dit ook al niet in het eerste 'Piranha Plant topic' vermeld? :-P

  Desalniettemin (nogmaals): Slechte zaak.
 • @Piet S.
  Beter dat ze het nogmaals vermelden voor diegene die dat andere bericht niet hebben doorgelezen. Ik zou toch aardig gefrustreerd raken als m'n savefile beschadigd zou raken door zoiets. Voorkomen is beter dan genezen!
 • @AWESOMEDUDE3

  Je save staat toch ook als back-up in de cloud. Zo erg is het niet eens.

  Ze moeten het uiteraard wel even fixen.
 • @Ramirez

  Als je je game afsluit, dan overschrijft ie de cloud save automatisch (mits die optie aanstaat), dus dan ben je wel echt alles kwijt.
 • @Piet S. Ja klopt! We wilden het nog even uitlichten, voordat mensen hun save verliezen.
 • @Jack O

  Slim, slim!
 • Hopelijk komt er voor diegenen die hun savedata zijn verloren een mogelijkheid om in ieder geval alle Characters in een keer weer te unlocken.

  Dit zou overigens ook voor iedereen wel mogen.
 • @Shuckles

  Reken er maar niet op dat dat bij Nintendo zou kunnen.

  Nou ik denk dat wanneer ik eenmaal alle characters heb, ik misschien nog even online speel en dat ik er daarna wel klaar mee ben. Tenzij online super verslavend is.

  Ik zit nu op 44 personages als ik het goed heb. Gisteren R.O.B. vrijgespeeld (World of Light).

  Het valt me op wel dat sommige, naar mijn mening, minder leuke poppetjes best fijn zijn om mee te vechten: R.O.B., Wii Fit Trainer en Shulk bijvoorbeeld.

  Ik speel momenteel veel met Samus.
 • @Shuckles

  Ik hoop ook dat mensen die hun save file kwijt zijn, hun gegevens weer terug kunnen krijgen… Echter heb ik er een hard hoofd in…

  En nee, characters unlocken is juist 1 van DE pluspunten van Smash!
 • @Piet S.

  Unlocken voor alleenalleen of Light zou wel leuk zijn ja. Zelfs voor online multiplayer zou ik het nog een soort van kunnen begrijpen, maar voor local multiplayer is het gewoon onhandig.

  Waarom moet ik eerst 20/30 uur grinden om lekker met mijn vrienden te kunnen smashen? Zeker voor de meer casual smash spelers is dit gewoon ruk.
 • @Shuckles

  Is het niet bij iedere fighting game zo?

  En kan je geen personages unlocken tijdens het multiplayeren? (geen idee).
 • @Luigi1985

  Dat kan en gebeurt inderdaad gewoon!
 • @Shuckles

  Je kunt alle characters heel snel unlocken in local MP. Sneller dan alleen Mewtwo in SSBM! :-)

  En je kunt gewoon met je vrienden Smashen vanaf moment 1, alleen dan misschien niet met je favo character(s).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren