1. Plague Inc. niet meer in Chinese App Store verkrijgbaar

Plague Inc. niet meer in Chinese App Store verkrijgbaar

Game is enorm populair

Het populaire Plague Inc. is plotseling van de Chinese App Store verdwenen.

In een blogpost laat ontwikkelaar Ndemic Creations weten dat het te horen heeft gekregen dat Plague Inc. "content bevat die illegaal is in China, zo is besloten door de Cyberspace Administration van China". Meer informatie over de illegale content werd niet gegeven.

De afgelopen weken steeg Plague Inc. enorm in populariteit door de uitbraak van het coronavirus. In de game creëren spelers een eigen virus en moet de gehele wereldbevolking worden geïnfecteerd. De game werd eind januari de bestverkochte game op de Chinese App Store.

Niko Partners-analist Daniel Ahmad speculeert over verschillende redenen waarom de game in China offline gehaald is. Zo was het spel nooit gelicenseerd om daadwerkelijk in China te lanceren. Daarbij biedt het spel geen wetenschappelijk beeld van hoe een virus zich kan verspreiden, waardoor spelers wellicht een verkeerd beeld krijgen. Ook begint het virus in de game altijd in China.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Eerst had ik weer iets van "wat een onzin", tot ik deze zin las:
  "Ook begint het virus in de game altijd in China."

  Ja, dan schop je wel tegen de schenen van China..
 • @Gaaiz

  Begint niet altijd daar. Is weer meer gezeur van de overheid.
 • @san5324
  Ah, misschien moet het artikel dan worden aangepast.
 • @Gaaiz

  Ik moet het ook iets bijstellen… De eerste keer begint het daar wel met bacteriën, althans dat is wat ze adviseren Daarna kan je het van het begin zelf bepalen.. Ik ging altijd voor Afrika hahaha

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren