1. Update: Vacature over PlayStation 5-release is onjuist

Update: Vacature over PlayStation 5-release is onjuist

Release in oktober ontkend

Update: Sony heeft gereageerd op de vacature waarin stond dat de PlayStation 5 in oktober ging verschijnen.

In een verklaring tegenover het Japanse tijdschrift Famitsu ontkent Sony dat de PS5 in oktober lanceert. Het bedrijf zegt dat de informatie uit de vacature niet van hen komt, maar een foutje is van de vacaturesite.

Er wordt niet gedeeld wanneer de PlayStation 5 wel wordt uitgebracht.

Origineel bericht: Een vacature van Sony Interactive Entertainment noemt dat de PlayStation 5 in oktober 2020 wordt uitgebracht.

Op de Japanse Next-vacaturebank wordt een baan voor de 'Materials Department' bij Sony Interactive Entertainment aangeboden. In de omschrijving van de baan staat dat de medewerker te maken krijgt met "de ontwerp- en QA-afdeling om de PlayStation 5 te maken die gepland staat voor release in oktober 2020".

Eerder had Sony enkel aangegeven dat de PS5 tijdens de feestdagen moest verschijnen, wat meestal duidt op een release in november of december. Een release in oktober zou eerder zijn dan verwacht.

Het is uiteraard mogelijk dat de vacature onjuist is. Het lijkt erop dat we binnen "een paar weken" nieuws krijgen over de PlayStation 5.

ps5

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Dat zou wel een flinke game changer zijn. Als dit echt zo blijkt te zijn wacht ik toch even met het spelen van The Last of Us 2 denk ik, al is het maar om me de laadtijden te besparen.
 • @Gaaiz

  Welke laadtijden? Ik kan me geen game van naughty dogs bedenken die laadtijden had?
 • @san5324
  Heb de game afgelopen jaar gespeeld en moet zeggen dat ik 't vrij lang vond duren tot ik weer verder kon. Mijn PS4 staat wel in energy saving modus dus dat zou impact kunnen hebben. Met de PS5 ga ik er van uit dat zelfs vanuit energy saving de laatste staat van de game is weggeschreven in de SSD, waardoor je later gelijk weer verder kan. Met mijn thuissituatie zeer handig, omdat mijn sessies regelmatig onderbroken worden.
  Maar daarnaast ga ik er van uit dat de graphics op PS5 iets beter zullen zijn en de frameratie strak/stabiel. Die paar maandjes wachten lukt me wel.
 • @Gaaiz

  Ik was inde veronderstelling dat geen games van naughty nog laad tijden hadden…
 • @san5324
  Klopt. Geen laadtijden. Maar Gaaiz heeft het blijkbaar over het opstarten van de game 🙉
 • @Jowy
  Dat zijn dan toch ook laadtijden? ;) Wou het gisteravond even timen, maar helemaal vergeten. Helaas zijn bij alle "lets play" video's opstarttijden (beter woord?) verwijderd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren