1. Rocket League vereist straks geen PlayStation Plus of Switch Online

Rocket League vereist straks geen PlayStation Plus of Switch Online

Nog even wachten tot de game free-to-play gaat

Het is binnenkort niet meer nodig om PlayStation Plus of Nintendo Switch Online te hebben om Rocket League online te mogen spelen.

Dat meldt ontwikkelaar Psyonix. Eerder kondigde het bedrijf al aan dat het spel vanaf ergens deze zomer free-to-play gaat. Hoewel het nog niet bekend is wanneer dit precies gebeurt, is nu wel duidelijk dat PS+ en Switch Online vanaf dat moment niet meer nodig zijn. Of Xbox Live Gold straks nog nodig is, wordt niet gemeld.

Wanneer de game free-to-play gaat, komt er ook een nieuwe rank beschikbaar voor competitieve spelers: Supersonic Legend. Verder werkt Psyonix aan het verbeteren en stabiliseren van de game voor als er straks meer spelers op de servers komen.

De volgende Rocket League-update moet ergens in september verschijnen, en de free-to-play-update ergens kort daarna. Rocket League is beschikbaar op pc, Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

Rocket League

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Kijk lekker de vrouw heeft geen online service en kan ze zometeen toch spelen.
  • Dat je op console nog extra voor online moet dokken vind ik sowieso al onzinnige geldklopperij ; ik heb je console gekocht, ik heb je game gekocht, ik betaal voor een internet abo, hoezo nog extra dokken?
  • @benjaminben Tja, dat geld voor alles met internet. Telefoon, TV, computer, dus zo heel gek vind ik het ook weer niet. Daarnaast vind ik 60 euro per jaar niet echt veel, maar dat kan per persoon verschillen.
  • @MythicZ
    Als er nou bij veel games servers achter zitten dan snap ik je wel MythicZ. Maar nu is het toch vreemd dat je moet betalen voor het hosten van je eigen games of je krijgt nu door cross platform een hele scheve situatie zoals mijn laatste voorbeeld FF Crystal Chronicles. Betalen voor PS4/Switch en op de Telefoon gratis. Blijft heel vreemd….
  • @ShadowhunterrX Bij veel games zitten er toch ook servers achter? Tegenwoordig hebben heel veel games dedicated servers. Daarnaast heeft iig Microsoft flinke serverparken en die kosten natuurlijk ook flink wel geld. Dat alle platformen op de PC (Epic, Steam enz.) alles gratis doen is natuurlijk het beste, maar als zij er geld voor konden vragen hadden ze dat allang gedaan. Dat ze het niet doen komt doordat ze bang zijn voor de enorme weerstand die dat op zal leveren.
  • @MythicZ

    Als je op een pc gewoon op je eigen internet kunt gamen zonder extra abo (games als WoW daargelaten), dan zou dit op een console ook moeten kunnen. Nintendo deed dit ook jaren, maar vragen nu ook geld. Als een game als Fortnite, waar je in principe niets voor hoeft te betalen gewoon gratis online te spelen valt, dan zou dit voor iedere game te realiseren moeten zijn imo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren