1. 'PlayStation 5-controller gaat maar zo'n 417 optimaal mee'

'PlayStation 5-controller gaat maar zo'n 417 optimaal mee'

Drift zou in de meeste moderne controllers een probleem vormen

De DualSense - de PlayStation 5-controller - zou maar zo'n 417 uur optimaal functioneren.

Dat claimt YouTube-kanaal iFixit. Het gerespecteerde kanaal haalt regelmatig technologie uit elkaar en bekijkt hoe het werkt, en pas geleden heeft men dit met de DualSense-controller gedaan.

iFixit heeft een analyse met Call of Duty: Warzone gedaan, en merkt op dat prestaties van de DualSense na ongeveer 417 uur aan gameplay achteruit gaan. "Als een PS5-speler zijn console voor twee uur per dag gebruikt, dan gaat men binnen zeven maanden al over de verwachte levensduur van de controller."

Volgens iFixit hebben PlayStation-, Nintendo- en Xbox-controllers een lange geschiedenis "met voorspelbare, te voorkomen problemen". Men doelt dan specifiek op de analoge sticks in de controllers die voor drift kan zorgen. 

De Joy-Con-controllers van de Switch staan al jaren bekend om hun driftproblemen en ook over de DualSense lijken steeds meer ervaringen op te duiken die wijzen op drift. Drift houdt in dat een van de analoge sticks op een controller input ervaart, terwijl de speler in kwestie de stick niet aanraakt. Daardoor kunnen personages of cursors uit het niets bewegen, wat in sommige gevallen games (nagenoeg) onspeelbaar maakt.

iFixit meldt dat het probleem voortkomt uit het feit dat er in de DualSense-controller - alsmede in de DualShock 4-, Xbox One- en Xbox One Elite-controllers - zogenaamde 'off the shelf' joystick-hardware wordt gebruikt. Doordat deze hardware eigenlijk niet op maat gemaakt is voor de controllers, zouden problemen zich te snel voordoen. 

De video legt verder uit hoe spelers de drift in hun controllers kunnen verhelpen - al moet de controller in kwestie daarvoor wel opengemaakt worden. In de video roept iFixit consolemakers dan ook op analoge sticks in controllers standaard vervangbaar te maken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • "PlayStation 5-controller gaat maar zo'n 417 optimaal mee"

  417 wat? Seconden? Knopdrukken? Wallthrows?
 • @Kwolly Haha echt he, was ook al opzoek.
 • @Kwolly
  Ja Insidegamer bloedt een langzame dood.
  Ik kom hier al 16 jaar! Hoe leuk die nieuwe community ook is. Het blijft zonde om Jelle, s levenswerk te zien sterven.
 • @TommieNL
  idd. Fouten kunnen gemaakt worden natuurlijk. Maar telkens hier een fout is, en iemand wijst hun erop. Duurt het nog 24u ofzo (laat staan meer) voordat ze het zelf opmerken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren