1. PlatinumGames komt met superheldengame Project GG aan

PlatinumGames komt met superheldengame Project GG aan

Spirituele opvolger Viewtiful Joe en The Wonderful 101

PlatinumGames werkt aan Project GG, een spirituele opvolger van superheldengames Viewtiful Joe en The Wonderful 101. Dat maakt het bedrijf bekend via het Japanse tijdschrift Famitsu.

De Japanse website Ryokutja plaatste een interview met Bayonetta-bedenker Hideki Kamiya en Atsushi Inaba over de game. Project GG lijkt om een superheld te draaien die kan transformeren tot een reus, en de game moet op verschillende manieren 'spelen met de verwachtingen' van spelers. Ook maken Kamiya en Inaba de vergelijking met de serie Ultraman.

Momenteel werken er ongeveer vijftien mensen aan de game, maar de studio wil uitbreiden naar een team van honderd man. Het is daarnaast de eerste game die PlatinumGames zelf uitgeeft, nadat de studio een aanbod van Tencent afsloeg, en moet op zoveel mogelijk platformen verschijnen.

Aangezien Project GG nog in een vroege ontwikkelfase is, zijn details nog schaars. De game is onderdeel van de Platinum 4, een viertal games dat bij de studio in ontwikkeling is. In het interview onthullen Kamiya en Inaba dat de laatste twee titels geen ports, maar nieuwe games zijn, waarvan de vierde 'erg interessant' is.

Wonderful 101 is de eerste game van de Platinum 4 en verschijnt dit jaar voor Nintendo Switch. Ook is Bayonetta 3 nog steeds in ontwikkeling.

Wonderful 101

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Super tof. Alleen ik zou liever een update zien van Bayonetta 3.
  • Is het plaatsje van wonderfull of is deze al echt van GG?

    Anyway, ik vond viewtifull Joe echt geweldig, dus ik ga deze game in de gaten houden.
  • @Luigi1985
    Wonderful 101

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren