1. PlayStation 5 ontvangt nieuwe firmware update

PlayStation 5 ontvangt nieuwe firmware update

Moet de systeemprestaties verbeteren

Sony heeft wereldwijd een nieuwe firmware update voor de PlayStation 5 uitgegeven.

De update brengt het systeem naar versie 20.02-02.26.00 en komt een week na de vorige update. De grootte bedraagt 868 MB. Sony heeft geen specifieke details over de update gegeven, alleen dat het de systeemprestaties moet verbeteren.

Verbeterde systeemprestaties zijn bij de meeste PS5-eigenaren welkom. De console wordt sinds lancering de afgelopen weken geplaagd door een aantal crashes, onder andere tijdens het spelen van games en in de Rest-modus. Ook komen er bugs voor tijdens het downloaden van game-updates en het overzetten van PlayStation 4-content naar PS5.

PlayStation 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Bij mij crasht alleen Dirt 5 veel tijdens splitscreen races. Hoop dat dat ook snel gefixt wordt.
 • Nog geen enkel probleem gehad met mijn PS5 gelukkig.
 • Zowel Xbox als PlayStation komen er bij mij nog niet in. Elk apparaat heeft een voordeel, maar elk apparaat heeft nog meer nadelen.
 • @Richh
  Heb zelf anders alleen maar voordeel aan de Series X tot nu toe (klopt af!).
  PS5 helaas nog niet weten te bemachtigen.
 • Enige probleem dat ik had was met het overzetten van destiny dat op 7 min resterend bleef hangen. Maar volgens mij was dat mijn eigen schuld omdat ik ook per ongeluk de game als download had aangezet.

  Wat ook opvallend is is dat mijn headset ervoor zorgt dat anderen zichzelf horen praten. Op de ps4 dezelfde headset gebruikt en nooit problemen mee gehad. Apart.
 • @blue_blade_3

  Dat laatste probleem ondervind ikzelf ook. Een vriend van mij heeft zelfs een keer gehoord welke nummers ik aan het luisteren was met de Spotify app tijdens een potje Cold War Zombies. :')
 • Ik zit momenteel met twee vervelende bugs.

  1. Als ik met de ethernetkabel in het toestel een nieuwe fysieke game installeer, verlies ik een andere geïnstalleerde game volledig. Ik moet dus games eerst installeren zonder internet, daarna het internet weer aansluiten en dan kan ik de updates via het net downloaden.

  2. Mijn controller laadt niet op aan de voorste USB-poort. De oplossing was om deze op te laden aan de achterste USB-poorten, maar ook die laden maar op tot 2 van de 3 blokjes.

  Ik snap nu wel dat elke nieuwe generatie consoles begint met een aantal kinderziektes. Ik heb wel even gevloekt moet ik zeggen en hopelijk zal deze patch dat ook al wat oplossen. Crashes tijdens het gamen heb ik echter nog niet gemerkt. Voor de rest vermaak ik me prima met de console, maar deze bugs moeten wel snel verholpen worden door Sony.
 • @Mister Frowdo

  Gebruik je een verleng kabel? Die heb ik niet meer kunnen gebruiken. Wanneer ik hem achter oplaad dan gaat dat zonder verlengkabel wel tot 100%
 • @san5324

  Ik gebruik geen verlengkabel. Het is erg vreemd.
 • @Mister Frowdo

  Drm dat ik zeg, het is het best om even te wachten. Maar niet allemaal kent het woordje geduld haha.
 • @LosPilotas

  Ik heb geen spijt dat ik de PS5 heb. Die bugs zijn wel irritant, maar die gaan er wel uit.
 • hier ook geen problemen, wel heb ik de adaptive triggers uitgezet vond dat maar bloed irritant
 • Ik heb eigenlijk al sinds het begin dat ik een PS4 heb (zo'n 3 jaar) last van dat de console niet uit de rest mode wil komen. Ik sluit hem dan ook meestal maar helemaal af om problemen te voorkomen, want als ik de stekker er uit trek krijg je de volgende keer een melding dat je dit niet mag doen en moet ie alles nalopen om te kijken of er iets corrupt is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren