1. PlayStation 5 lanceert in het tweede kwartaal van dit jaar in China

PlayStation 5 lanceert in het tweede kwartaal van dit jaar in China

Alsof het tekort aan PS5-consoles nog niet groot genoeg was

De PlayStation 5 moet ergens in het tweede kwartaal van dit jaar in China uitkomen.

Dat heeft Sony's Chinese divisie aangekondigd tijdens een video om het Chinese nieuwjaar in te luiden, zo vertelt Niko Partners-analist Daniel Ahmad. Het bedrijf heeft in december goedkeuring gekregen om zowel de standaard PS5 als de digitale editie in China te lanceren, en is nu bezig met goedkeuring verkrijgen voor diverse games.

De PlayStation 5 kan op dit moment al in China gekocht worden. Het gaat echter om geïmporteerde consoles uit Japan en andere regio - deze worden via de grijze markt verkocht in China. Wanneer de PS5 officieel uitkomt in China, krijgt het ook een speciaal voor de markt ontwikkelde PlayStation Network die losstaat van de rest van de wereld.

Steeds meer consoles en diensten komen de laatste jaren in China uit. Zo is ook de Nintendo Switch al geruime tijd in het land te koop. In februari moet Steam daarnaast officieel in China lanceren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Als ze nu eerst een zorgen dat de markten die eerder werden aangeboord ook daadwerkelijk kunnen worden bevoorraad… (grom, sputter!)
  • Leuk, kun je legaal 4 games spelen in China.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren