1. Gerucht: PlayStation VR 2 ondersteunt 4k en haptic feedback

Gerucht: PlayStation VR 2 ondersteunt 4k en haptic feedback

Helm zou gebruik kunnen maken van oogtracking en foveated rendering

De nieuwe PlayStation VR-helm zou games in 4k kunnen weergeven.

Dat claimt UploadVR te hebben vernomen van meerdere bronnen. De resolutie zou 2000 bij 2040 pixels per oog zijn, oftewel 4000x2040 in totaal. Dat is een fors verschil met de eerste PSVR-helm, die 1920x1080 pixels in totaal weergeeft. Verder zou haptic feedback onderdeel zijn van de helm door een ingebouwde motor.

Hoewel de website aangeeft dat er speculatie bij komt kijken, lijkt het daarbij waarschijnlijk dat er oogtracking en 'foveated rendering' wordt gebruikt, waardoor het specifieke punt waar spelers met hun ogen naar kijken scherper oogt dan het omringende gebied. Daarmee wordt rekenkracht bespaard, terwijl het wel de natuurlijke manier waarop ogen details ervaren nabootst.

Sony kondigde eerder dit jaar een next-gen virtualrealityhelm voor PlayStation 5 aan. "Spelers zullen een nog sterker gevoel van aanwezigheid ervaren en worden nog dieper ondergedompeld in gamewerelden door deze nieuwe headset op te zetten", werd toen gemeld. 

Er zijn nog geen officiële details over of foto's van het apparaat uitgebracht. Wel werden de officiële, bijbehorende controllers onthuld, die hieronder te zien zijn. Deze controllers ondersteunen ook haptic feedback, vergelijkbaar met de DualSense-controller.

PlayStation VR

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren