1. PlayStation 5 lanceert op 15 mei op het vasteland van China

PlayStation 5 lanceert op 15 mei op het vasteland van China

Console was alleen nog maar te koop in het land via grijze markt

De PlayStation 5 komt op 15 mei uit op het vasteland van China.

Dat heeft Sony Interactive Entertainment aangekondigd. Mensen kunnen de console sinds vandaag reserveren. Verder lanceren de DualSense-controller, de Pulse 3D-headset, HD-camera en DualSense-oplaadstation er ook.

Mensen kunnen een PlayStation Plus-lidmaatschap afsluiten, waardoor ze ook de PlayStation Plus Collection kunnen downloaden met twaalf games, waaronder Final Fantasy 15, Horizon Zero Dawn, Juorney, Ratchet and Clank, LittleBigPlanet 3 en The Last Guardian.

De PlayStation 5 kan op dit moment al in China gekocht worden. Het gaat echter om geïmporteerde consoles uit Japan en andere regio - deze worden via de grijze markt verkocht in China. Steeds meer consoles en diensten komen de laatste jaren in China uit. Zo is ook de Nintendo Switch al geruime tijd in het land te koop en is ook Steam er gelanceerd.

De nieuwe console van Sony verscheen eind vorig jaar in de meeste regio, waaronder Europa, de Verenigde Staten en Japan. Sindsdien is er een tekort aan verkrijgbare consoles. Niet alleen zijn de consoles die beschikbaar komen snel uitverkocht, er is ook een limiet aan de hoeveelheid exemplaren die geproduceerd kan worden vanwege een tekort aan halfgeleiders.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren