1. PlayStation 4 zit nu in laatste levensfase, aldus Sony

PlayStation 4 zit nu in laatste levensfase, aldus Sony

Bedrijf legt nog meer focus op first party content

De PlayStation 4 heeft "zijn laatste levensfase bereikt", aldus Sony Interactive Entertainment-president John Tsuyoshi Kodera op de investeerdersdag van het bedrijf.

Op de meeting deed Sony meer uit de doeken van zijn strategieën voor de komende tijd. De uitspraak betekent niet dat er binnenkort geen nieuwe games meer op PlayStation 4 uitkomen, maar dat er achter de schermen wel vooruit gepland wordt. Daarbij betekent het feit dat de console in zijn laatste levensfase gaat ook dat de verkoop ervan kan afnemen, wat Sony op wil vangen met verdiensten PlayStation Plus-abonnementen.

Verder wordt er nog meer focus gelegd op de ontwikkeling van exclusieve titels. "Investeren in first party betekent niet alleen nieuwe IPs lanceren. Het gaat ook om het verversen van bestaande IPS en franchises maken van succesvolle IPs." Het bedrijf laat ook weten dat de PlayStation VR-helm goed verkoopt, maar niet zo goed als voorspeld.

PlayStation 4 Pro

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Tja, VR daar hoor je al helemaal al bar weinig over. Maar goed, we wisten toch allemaal al dat de ps5 eraan komt. Kan je weer opnieuw je library gaan inkopen. Hoop echt dat MS bij hun visie blijft met console upgrades IPV van een nieuwe generatie. Volgens mij is dat wel de toekomst helemaal omdat alles digitaal gaat worden of je nu wilt of niet.
 • @Grombeer Inderdaad ja, liever een flinke upgrade, dan een 'nieuwe generatie' waarmee je dus weer al je games opnieuw kan gaan kopen. Of net zoals bij Microsoft je apparaat backwards compatible maken.
 • @Robskeee
  Backwards compatibility is natuurlijk tof (al hoeft het voor mij niet echt) maar ik heb liever dat ze de PS5 zo krachtig mogelijk maken en dan geen backwards compatibility. Die oude jaguar CPU moet echt een keer vervangen worden.
 • @Cypher Dat is ook een beetje wat ik bedoel, laat ze maar een flinke sprong maken, maar dan backwards compatible zodat je PS4 games nog kunt spelen op je PS5. Maar de nieuwe games niet meer kunt spelen op je PS4.
 • @Robskeee De kans dat dit gebeurt is groot. Playstation 3 gebruikte een andere architecture. Dit was economische gewoon niet rendabel om hem backwards compatible te maken. De current gen is allemaal gebaseerd op pc architecture en denk niet dat de playstation 5 iets anders gaat gebruiken.
 • @Grombeer

  Uhm…je snapt hoe moeilijk het is voor een console om games te draaien van een nieuwe generatie, toch?
  Geef mij maar een compleet nieuwe generatie die backwards compatible is, aangezien de PS4 een vrij normale CPU heeft moet dit echt wel mogelijk zijn.
  En opnieuw een library kopen? Je hebt altijd nog de optie om gewoon de PS4 aangesloten te houden, zijn genoeg mogelijkheden hoe dit kan zoals een HDMI Switch.
 • @Grombeer

  Digitale toekomst zou heel slecht zijn voor ons. De enige die er baat bij hebben zijn de uitgevers en ontwikkelaars.
 • @ShadowhunterrX
  Ik vind het zelf anders allemaal verdomd makkelijk! Pure luiheid natuurlijk, maar ik zit weer te mopperen als ik "helemaal" op moet staan om van game te wisselen. Tevens handig om de games te sharen.
  Het is wel een must dat je games nog altijd fysiek kan kopen, maar net als films/series ga ik zo min mogelijk met doosjes lopen hannesen.
 • @Gaaiz Inderdaad ja, niks makkelijker dan gewoon in de store een spel aanklikken en het begint te downloaden. En wat je zegt met het gamesharen bespaar je 50% van je geld. Voor mij nooit meer fysiek!
 • @Robskeee

  Dan niet zeuren als de prijzen stijgen en links rechts wordt genaaid door uitgevers ;).
 • @ShadowhunterrX Mij hoor je niet klagen. Ik heb al honderden euro's bespaard d.m.v. xbox sharing. Blijft altijd stukken goedkoper dan fysieke games kopen.
 • @Robskeee

  Dat is leuk voor je. Nu het nog kan is het in je voordeel. Maar zo te zien snap je nog steeds niet waar ik heen wil.

  Gamesharen is er nu nog. Maar platformhouders kunnen optie zo uit je handen halen. Door het eenvoudig veranderen van *hun* eigen regels.
 • @Gaaiz Maar hierdoor krijg je online een machtspositie. De prijzen zijn niet meer te controleren. Full priced games kosten 70 euro in de digitale rekken, in de elektronica winkel ligt hij meestal voor 60 euro of lager. Door dit schurken gedrag koop ik principieel geen full priced games online
 • Wat een non nieuws zeg. Het was toch allang bekend dat er ergens in 2020 een nieuwe playstation uit zou komen.
 • Gevoelsmatig zijn we pas net lekker bezig met deze generatie. Mag van mij nog wel ff doorgaan :)
 • @That Mr Awesome Helemaal mee eens :)
 • @That Mr Awesome

  Komt dat omdat ze nu met o.a. God of War hebben laten zien wat er met de PS4 allemaal mogelijk is?
 • @That Mr Awesome dat was vorige generatie ook dat gevoel dat we pas net lekker bezig zijn en toen kwam deze generatie.
 • @That Mr Awesome Ja, vooral omdat ook PS+ nu eindelijk een beetje door alle kleine dingetjes heen is en triple A games aan het releasen is.
 • Is ook logisch de huidige line up zullen de laatste titels voor ps4 zijn daarna zal ps5 komen. Hopelijk backwards compatible dan. En als Xbox slim is. Maken ze van de X de next gen console. Dan zijn die voorlopig klaar

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren