1. PlayStation Network wordt platform voor films, series en muziek

PlayStation Network wordt platform voor films, series en muziek

Sony CEO wil beter gebruik maken van PlayStation Network

Tijdens de CES 2019 presentatie gaat de CEO van Sony, Kenichiro Yoshida, onder andere spreken over het plaatsen van films, muziek en series van Sony op het PlayStation Network-platform. In een reactie verklaarde Yoshida dat 'Sony een breed entertainment-bedrijf is dat niet alleen maar elektronica-producten maakt.'

Yoshida vertelde in de New York Times dat de PlayStation Network een geschikt platform is om muziek- en filmcontent op te plaatsen. Waar eerdere analisten geloofden dat het idee om de drie producten van Sony samen te voegen op de PlayStation Network niet kon werken, gelooft Yoshida het tegenovergestelde. "De PlayStation Network is een groot platform dat meer dan geschikt is om allerlei content van Sony op te plaatsen," sprak Yoshida. Met vijftig jaar ervaring in de muziekindustrie, dertig in de filmindustrie en meer dan vijfentwintig jaar in de game-industrie is volgens Yoshida entertainment het DNA van Sony.

sony ceo kenichiro yoshida

Yoshida wil van alle producten binnen Sony een prioriteit maken, om Sony voornamelijk als entertainment-bedrijf neer te zetten. De PlayStation Network gelanceerd in 2006, heeft meer dan tachtig miljoen maandelijkse actieve leden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Op zich prima al worden het door een grote partij breed uitmeten van meerdere vormen van entertainment op de console niet altijd even goed ontvangen.
  Gezien extreem veel mensen al gebruik maken van netflix spotify of vergelijkbare diensten die een redelijk tot breed aanbod hebben vraag ik me even af wat de toegevoegde waarde is. Hopelijk niet een nieuwe versplintering van diensten die ook plaats lijkt te vinden in het film/serie streaming aanbod (HBO, netflix paramount, disney met elk een eigen streaming service). Straks als consument 10 abo's nodig om alles beetje bij te houden. Hopelijk doet Sony niet iets soortgelijks.
 • Komen ze hoop ik ook met het aanbod om films en series te kopen net zoals de US store. De EU store is een beetje karig vind ik met alleen maar games.
 • Nog even en ze kondigen aan dat de PS5 geen discs gebruikt.
 • Snap ik niet helemaal waarom dit zo bijzonder is. Op xbox live kan je al jaren films en series huren/kopen.
  Of zie ik dat verkeerd?
 • @mole28 Dat werd destijds helemaal de grond ingetrapt, omdat de Xbox een gameconsole moet zijn en geen multimedia-apparaat. Dus in dat opzicht is het wel 'bijzonder' dat Sony nu ook dit pad in slaat.
 • @MythicZ, precies! Ik wil nu elke PS fanboy horen schreeuwen dat ze dit NIET willen
 • @Grombeer
  Dit is totaal anders. De Xbox One werd aangekondigd als een veredelde decoder die naast TV, Sport, Series en Films ook games kon afspelen, maar ook nog eens ontzettend underpowered was. Gaming kwam bijna op de tweede plaats en dat is nog steeds te zien aan het aantal studio's dat aan nieuwe games werkt(e).

  Ik begrijp waarom Sony dit doet, maar van mij hoeft het niet.
 • Mja bij mij ging het er om dat MS kwam met sport, tv, sport, tv, sport, gaming, sport, tv en dat x 100.

  Ik vind het juist goed dat de console een multi media machine is. En Sony pakt dit imho op een betere manier aan dan MS. (maar als Sony nu ook gaat komen met sport, tv, sport, tv, gaming dan zal je mij ook horen miepen)
 • @Meta_coola
  Ik denk dat het ook niet helemaal perfect te vergelijken is omdat ik hier niet echt weet wat Sony nu precies gaat doen. MS deed het vooral fout om zo een nieuwe console in de markt te zetten maar zag al snel in dat t niet gewaardeerd werd.

  Maar waaar ik dan wel benieuwd naar ben is waarom je bij de huidige aanpak van beiden (multimedia toepassingen en zaken buiten gaming) de sony aanpak beter vindt? Ik heb een xbox voorkeur zoals je wellicht weet maar ik kan ze op het gebied buiten gaming hierin nauwelijks onderscheiden. Beide apparaten voldoen prima en qua sport, compatibility met apps, films kijken etc zie ik alleen een verschil dat de One S en X een 4k speler hebben bovenop alles wat vrijwel vergelijkbaar is.
 • @xevulutionx

  De volgorde waarin het allemaal gebeurt is natuurlijk ook wel belangrijk. Sony heeft deze generatie al wel bewezen dat de gamer op hun platform wel aan zijn/haar trekken komt. Dat ze hun publiek nu dan ook willen gaan bedienen met allerlei media is niet zo gek.

  Microsoft koos ervoor om 'all in One mediabox' als propositie te gebruiken voor een gameconsole. Hierdoor gingen gamers zich juist afvragen of dit nog wel het juiste platform was.

  Microsoft heeft nu heel geleidelijk met allerlei services toegewerkt naar een visie die helemaal niet zo veel afwijkt van hun eerste idee met de One. En dat wordt behoorlijk positief ontvangen. Alleen die initiële onthulling met die propositie was te rigoureus voor mensen die gewoon nog veel vette content wilden zien.
 • @That Mr Awesome
  Klopt, eens dat was ook de insteek van mijn verhaal. Ik was met die onthulling ook not amused en onthutst door de gekozen manier presentatie. Ging me in bovenstaande reactie meer om dat er iets beter wordt ervaren door meta qua opties terwijl ze in dat gebied mijns inziens zo weinig van elkaar verschillen. Ik lees nu ook de reactie van SNake_NL dus ik neem aan dat sony niet een andersoortige streamingdienst (ala Warner bros en Disney) introduceert waarbij producten her en der weer weggehaald worden. Dat stemt me wat gerust.
 • @xevulutionx

  Ik bedoel dat Sony het op een betere manier aanpakt met hoe ze met de mededeling komen dat ze naast gaming ook films en series etc. willen pushen op het playstation merk.
 • @Meta_coola
  ah ok dan begreep ik het verkeerd.
 • @MythicZ Sony slaat dit pad niet nu opeens in. Films via PSstore in Amerika en andere delen van de wereld zijn al jaren beschikbaar. Ook is er PS Vue dat in Amerika best populair schijnt te zijn. Dit verhaal gaat niet over de console zelf, maar het platform PSN waarin Sony meer wilt samenwerken met andere diensten.
 • Het gaat om series en films van Sony zelf.
 • Zit hier helemaal niet op te wachten. Laat ze lekker op gamen focussen en laat de rest aan de Netflixen en Spotify's over. Music unlimited was zon geweldig succes, not.

  Ook is de huidige PSN totaal niet geschikt voor deze plannen. Kijk hoe slecht services zijn verdeeld. Maar 13 landen hebben PSnow en Films/series in nog minder landen.

  Sony is weer lekker bezig om hun flow van de afgelopen jaren helemaal te verneuken met hun rare beslissingen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren