1. PlayStation 5-onthulling zou over paar weken gehouden worden

PlayStation 5-onthulling zou over paar weken gehouden worden

Eindelijk beelden van de games en console zelf?

De onthulling van PlayStation 5 en de eerste games kunnen fans ergens "over een paar weken" verwachten, aldus Jason Schreier.

De voormalige Kotaku-journalist en nieuwe Bloomberg News-werknemer laat dat op Twitter weten. Hem werd naar aanleiding van de aankomende Xbox Series X-presentatie gevraagd wanneer fans meer van Sony kunnen verwachten. "Nog een paar weken, geloof ik", zo reageert hij.

Aanstaande donderdag zendt Microsoft een Inside Xbox-livestream uit waarin diverse third party-games voor Xbox Series X worden getoond. Ergens deze zomer volgt het bedrijf dat op met nog een presentatie waarin de focus ligt op Series X-games van Microsoft zelf, zoals Halo Infinite. Sony heeft echter zelf nog geen games voor de PlayStation 5 onthuld.

Beide consoles moeten volgens de bedrijven voor aankomende feestdagen in de winkels liggen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik weet dat Jason Schreier hoog staat aangeschreven en ik lees veel van zijn artikelen, maar wat is dit voor onzinnig bericht dan?
 • @Silverwolf Er heerst gewoon een enorme hype/vraag naar informatie over de Playstation 5. Dus de media springt daarop in.
 • Ik ben zeer benieuwd. :)

  "Post is a duplicate, please edit your post"

  Nee dat is het niet, brakke site.
 • Man, ik weet nog ten tijde van de onthulling van de Gamecube, PS2 en Xbox. Wat was ik hyped, ik keek en las alles (zover dit mogelijk was met een inbel verbinding, de PU was toen nog een vet blad / of ik hoorde toen nog bij de puberale doelgroep :p) wat ik lezen kon rond dit onderwerp. Ik was zelfs een heuse Nintendo-fanboy die Ninty verdedigde zoals Meta AC verdedigt.

  De Xbox 360 en PS3 keek ik ook nog wel naar uit. Maar nu.. het doet mij eigenlijk niet zoveel meer. Ik speel graag op mijn PS4 en had er ook echt geen problemen mee gehad wanneer deze console nog jaren recent zou blijven en er aankomende E3 games als DRD 2 en GoW blazen mij nog steeds weg, dus er valt voor mij nog genoeg te beleven op de huidige generatie.

  Leuk dat er wat nieuws komt? Zeker. Benieuwd om te zien wat deze apparaten kunnen? Zeker. Is mijn PS4 gevoelsmatig toe aan vervanging? Absoluut niet. De PS5 gaat er ook echt nog niet komen voorlopig.

  Wel heel veel plezier gewenst aan de mensen die hier helemaal gehyped om zijn, ik ben jaloers op jullie m'n jongens en meisjes.
 • @benjaminben
  Je wordt oud 🥺
 • @Jowy
  Jeah… i know. Fucking kut :(
 • @benjaminben
  Je hebt wel gelijk. Wat kan het verschil nou zijn ? Ultra PC settings, maar dan op een console.
 • @benjaminben
  Ik heb het nog steeds wel (ook oud nu met 37) al is het wel minder dan vroeger. Hype was voor mij 2x op zn top namelijk bij release ps2 waar ik me als 17-18 jarige destijds in rare bocht heb gedrongen om de vrij hoge launchprijs te betalen. En bij release xbox 360.

  Maar zonder uitzondering ben ik altijd wel hyped geweest en me vaak niet kunnen bedwingen bij launch, behalve bij org. xbox (console kocht ik voor erbij vanwege online) en ps4 (3 maanden gewacht). Slechts 1 keer kwam het voor dat ik achteraf baalde omdat de console te weinig bracht bij launch, de ps3. Maar als ik t per Gen bekijk kocht ik er altijd minimaal 1 bij launch. Dat is nu traditie :D
 • @xevulutionx

  Ook ik betaalde 1100 gulden voor m'n ps2 lol. Dynasty warriors was een launch game en ik was serieus onder de indruk hoeveel mannetjes er op het scherm waren.

  Ik ben nog steeds zo hyped voor de Ps5.

  Oma's wijsheid tegeltje "pubertijd van de man duurt zijn leven lang" op de wc klopt aardig ;p
 • @benjaminben super herkenbaar! Wat smullen van al die specs toen en welke games je kan spelen. Nu doet het mij ook niet meer zoveel los van dat ik wel nieuwschierig ben wat het gaat worden lig ik er niet meer over te fantaseren
 • @HanTheMan

  Nieuwsgierig is idd de max op dit moment. Aah ik was toen zo pissed op de PU, want alle games gingen altijd naar PS2 en Xbox, de Cube werd heel vaak overgeslagen (net of de PU daar wat aan kon doen :P). Ik was zo jaloers op Fable en Morrowind voor de Xbox, mijn god wat wilde ik die graag spelen.

  Maar ook het in de bus krijgen van Zelda TWW, ik heb echt met trillende handen dat spel in mijn Cube gedaan. Nou… Dat soort enthousiasme zit er echt niet meer in bij games, die fase ben ik voorbij en krijg ik ook niet meer terug helaas. Mooi was het wel! :D
 • @benjaminben

  Heel herkenbaar. Rond de GameCubetijd volgde ik al het nieuws en had ik een abonnement op Ngamer. Ik reserveerde alle games bij de lokale gameshop (die jaren later moest sluiten omdat Gamemania drie panden verderop ging zitten).

  Idd de Cube werd vaak overgeslagen maar zoveel goede herinneringen aan die console. Toen werd je nog wel eens een dsg voor de release gebeld dat het spel er al was en dat je m kon ophalen.

  De Wii was ik ook nog hyped Voor. Ondanks het reserveren kreeg ik m niet op dag 1. Stad en land afgebeld. Gelukkig een week later alsnog gekregen.

  Nu hoeft t van mij allemaal nog niet. Ik vermaak me prima, al vind ik t wel leuk om iets nieuws te kopen.
 • @Luigi1985

  Ja en toch… ik heb goeie herinneringen aan de Cube. Echt heel veel Monkey Ball, Mario Kart, SSB en Time Splitters gespeeld. Maar toch…. als ik er nu op terug kijk vind ik de console nu niet meer zo vet als dat ik hem toen vond. Een Wind Waker, een Twilight Princess, een Mario Sunshine, een Billy hatcher, FF:CC, en Re4 pak ik echt nog wel een keer op. Toch zijn er echt heel veel games die ik waarschijnlijk met geen vinger meer aanraak.

  Om maar wat voorbeelden te noemen:
  - Starfox Adventures vond ik vroeger super vet, nu voelt het aan als een taak met alle fetch- en verzamelquestst.
  - Sega Soccer Slam is niet aan te gleuren zo pixelig en daardoor ook niet echt leuk meer om te spelen.
  - Sonic A2B blijkt gewoon (op de chao-garden na) een grote kutgame te zijn.
  - Harvest Moon A wonderfull life was dé game waar ik destijds op zat te wachten, maar bleek echt de meest waardeloze HM die ik in tijden had gespeeld.
  - alle SSX-games, Fifa's etc. voelen zo gedateerd dat de lol ver te zoeken is.

  Vergeleken met de PS2 had de Cube gewoon echt wat minder topgames, al slinger ik de PS2 ook bijna nooit meer aan.
 • @benjaminben

  Sega soccer slam heb ik helemaal grijs gespeeld. Ik heb er zelfs destijds mn eerste membercontent over geschreven.

  Sonic a2b was de eerste game op de cube. Toen vond ik die heel erg vet, maar ik vermoed nu ook niet meer.

  Metroid Prime, Metroid Prime 2, Resident Evil 4, Killer 7, SM Sunshine, Viewtifull Joe, XIII, Mario Kart, Star Fox Aventures, F-Zero, Luigi’s Mansion, wind waker, Smash Bros, soul calibur II, timesplitters 2: allemaal games waar ik goede herinneringen aan heb.

  Star fox ben ik trouwens wel
  Met je eens dat die na al die jaren niet meer zo tof is. Heb die een aantal jaar terug nog eens geprobeerd.
 • @Luigi1985

  Ze staan nog steeds tof in mijn geheugen hoor, het is alleen dat als ik ze nu echt kritisch bekijk, veel games achteraf toch niet zo geweldig waren als het eerst leek. De toffe tijd die ik met de games gehad heb blijft echter gewoon in de hersenpan ;)
 • @benjaminben

  Ja klopt. Ben het met je eens. Ik heb het al vaker gezegd: die 2D games die doorstaan de tand des tijds naar mijn mening veel beter dan de 3D games(uitzonderingen daargelaten), omdat die qua gameplay eigenlijk tijdens de SNES al aan de top van de mogelijkheden zaten. Op de graphics na. 3D games worden nog steeds beter.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren