1. PlayStation VR is niet compatibel met PS5-versies van PS4-games

PlayStation VR is niet compatibel met PS5-versies van PS4-games

Geen vr met PS5-versies van Hitman 3 of No Man's Sky

Het is niet mogelijk om de PlayStation VR te gebruiken om virtual reality in PlayStation 5-versies van PS4-games te ervaren.

Zo krijgen games als Hitman 3 en No Man's Sky PlayStation 5-versies, maar PlayStation VR werkt dus alleen met de PS4-versies en niet met de PS5-edities. Dat meldt UploadVR. De website heeft gesproken met een werknemer van Sony.

Dat betekent dat spelers die de PS5-versie van bijvoorbeeld No Man's Sky of Hitman 3 aanschaffen, niet de vr-modi kunnen ervaren. Daarvoor moet de PS4-versie gekocht worden, die via backward compatibility ook op PS5 speelbaar is.

Om PSVR op PlayStation 5 te gebruiken, moet wel een aparte adapter gebruikt worden. Deze is gratis te bestellen bij Sony.

no mans sky

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar er zijn echt zoveel betere opties dan PSVR. Ik kan alleen maar nadelen verzinnen van dat apparaat als je kijkt wat er nu op de markt is.
 • @Robskeee2

  Heb me er al een tijd niet meer in verdiept maar als je geen gamepc hebt. Wat zijn dan de opties als je wel een ps5 gaat kopen of nog een ps4 hebt staan.
 • @Pinda NL

  Oculus Quest 2 eigenlijk alleen.

  Draadloos en standalone, geen kabels, geen camera etc. Gewoon headset op en klaar, waar je ook bent op dat moment.

  Betere lenzen, veel hogere resolutie, screendoor effect nihil. Games zijn echt stuk mooier en soepeler dan de PSVR. Maargoed dan praten we ook over een sprong van 4? jaar

  Nadeel: je moet inloggen met een facebook account.
 • @Robskeee2
  True. Daarom wacht ik op PSVR2
 • @Robskeee2
  Het is inderdaad achterhaald, maar weinig er is weinig optie als je een consolegamer bent. Ik hoop dat de PSVR2 wel een flinke stap gaat maken en snel op de markt gebracht gaat worden.

  En stiekem hoop ik op een samenwerking van Microsoft en HTC of Valve voor een Xbox versie. Het is en blijft een hele vette ervaring
 • @SmartTies Oculus quest. Stand alone, niet vastgebonden aan allemaal kabels en en cameras.
  + het maak het ook veel echter als je niet steeds herinnerd word dat er allerlei kabels aan je bril hangen en dus gewoon rond kan lopen.

  'En stiekem hoop ik op een samenwerking van Microsoft en HTC of Valve voor een Xbox versie. Het is en blijft een hele vette ervaring'
  Echt he. Stiekem hoop ik dat de Windows Mixed reality headset de HP Reverb G2 naar de Xbox series X komt.
 • @Robskeee2
  Dat laatste zal wel een te hoog prijskaartje aan hangen voor een console, maar hopen doe ik het zeker :)
 • ben ik niet mee eens de games die je nu op dit moment kunt krijgen waarvan vele best de moeite waard zijn om een vr bril te hebben zoals Skyrim residen evil
  geven toch net die extra dementie die je wilt hebben in dat soort games
 • @djodjo
  We willen je juist van dementie af, wil jij weer extra.
 • @djodjo zo'n dementie dat je gewoon vergeet dat je een VR bril op hebt!
 • Logisch, er komt een nieuwe set voor PS5 games, maar dit mogelijk maken had niet zoveel extra moeite geweest lijkt mij.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren