1. PlayStation 5-oplichter moet dwangsom betalen

PlayStation 5-oplichter moet dwangsom betalen

Hij zette influencers in om promotie te maken

Een uit Nederland afkomstige oplichter die in mei via een webshop al een PlayStation 5 probeerde te verkopen, moet een dwangsom betalen.

Dat meldt NU.nl. Het gaat om een dwangsom van maximaal 10.000 euro, zo heeft de rechter deze week bepaal tijdens een kort geding in Amsterdam.

In mei bood de oplichter de PlayStation 5 online aan, ruim voordat hij in november uitkwam. Mensen konden de PS5 bestellen en werden beloofd dat ze hem later thuisgestuurd zouden krijgen. Ook konden er games worden besteld die niet bestaan, zoals een PS5-versie van Ghost of Tsushima en Grand Theft Auto 6.

De oplichter zette daarnaast influencers in om de webshop te promoten. Milan Knol en Koen Weijland adviseerden tegen betaling hun kijkers om de webshop te bezoeken en bestellingen te maken.

Sony heeft in eerste instantie geprobeerd contact met de man te krijgen, en spande daarna een kort geding aan. Hij schond het merk- en auteursrecht van het bedrijf door beelden van Sony te gebruiken en te beweren PlayStation-consoles te gebruiken. Elke keer als de man na dit oordeel nog probeert een spelcomputer te verkopen, moet hij een dwangsom van 1000 euro betalen. Daarnaast moet hij de kosten van het kort geding betalen.

Eerder dit jaar kwam de oplichter al aan bod in het programma Boos van Tim Hofman. Dat is hieronder te zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Die influencers moeten ze ook aanpakken. Die wisten dondersgoed dat dit oplichting was.
  • @blue_blade_3 Volledig mee eens. Ze doen ineens alsof zij van niets weten en dat zij het achteraf ineens niet vertrouwde. Het zijn zelf ook gamers, hoezo twijfelden zij niet aan dat verhaal? Koen neemt in ieder geval zijn verantwoordelijkheid. Maar die Milan totaal niet. Ik vind het goed dat Tim de influencers erop aanspreekt.
  • @Amroth dat zal die Milan een worst wezen natuurlijk zoals die zei ze hebben hem wel gewoon betaald. Maar ja zeker niet netjes. En als ze een beetje hadden opgelet waren ze er achter gekomen dat die site GTA 6 verkoopt hoe dom ben je als je daar intrapt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren