1. 'Sony levert eerste jaar gelimiteerd aantal PS5-consoles'

'Sony levert eerste jaar gelimiteerd aantal PS5-consoles'

Mede dankzij een mogelijk hoge prijs

De PlayStation 5 zou in het eerste levensjaar van de console maar in gelimiteerde aantallen verkrijgbaar zijn, aldus Bloomberg.

Men zegt dat te hebben vernomen van "mensen die bekend zijn met de situatie". De initiële productie van de PS5 zou gelimiteerd zijn om verschillende redenen. Zo zouden de ambitieuze specificaties van de console er voor zorgen dat de prijs rond lancering hoog komt te liggen, waardoor er minder exemplaren van nodig zijn. Daarbij zou de uitbraak van het coronavirus er voor zorgen dat Sony's promotionele plannen in het water lopen - al zou het vooralsnog geen effect hebben op de productie.

Sony zou aan fabrikanten hebben gemeld dat het tot 31 maart 2021 zo'n 5 tot 6 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 nodig heeft om wereldwijd te verschepen. Ter vergelijking: de PlayStation 4 werd na zijn lancering in november 2013 - toen alleen nog in het Westen - 7,5 miljoen keer verkocht in diens eerste twee kwartalen. Ontwikkelaars die met Bloomberg hebben gepraat, verwachten een prijs tussen de 499 en 549 dollar voor de console.

Om de relatief rustige lancering van de PlayStation 5 op te vangen, zou Sony rond diezelfde tijd de PlayStation 4 willen afprijzen. Op die manier wil het ook een nieuwe aanwas aan PlayStation Plus-abonnees creëren, zodat de nadruk komt te liggen op terugkerende verdiensten in plaats van eenmalige.

Onder de eerder genoemde promotionele plannen viel volgens Bloomberg's bronnen onder andere een persconferentie waarbij het uiterlijk, de releasedatum en de prijs van de PlayStation 5 zouden worden onthuld. Deze zou nu niet doorgaan, of in ieder geval in een andere vorm worden gehouden.

Bloomberg meldt daarnaast dat het onwaarschijnlijk is dat de PS5 compleet wordt uitgesteld - een release eind dit jaar is noodzakelijk "zolang rivaal Microsoft de lancering van de Xbox Series X niet uitstelt". De concurrentie tussen de twee consoles zou er voor kunnen zorgen dat beide bedrijven hun consoles met verlies gaan verkopen.

PS5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • @Mister Frowdo

  Yikes.. een beetje te lange tekst. Geen tijd om dat allemaal te lezen, sorry!
 • @Morgana

  Het eten van woorden heeft me nooit maagklachten opgeleverd.

  Winston Churchill
  Edit: de reacties zijn al verwijderd. Mag de waarheid niet gezegd worden? Dit forum wordt belachelijker met de dag.
 • @Mister Frowdo
  Nu ben ik benieuwd wat voor moois jij getypt had. Zonde.
 • @blue_blade_3

  Ik kan het nog wel eens posten, maar dan riskeer ik waarschijnlijk een ban. Wat is er hier aan de hand met deze site, sapperdenondepitjes!
 • @Mister Frowdo
  Ik weet niet wat er verwijderd is, het kan ook zijn dat iemand zelf zijn comment verwijderd heeft. Dan verdwijnt de rest vd comments ook.
 • @MythicZ

  Ah, oeps. Niet aan gedacht! Met al die bans en modbreaks van de laatste tijd weet ik het niet meer.
  Domme ik! ;-)  Edit: Mijn excuses aan InsideGamer!
 • Ik ben nog niet van plan hem gelijk te gaan kopen. Want ik wil eerst 5 games hebben die ik er voor moet spelen. Ik heb heel veel consoles te vroeg gekocht zeker van Sony. En mag hopen dat de prijs ook niet krankzinnig duur wordt. En ik hoop gewoon op een grootste state of play waar ze alles onthullen. Want live gaat hem dit jaar niet worden.
 • @smaakmaker
  Heb hetzelfde als jou Kaas ! Met de PS4 speelde ik de eerste 2 jaar alleen maar FFXIV. Dus hou me ook aan de 5 game richtlijn.
 • @smaakmaker

  Wel een goeie…
  Maar voor third-parties weet ik niet of mijn PC de nieuwste net zo goed aan zal kunnen, dus ga ik maar voor de console versies. Games die, naar verwachting, in 2020 of 2021 op PS5 uitkomen die ik moet spelen zijn:
  - Cyberpunk 2077
  - Starfield
  - Resident Evil 8
  - Harry Potter RPG
  - Arkham Legacy
  - Spider-Man 2
  - Ook veel interesse in Rocksteady's nieuwe titel & Horizon Zero Dawn 2 & mss God of War 2 als het 2021 haalt.
 • @Ardyn

  Ja voor 3rd party wil ik liever op Xbox spelen vind dat lekkerdere spelen. Dus voor mij zal het echt gaan om first party titels gaan. En ik hoef geen grote titels. Er gaan geruchten dat er een Sly 5 komt dat is ook voor mij al een game die ik er op zou willen spelen.
 • @smaakmaker

  Ik heb als student nou niet echt de ruimte of geld om een xbox te halen voor third parties. Deze verdeel ik gewoon over PC, PS en eventueel Switch. xD
  Mijn bureau etc. staat namelijk al vol.
  + Met een PS5 zou ik mijn PS4 gewoon kunnen vervangen, dus is mijn keuze wel 100% gemaakt.
  + Microsoft geeft hun games ook uit op andere platformen en zien XBOX als een keuze voor consumenten, dus ja.
 • Hopelijk valt t mee met de schaarste en krijgen we dankzij wat vervelende mensen geen rare praktijken voor de kiezen. Ik doel dan op lui die direct op pre-orders azen om vooral winst te kunnen maken omdat ze de consoles snel voor de echte liefhebber hebben weggekaapt.
 • @xevulutionx

  Inderdaad dat zijn zulke vervelende lui zag je laatst ook met Animal Crossing game werd opgekocht door mensen om hem later door de schaarste weer met veel winst door te verkopen.
 • @smaakmaker
  Ja bij Nintendo zie je het wel vaker dat producten wat gedoseerd gereleased werden. Doet me denken aan mn winkeltijd met de release van de Wii. Dat was een periode na release toen de hype opliep echt drama qua wat er binnenkwam om te verkopen en enkele mensen wilden dan gelijk meerdere consoles hebben. Echter hielden we max 1 reservering aan.
  Wist niet dat nu met Animal Crossing ook weer zo gelopen is.
 • @xevulutionx
  Animal Crossing is ook niet echt een lekker voorbeeld. Veel winkels sloten in die tijd omdat het corona gebeuren net begon en dus ging iedereen op internet de game bestellen zonder preorder. Met alleen een open intertoys in de stad waar ik woon…. tjah. Dan is de game snel op.
 • Vaak ben ik een vroege koper, maar dat is eigenlijk niet nodig. Ik wacht even af welke games er komen en ik houd de Xbox ook een beetje in de gaten.
 • @Luigi1985 Nee je kunt beter even wachten. En wat ik bij jou zie in je comments dat je ook nog een behoorlijke backlog heb. En bij de Ps4 en One launches waren ook niet de games aanwezig die echt geweldig waren. Je kunt beter een jaartje wachten
 • @smaakmaker

  Je hebt gelijk. Er zijn nog genoeg games die ik wil spelen en tegenwoordig ben ik toch niet meer zo hyped als bijv zeven jaar terug.

  De enige reden die ik kan bedenken om wel hyped te zijn, zou zijn wanneer The Last of Us 2 ook een launchgame voor ps5 zal zijn of iets nieuws van Guerilla (ik hoop nog steeds op een keer een nieuwe Killzone).

  Aan de andere kant: heb al wat geld achter de hand gehouden voor de next gen, dus als ik in een koopbui ben rond de feestdagen sluit ik niets uit (soms heb ik dat:p)

  Maar dan is de vraag of er genoeg consoles zijn.
 • @Luigi1985

  Ja ik heb echt niet een hele grote backlog ben nu wat indies aan het ontdekken. Maar heb nu alleen Hollow Knight liggen maar die irriteert me dat verliezen van je geld als je op verkeerde momenten doodgaat. Unravel 2 maar die speel ik alleen in co-op. En Animal Crossing.

  En ja ik hoop echter dat de The Last of us 2 gewoon exclusief voor Ps4 blijft net als Ghost of Thushima
 • @smaakmaker

  O ik heb me daar niet aan geërgerd bij Hollow Knight.

  Unravel two vond ik echt een verschrikkelijk saai spel. Wel mooi gemaakt.

  Animal crossing Nog niet gespeeld. Weet nog niet of ik dat ooit ga doen.

  Ja zou wel fijn zijn dat die twee games exclusief blijven.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren