1. PlayStation perkt PSN-downloadsnelheden in

PlayStation perkt PSN-downloadsnelheden in

Samenwerking met Europese internetproviders

In samenwerking met Europese internetproviders doseert PlayStation de downloadsnelheden op het PSN zorgvuldiger. Dit om internettoegang in Europa stabiel te houden tijdens de corona-uitbraak.

Sinds de uitbraak van het virus zijn velen afhankelijker geworden van het internet. Zo heeft Steam twee weken achter elkaar het gebruikers record gebroken en roepen overheden op dat gamers niet online mogen gaan tijdens werkuren om de servers niet te overbelasten. Netflix en YouTube maakte eerder al bekend om de beeldkwaliteit iets omlaag te doen en nu heeft Sony aangekondigd ook op zoek te zijn naar een goede oplossing in samenwerking met een aantal internetproviders.

PlayStation zegt dit de doen omdat tijdens deze periode van zelf isolatie mensen afhankelijk zijn van het internet om te werken en sociale contacten te onderhouden, daarom vindt de gamegigant dat ook zij maatregelen moeten nemen. Sony zegt dat downloads op het PlayStation Network daarom iets langer kunnen duren, maar de ervaring tijdens gameplay zal niet veranderen.

PlayStation

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Oeh, persoonlijk vind ik de snelheid al jaren slecht van psn. Ik snap dat ze het nu doen.
 • @BrutalRage
  De download snelheid is inderdaad al bagger slecht en dan nog het unpacken wat erg lang duurt. Ongelofelijk dat ze het nog erger gaan maken.

  Daarnaast is het verlagen van de bitrates in heel Europa pure onzin. Wij kunnen in Nederland (en andere EU landen) de vraag bijvoorbeeld allemaal prima aan, geen enkel probleem.

  Het is natuurlijk gewoon echt idioot dat de EU dit van bedrijven vraagt terwijl wij hier genoeg capaciteit hebben. De bitrate bij ons verlagen gaat andere landen niet helpen. Het geeft ook wel aan wat de EU is, zo maken ze ook beslissingen over veel belangrijke zaken.

  Daarnaast hebben we in deze crisis ook echt geen reet aan de EU, juist nu we de EU nodig zouden hebben.

  Als het verlagen van de bitrate in Nederland, andere landen zou kunnen helpen, dan zou ik het niet erg vinden en zelfs goed vinden.
 • @CerandoX.nl
  Het mooiste is dus (zoals ik hieronder aan geef) dat het totaal geen nut heeft. In tegenstelling tot een lagere video bitrate, worden games niet kleiner. Het duurt alleen maar langer tot de files binnen zijn, waardoor er meer mensen tegelijkertijd aan het downloaden zijn. De hoeveelheid data blijft identiek, maar het gelijktijdig aantal sessies wordt zelfs hoger (wat ook impact kan hebben, in beperkte mate).
 • @Gaaiz
  Daar heb ik niet bij stilgestaan, maar dat klopt idd. Het is volgens mij dan ook meer marketing, dan dat het zin heeft.
 • Leuk en aardig al die acties, maar in Nederland zijn er vrijwel geen capaciteitsissues. Dus omdat andere landen in de problemen zitten, mogen wij ook genieten van lagere kwaliteit streams en tragere downloads.
  Ik zie liever dat ze dit per land afstemmen..

  Edit: ik las net nog een mooie en logische op Tweakers.net. Wat heeft dit, in tegenstelling tot verlagen van video kwaliteit, voor nut? Het is niet dat de games kleiner worden, en er moet nog altijd net zo veel worden gedowload. Dit duurt alleen maar langer, waardoor uiteindelijk meer gebruikers tegelijk op lagere snelheid aan het downloaden zijn..
 • @Gaaiz

  Nee, dit is een Europese unie besluit dat geldt voor alle eu landen. We moeten wel solidair met elkaar zijn en niet een land vrijstellen. Aldus de EU.

  Ik kan er eerlijk gezegd niet over wakker liggen. Ben gelukkig geen mp gamer en films kijk ik nog ouderwets op blu-ray.

  Komt allemaal wel weer goed.
 • @Meta_coola
  Je kunt er niet wakker om liggen omdat het jou niet raakt? Wat kan ik hier op zeggen? Goed voor jou en jammer voor anderen?
 • Maakt mij niet uit. Of ik nu 3 uur moet wachten op "copy files" of 4 uur boeit me niet.
 • @blue_blade_3

  Dat is je hdd probleem, niet jouw internet snelheid man
 • @san5324
  PlayStation optimaliseert dat bijzonder slecht. Zelfs na een SSD upgrade gaat het nog tergend langzaam. Heel jammer.
 • @san5324
  Mijn punt was ook meer dat het toch altijd lang duurt.
 • @san5324

  Ik heb dit probleem eigenlijk pas sinds mijn HDD vol is en ik bestanden heb verwijdert. Nu is hij heel langzaam met de update kopiëren. Zal wel te maken hebben de er over de HDD wordt geschreven en daardoor langer nodig heeft.
 • Met andere woorden Sony wilt besparen in plaats van het aantal servers omhoog te gooien. Waar gaat al dat PS+ geld heen toch heen ;).
 • @ShadowhunterrX
  Naar die machtig mooie "gratis" maandelijkse games natuurlijk!
 • Verder beperken? Mijn internet snelheid is standaard zo'n 20 á 40 MB/s, op de PS4 mag ik van geluk spreken als het boven de 5 MB/s komt….
 • “en roepen overheden op dat gamers niet online mogen gaan tijdens werkuren om de servers niet te overbelasten.”

  Deze snap ik niet helemaal. Dan gaat iedereen massaal online na het werk en heb je hetzelfde probleem. Ik zou juist denken; uitsmeren over de hele dag.
 • @dewokkel
  Als dit waar zou zijn dan is het gewoon duidelijk dat de capaciteit omhoog moet. Ze moeten gewoon de vraag aan kunnen. Ze hebben een bepaald aantal klanten en gaan ervan uit dat maar een klein deel tegelijk er gebruik van maakt…

  Ik werk overdag thuis, maar s’avonds heb ik weinig problemen met online games.
 • @CerandoX.nl zelf in de avond ook nog geen problemen gehad op zowel Steam als op Switch. Ik ben het met je eens dat ze naar alle waarschijnlijkheid prima kunnen upscalen.
 • @dewokkel
  Sowieso was dat een apart verzoek want begreep latee uit comments van deskundigen dat de druk die online gamers neerleggen nog geen 1% zou zijn van de video gebruikers
 • @xevulutionx ja dat stelt geen reet voor inderdaad.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren