1. PlatinumGames maakt World of Demons voor smartphones

PlatinumGames maakt World of Demons voor smartphones

Deze zomer naar iOS, later dit jaar naar Android

De Japanse ontwikkelaar PlatinumGames, bekend van o.a. Bayonetta, heeft de smartphonegame World of Demons aangekondigd. Het is de eerste smartphonegame van de studio.

De adventuregame speelt zich af in het oude Japan, waarin samoerai's het opnemen tegen monsters. Grafisch heeft de game veel gemeen met Okami, een adventuregame die gemaakt werd door werknemers van Platinum toen ze nog voor Capcom-studio Clover werkten.

De game bevat besturing die met smartphones in het achterhoofd is bedacht. Het spel is al meer dan drie jaar in ontwikkeling in samenwerking met uitgever DeNA en moet deze zomer op iOS verschijnen en later dit jaar op Android-toestellen.

Platinum is van plan om World of Demons na release met nieuwe content te blijven ondersteunen. De game wordt gratis, maar krijgt wel in-app aankopen, al wordt wel geprobeerd een pay-to-win scenario te vermijden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren