1. PlayStation 4-update beschikbaar, levert technische problemen op

PlayStation 4-update beschikbaar, levert technische problemen op

Vriendenlijst is tijdelijk niet zichtbaar

Vandaag is systeemupdate 8.00 voor de PlayStation 4 uitgekomen. Console-eigenaren die de update hebben gedownload ondervinden echter technische problemen.

Zo melden diverse gebruikers dat ze hun vriendenlijst niet kunnen zien. Dat is frappant, omdat de update juist bedoeld is om Parties en Messages te stroomlijnen.

Het is de bedoeling dat elke Party dankzij de update een bijbehorende groepschat heeft om deel van uit te maken - met dezelfde deelnemers dus - maar zonder beschikbare vriendenlijst kunnen mensen nu geen nieuwe Parties aanmaken. Een tijdelijke oplossing is via de Messages-app een Party aanmaken, in ieder geval tot het probleem opgelost is.

De update voegt ook nieuwe avatars toe, onder andere Bloodborne, Journey, God of War en Ghost of Tsushima. Daarnaast is het niet meer mogelijk om Events te maken, en het is ook niet meer mogelijk om privé Communities aan te maken, al blijven de bestande Communities intact. Deze veranderingen zijn echter wel bewust.

Verder zijn de Parental Controls verbeterd en zijn er meer opties voor de tweestapsverificatie. Tot slot is de Remote Play-app nu ook geschikt gemaakt voor PlayStation 5. Alle aanpassingen zijn op PlayStation Blog te bekijken.

Het is niet duidelijk wanneer de technische problemen die update 8.00 veroorzaken opgelost zijn. Sony heeft nog niet gereageerd op de problemen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Yep bij mij is het een feit. Hoop dat ze dit snel regelen.
  • @LosPilotas
    Hier hetzelfde. Dacht eerst dat mijn verbinding de oorzaak was maar neen.
  • Ik krijg errors dat ik geen PS Plus heb bij Modern Warfare en hij blijft iedere keer mijn gegevens ophalen en proberen te connected met de CoD severs. Maar dit lukt iedere keer niet, dus heb het maar opgegeven.

    Gelukkig over een maandje de XSX…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren