1. Planet Zoo verkoopt 1,5 miljoen exemplaren

Planet Zoo verkoopt 1,5 miljoen exemplaren

Frontier Develoments rapporteert goede cijfers

Planet Zoo heeft 1,5 miljoen exemplaren verkocht sinds de lancering in 2019. Dat blijkt onder andere uit de tussentijdse resultaten van Frontier Developments.

Volgens de ontwikkelaar betreffen de verkoopcijfers 'een record'. Ook is Planet Coaster na de release van de consoleversie in totaal 3 miljoen keer verkocht en verkocht de ontwikkelaar 4 miljoen stuks van Jurassic World: Evolution, nadat de Switch-versie recent verscheen. 

Tot slot zijn er 4 miljoen stuks van Elite Dangerous verkocht, met in totaal twaalf miljoen bezitters van de basisgames dankzij de weggeefactie op de Epic Games Store.

Frontier Developments' winstmarge steeg daarnaast tijdens de eerste helft van het huidige financiële jaar (april tot en met augustus 2020) van 14 naar 19 procent. Het bedrijf haalt als oorzaken onder andere lagere kosten voor distributie en meer omzet uit eigen intellectueel eigendom ten opzichte van licentiegames aan. 

Tot slot zegt het bedrijf dat het uitgeven titels van derde partijen in de toekomst steeds belangrijker wordt.

Planet Zoo

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Toffe game met een gemiddelde learningcurve als je nieuw bent. Vindt die betaalde dlc's toch altijd een beetje boeverig als je kijkt naar prijs in verhouding tot content. Ik wacht nog even tot die weer eens wordt afgeprijsd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren