1. Ubisoft kondigt audiodramaserie Assassin’s Creed Gold aan

Ubisoft kondigt audiodramaserie Assassin’s Creed Gold aan

Alleen via Audible

Ubisoft lanceert in samenwerking met audioboekplatform Audible een audodramaserie genaamd Assassin’s Creed Gold, gebaseerd op de succesvolle gamefranchise.

De release van Assassin’s Creed Gold staat gepland op 27 februari 2020 en is onder andere geschreven door Anthony Del Col. De schrijver komt je wellicht bekend voor van de comics Assassin’s Creed: Trial By Fire, Nancy Drew & The Hardy Boys: The Big Lie en Kill Shakespeare. De sterren van de nieuwe series zijn Anthony Head, Riz Ahmed, Danny Wallace en Tamara Lawrence.

Assassins creed gold

De protagonist in het verhaal is Aliyah Kahn, wiens stem wordt ingesproken door Tamara Lawrence. Kahn wordt geforceerd om een sluipmoordenaar te worden om haar schulden af te betalen. Hierdoor krijgt ze toegang tot de herinnering van Omar Khalid, ingesproken door Riz Ahmed, één van haar voorouders. Khalid is een blinde sluipmoordenaar uit de jaren 1600. Fans van de franchise gaan ook bekende figuren uit de games herkennen, maar wie dat zijn is nog niet bekendgemaakt.

Steve Carsey, hoofd van originele content bij Audible UK, zegt het volgende over de keuze voor Assassin’s Creed als het onderwerp voor de serie. “Assassin's Creed heeft de hoogste maatstaven in de wereld van gaming neergezet. Ze staan bekend om een historische accuraatheid, werelden, karakterisering en vertelkunst, er is geen enkel ander universum dat beter geschikt is om te verkennen als een audiodrama,” zegt Carsey.

Assassin’s Creed Gold verschijnt op 27 februari 2020, alleen op Audible. Het abonnement is officieel niet verkrijgbaar in Nederland, maar kost ongeveer 9,99 euro per maand via de Britse versie van de dienst.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Anthony Del Col is een awesome schrijver.

  Heb eigenlijk nog nooit naar een audio boek geluisterd. Ik weet niet waarom, maar om één of andere reden spreekt mij dat nog steeds niet aan en heb ik nog steeds liever de traditionele boeken dan audio en digitale boeken.
 • @Meta_coola Zelf heb ik ook liever gewoon een echt boek in de hand. Maar als ik aan het tekenen of schilderen ben, of bijvoorbeeld bezig ben met het huishouden - dan luister ik graag naar audioboeken :P
 • @dagmardg

  Ja eigenlijk moet ik het gewoon een keer proberen, maar niet met Assassin’s Creed Gold want no way dat ik 9,99 euro ga betalen voor één audiodramaserie
 • @Meta_coola Je kan ook een kijkje nemen naar Storytel, dat gebruik ik zelf. Is 10 euro per maand voor onbeperkt gebruik van hun gehele bibliotheek, ook e-books. Ze hebben dan niet dit verhaal, maar wel veel anderen - nederlands, engels, duits, italiaans; noem het maar op.
 • Assassin’s Creed is sowieso al een dramaserie. Net als GTST houdt t nooit op :p
 • Best grappig hoe Ubisoft hier zo in wil verdiepen.
 • @CyberFl

  Ubisoft maakt veel fouten en is als bedrijf echt niet perfect dat valt niet te ontkennen. Maar het valt ook echt niet te ontkennen dat ze de universums van hun GAMES, of in ieder geval assassin's creed zo veel mogelijk willen uitbreiden en dat ze dat echt met liefde en passie doen. De boeken en de comics zijn echt een goede aanvulling van de lore van Assassin's Creed.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren