1. 'PlayStation 5 moet wereldwijd op dezelfde dag uitkomen'

'PlayStation 5 moet wereldwijd op dezelfde dag uitkomen'

Door PlayStation-baas gevraagd

Hoewel de releasedatum van de PlayStation 5 nog aangekondigd moet worden, is het de bedoeling dat die datum wereldwijd op dezelfde dag is. Dat blijkt uit een artikel op zakenplatform Bloomberg.

Vorige week kwam Bloomberg met het nieuws dat er minder consoles van de PlayStation 5 bij de release beschikbaar zijn. Nu staat er in hetzelfde artikel dat de nieuwe console van Sony wereldwijd op dezelfde dag moet uitkomen. Volgens Bloomberg heeft PlayStation-hoofd Jim Ryan daar expliciet om gevraagd, volgens partners in de bevoorrading van Sony. De exacte reden voor dit plan wordt niet opgegeven.

Als de PlayStation 5 inderdaad wereldwijd tegelijkertijd uitkomt, volgt de console een ander releaseplan dan de PlayStation 4. De PlayStation 4 kwam namelijk in 2013 eerst in de Verenigde Staten uit en een paar dagen later uit in Europa in november. Een paar maanden later kwam de console uit in Japan op 22 februari.

De PlayStation 5 komt dit najaar uit. Een exacte releasedatum is nog bekend.

PS5

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • *De PlayStation 4 kwam namelijk in 2013 eerst in de Verenigde Staten uit en een paar maanden later uit in Europa*

    Was het niet maar Twee weken verschil tussen Europa en de VS. Was Japan niet pas in 2014 ?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren