1. 'PlayStation 5 is in eerste vier weken 3,4 miljoen keer verscheept'

'PlayStation 5 is in eerste vier weken 3,4 miljoen keer verscheept'

Een mogelijk nieuw record voor PlayStation-lanceringen

De PlayStation 5 zou in de eerste vier weken sinds lancering wereldwijd 3,4 miljoen keer zijn verscheept.

Dat claimt Digitimes te hebben vernomen van "bronnen binnen de industrie". Niet eerder werden er zoveel PlayStation-consoles in de eerste vier weken van lancering verscheept.

Volgens de website moeten er in 2021 16,8 tot 18 miljoen exemplaren van de console worden geproduceerd. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company zou daarbij helpen voor extra productie van de custom 7nm CPU van AMD.

PlayStation 5 is sinds de lancering in november wereldwijd uitverkocht. In sommige regio ontvangen retailers om de zoveel tijd nieuwe exemplaren, maar ook die zijn meestal binnen enkele minuten uitverkocht, of worden geleverd aan mensen die voor lancering al een reservering hadden staan.

PlayStation 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hop naar de 200 miljoen.
 • Hoop dat de tekorten snel verdwijnen, met daarmee ook alle console scalpers.. M'n plekje voor de PS5 lijkt voorlopig nog leeg.
 • 3 miljoen verscheept in een hele maand? Dat klinkt als weinig? Hoe dan ook beïnvloed door de tekorten natuurlijk.
 • @Snuivert
  3.4 milj
  T'is nogtans het record
 • Mijn broer heeft me de ps5 voor kerst gegeven met spiderman. Hij heeft er bijna 800eu voor betaalt door scalpers. Ik klaag alleen niet
 • @hamstertrans
  Super tof dat je dat als cadeau krijgt, alleen zonde dat je broer het dan betaald heeft. Die scalpers mogen ze van mij genadeloos afstraffen door geen enkel console bij ze af te nemen. Laten ze die maar lekker lang met die exemplaren zitten, de droeftoeters!
 • @AWESOMEDUDE3 inderdaad. beetje jammer om die mensen te belonen.
 • @AWESOMEDUDE3

  Tja die scalpers bestaan ook door mensen zoals ik mijn broer. Als iets niet lukt moeten we het juist doen. Dus toen de ps5 meteen weer was uitverkocht moest hij hem ergens kopen. Liever 300eu meer dan niets geven op kerst, en hij had me gek gemaakt met je krijgt het mooiste cado ooit. Dus hij moest hem kopen.
 • @hamstertrans

  Je broer support gwn deze scalpers, door ze laten weten dat er nog steeds mensen zijn, dat dit gwn kopen. Of anders had jij gewoon geen geduld om een maandje of 2 te wachten, en zo je broer 300 euro laten besparen.
 • @LosPilotas

  Misschien ook gewoon lief dat hij een ps5 krijgt voor kerst van zijn broer? Jammer dat je dat meteen moet afblaffen. Niemand kan er wat aan doen dat die dingen voor 800 over de kop gaan. Ik vind het top dat je er 1 van je broer hebt gehad.
 • @TommieNL

  Ik heb gewoon een hekel dat deze scalpers, er gwn mee weg kunnen. Ik hou mijn hart vast, als Nintendo met een nieuwe console afkomt.
 • @LosPilotas

  Ja ik heb precies hetzelfde! Maar alsnog vind ik het een heel lief gebaar van zijn broer. Die kan er ook niks aan doen dat er van die idioten zijn natuurlijk.
  Denk dat het bij Nintendo niet aan de orde is.
  Tegen de tijd dat Nintendo een nieuwe console uitbrengt kunnen we gewoon weer fysiek naar de media markt en Intertoys. Dit scalpen heeft vooral te maken dat iedereen wereldwijd verplicht is om de ps5 en xbox online te kopen. En daar maken scalpers gretig gebruik van. Als er geen corona was geweest waren de ps5 en xbox ook moeilijker verkrijgbaar maar dat is dat puur door de snelheid waarmee Sony en Microsoft ze kunnen produceren. En dat is eigelijk iets wat er iedere generatie plaatsvindt. Switch was bij lunch de eerste maanden nauwelijks te krijgen, ps4 en ps3 ook. Maar dat kwam in de loop van de tijd wel goed.
 • @LosPilotas

  Jouw reactie is zo negatief dat ik toch ff ga reageren.

  Ik ken jouw niet en jij kent mij en mijn broer niet. Ivm corona heeft mijn broer zijn bedrijf het tergend moeilijk, ik heb hem extreem geholpen dit jaar. Als bedankje heeft hij mij de ps5 voor kerst gegeven als bedankje en verrassing. Hoe jij reageert is zo onwaardig dat hopelijk jouw worden de mijne niet meer kruisen. Iemand anders iets niet gunnen is namelijk het meest trieste wat er is. Jealous or envyous
 • @hamstertrans

  Ik gun het jou juist wel, ik ben gwn kwaad omtrent de scalpers, dat zij hier juist aan winnen, en wij de normale mensen, het maar moeten toelaten. Het zijn idd zeer moeilijke tijden voor iedereen. Het was zeker mijn bedoeling om aanvallend tegenover jullie te reageren. Van mij mogen ze al dat scalper gedoe, zwaar straffen.
 • @hamstertrans
  Vind het dan wel opvallend dat je broer het zo slecht heeft met zn zaak, maar dan wel de keuze maakt om 300 euro extra (onnodig) geld uit te geven voor een PlayStation.

  Super chill voor jou natuurlijk, maar in moeilijke tijden zou je juist denken dat elke euro minder uitgeven verstandig is.
 • @blue_blade_3

  Juist als je broer in zo'n situatie zit zou ik dit cadeau niet eens willen ontvangen. Dan heb ik liever dat hij het in zijn eigen bedrijf stopt. Maar goed, het gaat kennelijk om een soort van salaris. We weten niet hoeveel uur Hamstertrans in het bedrijf van zijn broer gestoken heeft. Dat daar wat tegenover staat is ook wat van te zeggen.
 • @hamstertrans

  hmmm… neem het hem nu niet kwalijk. Ik dacht ook eerst ; wow verwend nest, 'beter 300 euro meer dan niets geven met kerst' is nou niet bepaald een zin die je sympathiek over laat komen. Wij thuis geven elkaar cadeaus van rond de 30 euro en de blijheid en gezelligheid is er echt niet minder om.

  Dat dit praktisch om een verloning van vervulde diensten gaat kon Lospilatos ook niet weten. Ik vind 800 euro voor een ps5 en dit vervolgens cadeau doen ook aardig stevig. Dus dat hij je wat ondankbaar vond overkomen omdat hij geen achtergrond info had kun je hem niet kwalijk nemen. Wel dan?
 • @benjaminben

  Nou misschien ben ik verwend, maar ik ben opgegroeid dat geven 1 vd mooiste dingen is in het leven. Met kerst geven we gewoon veel. Verjaardagen ook. Het is hier wel vaak negatief op deze site, je kan alles zwart maken maar dat hoeft niet. Waarom zou je het een ander moeilijker maken dan het al is? Mensen alvast een top nieuw jaar gewenst.
 • @hamstertrans

  Geven is ook het mooiste dat er is, alleen de reacties die je krijgt zijn al goud waard. In mijn opvoeding is mij alleen geleerd dat het gaat om het gebaar, niet om het prijskaartje (wij waren niet rijk, mijn eerste console was een Gamecube die ik zelf bij elkaar gewerkt heb voor een jodenloon. Ik kon echt niet van pa en ma verwachten dat zij deze voor mij kochten, hier was het geld gewoon niet voor). Kijk dat ze bij jullie veel geven is helemaal prima, dat is zoals het bij jullie gaat en daar is niets mis mee. Het was alleen je reactie die je wellicht wat 'verwend' over liet komen. Maar na jouw uitleg snap ik dat de PS5 je niet voor niets cadeau is gedaan, dus je hebt hem dan gewoon verdiend.

  En dat hier zuur gereageerd kan worden klopt, dat mag soms ook wel eens minder. Dat ben ik volledig met je eens. Alleen Pilotas bedoelde het niet zo verkeerd.

  Jij ook de beste wensen voor 2021, dat je maar veel schik van je gloednieuwe console mag hebben! :D
 • @benjaminben
  Dit verklaard wel waarom jij het met me eens bent. In mijn gezin moesten we ook zelf onze consoles e.d. kopen. Ook bij mij was de eerste console de GameCube die ik samen met mm broer en zus heb gekocht. Met kerst maken wij het ook nooit gek, maar geven gewoon kleine dingen aan elkaar. Ik heb van mn broer en zus een mooie dartmat gekregen en een boeken trilogie. Ik ben er hartstikke blij mee!

  Nu verdienen wij alle 3 gewoon prima, maar het geven van dure cadeaus past niet binnen onze familie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren