1. PlayStation 4 is wereldwijd 113,8 miljoen keer verscheept

PlayStation 4 is wereldwijd 113,8 miljoen keer verscheept

Er zijn inmiddels 45,9 miljoen PlayStation Plus-leden

De PlayStation 4 is wereldwijd inmiddels 113,8 miljoen keer verscheept.

Dat heeft Sony laten weten tijdens het bekendmaken van zijn financiële kwartaalcijfers van de periode die op 30 september 2020 eindigde.

In de maanden juli tot en met september werden er 1,5 miljoen exemplaren van de console verscheept. Dat is 1,3 miljoen PlayStation 4-consoles minder dan dezelfde periode vorig jaar. Opvallend is dat niet: in de loop van november komt opvolger PlayStation 5 beschikbaar.

Verder laat Sony weten dat er inmiddels 45,9 miljoen PlayStation Plus-leden zijn. Eind september 2019 waren dat er nog 36,9 miljoen. In een jaar tijd zijn er dus negen miljoen PS Plus-leden bijgekomen. Tot slot zijn er 80,9 miljoen PS4-games verkocht in het afgelopen kwartaal, 10,3 miljoen exemplaren meer dan in dezelfde periode vorig jaar. 12,4 miljoen van die games waren van Sony zelf.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Erg netjes en ook 100% verdiend. De PS4 is één van de beste consoles ooit gemaakt, en Sony gaat die Legacy voortzetten met de PS5.
 • Wou dat ik voor ieder verscheepte exemplaar een euro kreeg haha.
 • @DefenseForceNL

  €0,50 vind ik ook prima :)
 • @TommieNL

  Zelfs een halve cent voor iedere PS4 zou ik doen, hahaha.
  Kom je nog uit op ruim 5 ton. Toch nog een huis, voor nu.
 • Mooie aantallen, en leuk om te zien hoe gigantisch gaming weer gegroeid is. Tijd voor de volgende generatie!
 • Vind de software cijfers wel wat tegenvallen gezien de lockdowns wereldwijd. Erg benieuwd naar de totale attachrate van de ps4. Uitgaande van deze kwartaal cijfers koopt iedere ps4 bezitter gemiddeld 2 tot 3 games per jaar. (2,84)

  1 conclusie van deze lage attachrate is de introductie van de Slim en Pro. Sommigen hebben hun oude ps4 natuurlijk vervangen.
 • @Ramirez ik denk dat switch meeste heeft geprofiteerd tijdens corona
 • En dan the bedenken dat ;

  the last of is 4milioen keer verkocht is
  Ghost of tsushima zelfs maar 2.4 miljoen

  Van de 114 miljoen verkochte consoles laat weer eens zien dat exclusive's er niet echt toe doen

  Het word belangrijk gemaakt door de media. Maar voor de consument is het geen issue

  Fifa verkoopt ieder jaar minimaal maal 12 miljoen keer
 • @Ichabod

  Het ligt er maar net aan…

  Voor Nintendo zijn exclusives juist wel weer heel belangrijk. Daarmee onderscheiden ze zich van de rest en de verkoopcijfers van Nintendo exclusives zijn ook extreem goed.

  Voor PS zijn exclusives inderdaad minder belangrijk, want heel veel mensen (zoals een hoop van mijn vrienden) gebruiken de PS4 als Fifa/COD/Fortnite machine.
 • @PietS.

  Ja, maar Nintendo moet het ook niet echt hebben van de third-party support, toch? Daar koop je tenminste geen Nintendo Switch voor. Een PlayStation of Xbox kan je prima kopen voor enkel third-party games.
 • @Ichabod praat niet zoveel onzin alsjeblieft. Kijk eens naar de top 10 meest verkochte games voor Ps4. Als je niet weet waar je het over hebt wees dan gewoon stil. Letterlijk alles wat uit je mond komt is poep..

  Het feit dat Pietje doodleuk met je meepraat zegt genoeg.
 • @Liquidshake

  Alles wat niet Microsoft gerelateerd is is voor ichabod niet noemswaardig. Cijfers liegen niet dus 113 miljoen is impressive. En zegt de imo genoeg over zowel Sony als PlayStation.
  Goed bezig iig.
 • @Liquidshake

  Wat verwacht je nu nog van Ichabod? Hij kraait vooral veel onzin uit, is het niet over Sony of MS is het wel over niet bestaande copy paste.
 • @Meta_coola @TommieNL

  Goed dat jullie herkennen die gedrag irritant vinden. Maar kunnen jullie ook er dan mee kappen ? Jullie zijn namelijk net zo erg. Alvast bedankt.

  Twee fanboy kampen zijn op dit moment vreselijk vervelend bezig in de comments. Dus naar andere wijzen is een beetje zeer hypocriet. Sommige van jullie zijn nog erger dan Kaas.
 • @ShadowhunterrX
  Insert *why would you say something so controversial yet so brave* meme
 • hoe zit het met de xbox maken die hun cijfers ook bekend ben namelijk best benieuwd
  hoe die cijfers eruitzien wereldwijd wel teverstaan
 • @djodjo
  Is erg lastig te zeggen, aangezien Microsoft al een tijdje geen console verkopen rapporteerd. Volgens de schattingen zijn er ergens over de 50 miljoen Xbox One consoles verkocht, 65 miljoen actieve Xbox Live gebruikers (gecombineerd op alle platformen) en boven de 15 miljoen actieve Gamepass (Ultimate) gebruikers.
 • @djodjo

  Daar zijn de verkopen te laag voor. Volgens mij zijn ze gestopt met publiceren bij 41 miljoen.
 • @TommieNL

  Zoveel hoger zijn ze ook niet hoor. De Xbox one staar in iedere markt maandelijks ver op de laatste plaats qua verkoop aantallen.

  In Japan gaat Nintendo dik aan kop. In de VS gingen de Switch en ps4 nek aan nek tot ergens begin dit jaar, daarna kakte de ps4 verkoop enigszins in. (Ps5 is de reden waarschijnlijk) Evenals Europa, met een vergelijkbaar beeld maar nog meer in het nadeel van Xbox omdat de Xbox ook hier geen voet aan de grond krijgt.

  Dit alles heeft Microsoft aan zichzelf te danken omdat ze gewoon bijna geen exclusive content konden aanbieden. Iets waar ze de komende gen verandering aan lijken te brengen. Maar de PlayStation koper is niet makkelijk te overtuigen om te wisselen.
 • @djodjo pas wanneer de console goed verkoopt komen de cijfers weer omhoog.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren