1. Epic Mickey-remaster mogelijk in ontwikkeling

Epic Mickey-remaster mogelijk in ontwikkeling

'Onaangekondigde third-person action game'

Er wordt mogelijk gewerkt aan een remaster van Epic Mickey. De vernieuwde versie wordt kennelijk uitgebracht voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Giuseppe Crugliano, CEO en ontwikkelaar bij Play Magic, voegde recent een nieuw project toe aan zijn LinkedIn-account. Volgens deze informatie werkt de studio momenteel aan remaster van een Disney IP, het gaat hier in elk geval om een van een action game. Wanneer je Crugliano zijn account verder uitpluist, wordt het duidelijk dat het om een onaangekondigde third-person-game gaat. Verschillende bronnen hebben het vermoeden dat het om een remaster van Epic Mickey gaat.

Het kan hier uiteraard om verschillende Disney-games gaan, het kan bijvoorbeeld ook een remaster van Kingdom Hearts gaan. Echter is hier dit jaar nog een nieuwe game van verschenen en is Kingdom Hearts evenveel van Sqaure Enix, als van Disney. Het is ook mogelijk dat om een veel oudere games gaat, zoals The Lion King of Aladdin. Echter zijn hier recent remasters van aangekondigd, bovendien staat Play Magic er niet om bekend dat ze graag retrogames opnieuw leven in blazen.

Natuurlijk betekent dit alles niet direct dat het hier om Epic Mickey gaat, maar aangezien het eerste deel uitstekende resultaten behaalden op de Wii, klinkt het wel aannemelijk. Dit succes leidde ook al tot vervolgdelen, zowel voor de Wii als 3DS. Epic Mickey werd overigens behandeld als een oogappeltje door Nintendo, zo werd er een hele show van de presentatie gemaakt tijdens E3 2010.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Dit was opzich een goede game, althans dan verwacht. Dus mooi meegenomen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren