1. Meest winstgevende gamefilm ooit is Detective Pikachu

Meest winstgevende gamefilm ooit is Detective Pikachu

Vorige recordhouder was Warcraft

De film Pokémon Detective Pikachu is de meest winstgevende gameverfilming ooit.

Sinds de release van de film in mei is er wereldwijd meer dan 436 miljoen dollar aan bruto winst opgehaald. Daarmee verslaat de film vorige recordhouders, zoals Warcraft met 433 miljoen dollar, Rampage met 428 miljoen dollar en The Angry Birds Movie met 352 miljoen dollar.

Pokémon Detective Pikachu haalde wereldwijd 161 miljoen dollar op in het openingsweekend. In de tussentijd is de film in steeds meer landen uitgekomen, wat de hoeveelheid winst alleen maar heeft verhoogd. Zo kwam Detective Pikachu afgelopen weekend in Nieuw-Zeeland, Colombia, Portugal, Noorwegen en Slovenië uit, waar er meer dan 7 miljoen dollar aan de film werd verdiend.

Volgens geruchten wordt er gewerkt aan een vervolg op de film. Het spel waar de film op gebaseerd is, is verkrijgbaar op de 3DS. Daarnaast moet een vervolggame op de Switch verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • En terecht! Vette en goede film!
  • Nou, benieuwt of die nieuwe Doom film daar overheen gaat! XD
  • @CyberMaranoid

    Bij deze. Ik eet dan mijn schoen op. streamend voor insidegamer te zien.
  • @Newgamessuck nice 😁

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren