1. Astral Chain mogelijk geen exclusive voor de Switch

Astral Chain mogelijk geen exclusive voor de Switch

De rechten zijn voor de helft van Nintendo

Game-ontwikkelaar PlatinumGames kan niet met honderd procent zekerheid zeggen of de RPG Astral Chain een exclusive voor de Nintendo Switch blijft. Dat vertelde de gamestudio, in een interview met gameplatform VGC.

Het interview ging in eerste instantie over de Kickstart-campagne van The Wonderful 101, maar werd er ook gesproken over het succes van de actiegame Astral Chain. Hierin werd de vraag gesteld of de game op andere consoles uit gaat komen. Het hoofd van PlatinumGames, Atsushi Inaba, gaf aan het antwoord hierop niet te weten.

Astral Chain

Volgens hem ligt dat besluit volledig in handen van Nintendo. Volgens Inaba heeft de game-uitgever de helft van de rechten in handen van Astral Chain. Het hoofd van PlatinumGames sluit de mogelijkheid echter ook niet volledig uit. Hij haalt hierbij aan dat ook The Wonderful 101 uiteindelijk is uitgebracht op andere consoles, maar dat Astral Chain op dit moment nog niet lang genoeg uit is op de Nintendo Switch om naar mogelijkheden voor andere consoles te kijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Clickbait titel.

  'Volgens hem ligt dat besluit volledig in handen van Nintendo.'
  Dus zolang Nintendo er met geen woord over rept (want Inaba kan er net zoveel zinnigs over zeggen als jij en ik), is dit een non-discussie en kun je dit zeggen over iedere andere exclusive die niet 100% door Nintendo zelf wordt ontwikkelt.

  Een betere titel was geweest:
  'Hoofd van PlatinumGames weet niet of Astral Chain voor altijd een exclusive blijft'
  [Dit omdat hij er 0 inzicht in heeft]


  Edit:
  Daarnaast hebben ze bij PlatinumGames aangegeven dat ze zeer verrast waren dat Nintendo akkoord is gegaan met het uitbrengen van TW101:R op andere platformen, omdat dit zeer ongebruikelijk is. Dat geeft dus al aan dat de situatie m.b.t. TW101:R hoogstwaarschijnlijk een uitzonderlijke is. De matige/slechte verkoopcijfers van de Wii U versie zullen daarnaast ook wel een rol spelen.

  Edit 2:
  Alstu.
 • Ook mooi naar Xbox brengen. Krijg je weer mooie exclusives, zoals Cuphead of Ori, voor terug. Beetje geven en nemen.
 • @DopieJopie1

  Dat zou ik trouwens wel fair vinden ja.
 • @DopieJopie1

  Zou ik zeker wel fair vinden
 • @DopieJopie1

  Cuphead is niet van Microsoft.
 • @Don Carpaccio

  Dat wil niks zeggen. MS heeft wel akkoord moeten geven voor een Switch release en hetzelfde geldt voor Ori.
 • @Piet S.

  Dat wil alles zeggen.

  Ori is gepubliceerd door Microsoft. Dus heeft Microsoft oneindig veel zeggenschap over die franchise.

  Cuphead kan op een gegeven moment ook op de PlayStation verschijnen zonder dat Microsoft zich moet moeien.
  De felicitaties hebben ze onterecht toch al gekregen.

  Niks tegen StudioMDHR. De ontwikkelaar én uitgever. Topgame!
 • @Don Carpaccio

  Nee hoor. Zonder MS was er nooit een Switch versie geweest:
  ‘A port for the Nintendo Switch was announced on March 20, 2019 and released on April 18, 2019. This was made possible when Microsoft approached the development team about creating a Nintendo Switch version.’
  Bron
  Linkje
 • Oei oei oei….
 • Ik denk niet dat de Xbox- en PS4-bezitters bier echt op zitten wachten. Het is echt een net-niet-game. Van een echte topper vind ik het niet erg als deze een tijdje na oorspronkelijke released op een ander platform uitkomt, maar deze game is denk ik alweer een beetje overgewaaid.

  Toen ik bijv. Cuphead voor het eerst zag dacht ik: kut had ik maar een Xbox. Ik vraag me af of er veel mensen zijn die dachten: had ik maar een switch, toen Astral Chain uitkwam.
 • @Luigi1985

  Dit is zeker het geval. Ontzettend veel gefrustreerde gamers hebben de game op Metacritic een 0 gegeven omdat het een Switch exclusive is. De game werd zo 'gebombed' dat de redactie van Metacritic ingegrepen heeft en de neppe scores heeft verwijderd en dit doen ze echt niet vaak.
 • @Luigi1985

  Astral Chain scoort op Metacritic beter dan Cuphead….oordeel zelf verder.
  Persoonlijk ben ik geen fan van beide titels, maar zie ik wel de kwaliteiten van beide.
 • @Ardyn

  Misschien ben ik teveel van mijn eigen smaak uitgegaan wat Cuphead betreft en geldt t mss andersom hetzelfde als ik hieronder vermeld. Mss is Cuphead dan niet zo’n goed voorbeeld.

  Maar lang verhaal kort: een exclusive als Zelda uncharted of gears vind ik van een ander kaliber dan AC. Maargoed dat zijn weer 1st party games.
 • Snap al die exclusive hoertjes nooit. Als de game maar goed is.
  Ik geniet echt niet meer of minder van een Zelda als deze ook op de PS4 zou releasen.
  Dat het wel of geen exclusive is is meer voer voor trollen zoals CYBERFL.

  Ik hou van goede games. Niet van exclusieve games.

  Over ASTRAL CHAIN, niet mijn cup of tea.
 • @Newgamessuck

  Exclusives zijn gewoon belangrijk voor bedrijven omdat ze (vooral m.b.t. Nintendo) zorgen voor hardware verkopen. Als Nintendo van al hun games multi-platform games zou maken, dan zouden ze hun eigen graf graven.
  Ik wil graag dat Nintendo nog heeel lang doorgaat met het maken van top games en innovatieve hardware, dus ja… Ik vind exclusives zeker belangrijk en ben dan in jouw ogen ook één van die 'exclusive hoertjes'.
 • @Piet S.

  Snap de business kant. Maar spel is niet minder leuk als het multiplatorm is. Maar ik zou idd geen switch hebben als al die nintendo games elders te spelen waren.
 • @Newgamessuck

  O nee, de game zelf wordt er niet minder leuk om. Dat zal ik ook nooit beweren!

  En jouw 2e zin… DAT is dus de hele essentie van die exclusives!
 • @Piet S.

  Ik wil eens weten wrm de switch voor jouw de heilige graal is. Ik weet dat je geen sociaal iemand bent (omdat je geen online multiplayer speelt). Mss voor de iets cartoony kiddy look? Leg het mij eens uit.
 • @CyberFl

  Het is een innovatief apparaat dat zowel als console als als handheld gebruikt kan worden, wat betekent dat ik altijd en overal mijn favoriete games kan spelen en qua IP's/franchises is Nintendo ook mijn nummer 1, dus ja… Zo simpel is het. :)

  En ik ben geen sociale gamer, maar wel een sociaal persoon in het echte leven (wat mijn inziens ook vele malen belangrijker is, btw).
 • @CyberFl

  De look van een Zelda of mario game trekt mee meer dan een fotorealitische game. Maar de qualiteit van vele 1st party Nintendo games is gewoon hoog. Heel hoog. Kijk alleen al naar de metacritic cijfers.

  Een mario platformer, een mario kart, een zelda avontuur, een metroid game….Stuk voor stuk aan de top van hun genre imo….Maar smaken verchillen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren