1. Sony toont PlayStation 5-reclame 'The Edge'

Sony toont PlayStation 5-reclame 'The Edge'

De console moet nog altijd eind dit jaar uitkomen

Sony heeft een nieuwe PlayStation 5-reclame gelanceerd. De commercial heet 'The Edge'.

In de sfeervolle reclame is de PlayStation 5 zelf nergens te zien. De console wordt zelfs niet genoemd. In plaats daarvan wordt alleen de tagline van de aankomende console gemeld: 'Play has no limits'. Ondertussen is er een versie van The Who's 'Baba O'Riley' te horen. Eric Lempel van Sony meldt aan Variety dat de reclame "een aantal van de gevoelens moet oproepen wanneer je op de PlayStation 5 speelt".

Het is nog altijd niet bekend wanneer de PlayStation 5 precies uitkomt en hoeveel geld hij gaat kosten. Morgenavond om 22:00 uur Nederlandse tijd zendt Sony een livestream uit waarin PS5-games getoond worden. Mogelijk worden daar ook meer details over de lancering gegeven.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Sfeervolle reclame al zegt het niet veel over de PS5.

  De slogan "play has no limits" vind ik wel passen bij wat ik tot nu weet van de PS5. Die specs zorgen er in ieder geval voor dat idd amper limits zijn.
 • Als PlayStation-fan mag je de leakers van Xbox Series S- en X-prijzen wel bedanken. Door het lekken heeft Sony de prijzen van de PS5 met 100 euro per versie verlaagd. Als Sony als eerst de prijzen bekend had gemaakt voor 599 en 499, dan had Microsoft gewoon een undercut gedaan, zoals ze van plan waren te doen.
 • @CerandoX.nl
  Zou het? Ik vraag mij bij sommige leaks vaak af of het wel echt zo 'per ongeluk' is. Zou zomaar een marketing strategie kunnen zijn om te zien wat de markt er van vindt en wat de mogelijke reactie van een concurrent is. Had PlayStation sneller een tegenreactie gegeven dan had Microsoft natuurlijk ook daarop in kunnen spelen, door bijvoorbeeld een undercut te doen, zoals je al zelf aangeeft.
 • @AWESOMEDUDE3

  Mja zijn voorals nog geruchten die je met een eetlepel aan korrel zout kan nemen dat Sony echt van plan was om 599 te vragen voor de PS5.
 • @Meta_coola geloof totaal niet dat ze aanvankelijk 599 zouden vragen. Ze weten nog hoe dat ging bij de ps3…
 • @obi-twan kenobi

  Daarom. Die PS3 staat in Sony's geheugen gegrift, die gaan nooit meer voor al te hoge prijzen. 499 is altijd de target gewees voor de PS5 en dat zal ook de prijs worden die we morgen zien ( en misschien doet Sony smerig en doen ze triest en gaan ze voor 449)
 • @obi-twan kenobi
  Ik denk het wel. Tijdens de launch van de 360 en PS3 was het verhaal totaal anders, het premium model van de 360 was 399 en het budgetmodel was 299, dat tegenover de 599 voor het premium-model en 499 voor het budgetmodel van de PS3. Dat verschil van 200 euro was veel te groot om te overbruggen voor Sony en ze maakte al verlies op de PS3 met die prijzen, ze konden niet veel lager.

  De PS5 is ook duur om te produceren, maar de prijzen 599 en 499 had Sony in ieder geval een kleine winst opgeleverd.De verwachting was alleen dat Microsoft de XSX ook voor 599 zou aanbieden en dan maakt de prijs van 599 voor de PS5 niet zoveel uit, want dan zijn de premium modellen qua prijs toch gelijk.
  De XSS is 299 en de PS5 digitaal had waarschijnlijk 499 geweest, wetende dat de PS5 Digital niet onderdoet qua performance had dat dan een goede deal geleken in vergelijking met de XSX (100 euro goedkoper) en XSS (100 euro duurder), precies er tussenin.

  Nu de XSX voor 499 en de XSS voor 299 verkocht gaat worden, wil Sony de situatie met de PS3 voorkomen en dit gaan ze doen door de PS5 voor 499 en 399 aan te bieden. Dit gaat er wel voor zorgen dat ze op elke console verlies gaan maken, hoewel dit niet zoveel zal zijn ten tijde van de PS3. Microsoft gaat misschien ook verlies maken, maar Sony met de PS5 waarschijnlijk meer.

  Niet elke situatie is hetzelfde, de situatie tussen de 360 en PS3 was echt heel anders dan de situatie nu. Als de XSX voor 599 verkocht zou worden dan had Sony ook voor 599 gekozen. Nu moeten ze echter wel 100 euro lager gaan zitten, al zou het verschil nu maar 100 euro zijn en niet 200 euro, zoals tijdens de 360 en PS3.
 • @CerandoX.nl Waarom wordt er gekeken naar de PS3 situatie en niet PS4 situatie, dan ga je juist zitten tussen een bedrag van 350/500 euro en niet hoger.
 • @CerandoX.nl
  Speculatie, dat is helemaal niet officieel.
 • @Jowy
  Idd, het zou nog steeds kunnen gebeuren.
 • @Jowy

  Idd zeer waarschijnlijk zijn de 599 speculaties 100 % onzin. 499 is altijd Sony's plan geweest. Nooit wat anders.
 • @Meta_coola

  Oké, kan goed zijn dat -ie morgen 499 EUR gaat kosten, maar waar haal je die feiten dat hij exact zoveel gaat kosten?

  "Het is altijd Sony's plan geweest (…)"

  Werk je voor hen ofzo?
  Je klinkt als een undercover insider van Sony! :')

  Edit: geldt ook voor CERANDOX. NL. Jullie doen precies of je hebt in aandelen geïnvesteerd.
 • @Mister Frowdo
  Nee hoor, ik geef een onderbouwde analyse. Zeg niet dat ik de waarheid in pacht hebt. Zie een heel lang bericht hierboven. Daarnaast zijn er YouTubers met insiders die dus de wijziging van 599 naar 499 aan het licht hebben gebracht. Ik niet.
 • Play has no limits als slogan klinkt gelukkig stukken beter. Die vorige vond ik zo cringe: this is for the players…
 • Play has no limits, in de meest gelimiteerde console van de komende gen. Ik voorspel een iets meer falende tagline dan voorheen.
 • @Snuivert We shall see. Ik denk dat het wel meevalt.
 • @Jorn6810

  Idd we shall see. Sowieso is zijn die TF'jes en kloksnelheden niet het gene wat de limit gaat bepalen, dat gaat in Sony's geval onder andere de SSD doen.
 • @Snuivert
  Overdrijven is ook een vak. Vooral op gebied van de SSD ben ik nieuwsgierig naar wat ze gaan brengen.
 • @Gaaiz
  Iedereen denkt hier zo te zien dat ik het over het krachtverschil alleen heb. Maar ik heb het ook over GamePass, Xcloud etc.

  Ik moet Sony nog met soortgelijke services zien komen.
 • @Snuivert
  Sony heeft al jaren PS Now, dat is beide services in één… ;-) Ze waren daarmee nog eerder dan Microsoft.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren