1. Gerucht: De PlayStation 5 kan mogelijk alle PS4-games draaien

Gerucht: De PlayStation 5 kan mogelijk alle PS4-games draaien

Aldus een populaire streamer

De PlayStation 5 zou vanaf dag één wellicht alle PlayStation 4-spellen af kunnen spelen.

Dat claimde Lance McDonald, een populaire streamer die vooral bekend is van zijn speelsessies met Bloodborne en Dark Souls. Hij plaatste een tweet waarin hij datr meldde. "Er was voorheen wat verwarring over dit onderwerp en ik kan het nu verduidelijken. De PlayStation 5 kan alle PlayStation 4-games afdraaien, of ze nou goedgekeurd zijn door Sony of niet. Sony blijft spellen testen, maar het systeem houdt je niet tegen om een ongeteste game af te spelen."

Dit is opvallend, omdat Sony aangaf dat een gedeelte van de PlayStation 4-games speelbaar wordt op de PS5. Zo zou het bedrijf op lancering om en nabij de honderd PS4-spellen hebben getest die op de nieuwe console afgespeeld kunnen worden. Volgens McDonald maakt het dus niet uit of de spellen getest zijn of niet: alle PS4-games moeten op de PS5 kunnen draaien.

McDonald haalde de tweet kort na plaatsing weer weg, maar een screenshot van de tweet werd geplaatst op het populaire gameforum ResetEra. McDonald gaf na het verwijderen van de tweet aan dat hij dit heeft gedaan "uit respect voor de consoleboer. Interpreteer dat zoals je wil." Ook die tweet haalde hij weer weg.

Vooralsnog heeft Sony niet meer duidelijkheid verschaft over backward compatibility op de PlayStation 5. Samen met de releasedatum en prijs is het een van de onderwerpen waar gamers graat meer over horen. Vanavond zendt Sony een nieuwe State of Play uit, maar het bedrijf kondigt daar geen nieuwe details over de console aan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Grappig dat die verwarring er dan bij IG ook nog is. Die 100 games die waren getest waren de 100 populairste games die al getest waren. Ze hebben zelf aangegeven dat bijna alle 4000+ games speelbaar zullen zijn, maar dat ze blijven testen of er patchwerk vanuit Sony of externe dev nodig is.
 • @Snake_NL
  De grote vraag is wanneer?
 • @That Mr Awesome Blijkbaar dus gewoon vanaf launch zonder patch. Volgens mij zei Cerny dat ze al een hele tijd bezig zijn met testen van elke game.
 • We gaan het wel horen van de Beta testers in de release week van de PS5. Zijn zoveel tegenstrijdige berichtgeving door zogenaamde twitter en pedoera leakers.
 • Zorg nou maar dat ik PS5 games op de PS5 kan spelen.
  De rest boeit mij niet. Wat een gedoe over dat bc zeg niet normaal.
  Het is een leuke bijkomstigheid maar meer ook niet.
  Al speelde de Ps5 geen enkele ps4 game af dan nog koop ik een Ps5.
  Hij heet niet voor niks 5 en geen 4.
 • @TommieNL

  Het is voor mij ook geen must, maar het is wel leuk als het kan.

  Aan de andere kant mn Sega mega drive 2 , PSX, PS2 en PS3 staan nog steeds aangesloten voor de games die op die consoles zijn uitgebracht. En mn muisstille (alleen tijdens opstarten maakt hij veel geluid) PS4 zal ook aangesloten blijven staan.


  Is overigens van de zotte om het gestoord te noemen dat niet iedereen BC hoeft te hebben. Nieuwste games zijn belangrijker dan "ouwe meuk"
 • @Meta_coola

  Ik zie het ook als niet meer dan een leuke extra. Heb er zelf eerlijk gezegd nagenoeg nooit gebruik van gemaakt op apparaten die het ondersteunden. Vind het ook veel leuker om de oude games ook op hun goeie ouwe consoles te spelen.

  Alleen een keer een Wii gebruikt voor GameCube games, omdat de disc laser van de GC kapot was. Voor dat soort zaken is het dan wel weer handig…
 • Ik ga er gewoon van uit dat de meeste of alle PS4-games moeten werken op PS5 zolang ze geen accessoire nodig hebben dat niet compatibel is met PS5.

  Dus buiten met die leafblower 4 en een PS5 in de plaats (als die stiller is).
 • Voor mij is het alles bepalend. Net als bij een pc, wil ik met een upgrade gewoon al mijn eerder gekochte troep kunnen draaien, en het is eigenlijk krankzinnig dat niet te willen.
 • @Jelster Eens.
 • @Jelster

  Dan maar krankzinnig. Ik koop een nieuwe console voor nieuwe games….
 • @DopieJopie1

  Ik vind dat zo'n raar argument. Tuurlijk, iedereen koopt een nieuwe console voor nieuwe games, ik ook. Maar dat sluit toch andere, backward compatible, games niet uit? Is Cyberpunk geen nieuwe game eind dit jaar? Die speel ik toch liever op een next gen met hogere framerates en amper laadtijd. Kan, dankzij backwards compatibility.

  Corona is nog lang niet voorbij, de problemen daarvan merken we in 2021 echt nog wel. Sowieso is het eerste jaar van nieuwe consoles vaak niet top. Kan je de 'gaten' die ontstaan mooi opvullen met je backlog. Kan, dankzij backwards compatibility.

  Ik heb geen ps4 gehad. Als ik een PS5 haal, wil ik zeker weten dat ik die goeie exclusives van afgelopen generatie nog kan inhalen. Kan, dankzij backwards compatibility.

  Allemaal op een manier waardoor mn oude console kan verkopen of weggeven en ik geen full price remasters aan hoef te schaffen. Ik vind het echt een essentiële functie op de nieuwe consoles.
 • @That Mr Awesome

  Als je dat zo graag wil duik je marktplaats op en pik je een ps4 op. Ik vind het zo n onzin. Heb liever dat ze de tijd steken in PS 5 games.
 • @That Mr Awesome


  Mja maar het krankzinnig noemen dat iemand niets geeft om BC. Waarom?

  Ik weet zeker dat de statement die ik nu ik ga noemen kritiek gaat krijgen.

  Het is krankzinnig dat je je oude consoles verkoopt.
 • @Meta_coola
  Ik zelf verkoop hem niet. Als mijn Series X in huis is, geef ik mn Xbox One aan mijn beste vriend die het wat minder breed heeft. Kunnen we eindelijk weer samen spelen.
 • @That Mr Awesome

  Mooi man! ;)

  Het is ook handig voor mensen die nog geen Blu-Ray speler hebben.

  Zo heb ik mijn PS3 aan mijn zus geschonken…
  Kan ze ineens ook veel van mijn Blu-Ray films lenen.
 • @DopieJopie1
  Exact, voor die ene keer dat je een spel nog een keer wilt spelen? Schei uit
 • Zolang God of War, The Last of Us 2 en Horizon ZD werken ben ik blij. En ik kan me bijna niet voorstellen dat deze niet bij de eerste 100 zitten. Als bonus mag daar nog Death Stranding bij en Uncharted: The Nathan Drake Collection + deeltje 4.
 • Backwards compatibility kan me niets schelen maar begrijp dat genoeg mensen er blij mee zijn. Zelf blijf ik current gen games gewoon op de current gen consoles spelen.
 • Ik vind een nieuwe console die volledig op zichzelf staat een behoorlijk ouderwets concept. Zeker in een tijd met digitale aankopen en ecosystemen, mag je als consument verwachten dat je je content mee kan nemen naar de nieuwste versie van het product. Zoals met ipad 2 naar 3 naar 4 etc. En een argument als 'dan start je toch je oude console op'. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar m'n ps3 en xbox 360 zijn al behoorlijk gaar.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren