1. Pokémon Gen 8 – Een Pokémon-game voor de fanatieke spelers

Pokémon Gen 8 – Een Pokémon-game voor de fanatieke spelers

Wat verwachten we van de aankomende Pokémon-game voor de Nintendo Switch?

Al meer dan twintig jaar worden we overspoeld door een fenomeen dat Pokémon heet. Een gamesensatie waarbij spelers wilde monsters vangen, trainen en gebruiken in gevechten, om als beste trainer uit de bus te komen. In 1996 begon de franchise met 151 pokémon en nu 23 jaar later zijn er meer dan achthonderd pokémon te vangen en wachten we met smart op de achtste generatie.

Na de versimpelde Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Eevee gaat ontwikkelaar Game Freak met Gen 8 weer terug naar de klassieke gameplay van Pokémon: pokémon vangen na gevechten, met je getrainde team gymleiders en de Pokémon League verslaan om zo de beste pokémon-trainer te worden. Volgens Game Freak moet deze Pokémon-game traditionele gameplay vermengen met ‘nieuwe ontdekkingen’.

Een klassiek avontuur voor de echte Pokémon-fans

Klinkt goed, maar we weten verder niets van de game. Tsnuekazu Ishihara, CEO van The Pokémon Company, onthulde in een interview met Famitsu al iets over wat we kunnen verwachten, maar daar blijft het vooralsnog bij. ‘De game wordt gemaakt voor de spelers die Pokémon door de jaren heen met veel plezier hebben gevolgd. We willen een product neerzetten waar we over kunnen zeggen dat we het echt voor de Pokémon-fans hebben gedaan en waar je veel nieuwe pokémon kan vinden,’ aldus Ishihara.

Daar kunnen we in ieder geval uit opmaken dat er een nieuwe lading pokémon komt, al viel dat te verwachten. Ook dankzij de terugkerende klassieke gameplay wordt het voor spelers weer genieten om pokémon als vanouds te trainen, waarbij statistieken als Individual Values, Effort Values en Abilities terugkeren. Nieuwere gameplaymechanieken uit Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Eevee, zoals co-op en het gooien van Pokéballs met de Joy-Con, kunnen daarnaast een aanwinst zijn voor de aankomende game.

Pokémon

Pokémon vangen in Mediterrane gebieden

Die nieuwe pokémon vangen we ook in een nieuwe regio. Met waanzinnig mooie openwereldgames als The Legend of Zelda: Breath of the Wild op de Switch, is het voor Pokémon-fans ook te hopen dat die nieuwe regio met dergelijke pracht en praal komt. Niet alleen kunnen de steden en omgeving dan schitteren, maar alle in-game pokémon kunnen op een nieuwe wijze tot hun recht komen. Een openwereld-Pokémon kan de serie naar een hoger niveau tillen.

Daarbij hebben Pokémon-werelden in de loop van tijd meerdere wereldgebieden laten zien, van Japan tot Frankrijk en zelfs Hawaii. Er wordt gespeculeerd dat een volgende regio gebaseerd is op Mediterrane gebieden als Spanje of Italië. Dat is natuurlijk nog maar speculatie, maar het soort gebied bepaalt in feite ook wat voor soort pokémon we zien.

Pokémon
Pokémon
Pokémon

Nieuwe lading pokémon

We zijn ook erg benieuwd naar hoeveel nieuwe monsters we gaan tegenkomen. Aangezien er al meer dan achthonderd pokémon zijn, zien we soms door de bomen het bos niet meer. Honderd nieuwe pokémon zou een mooi, overzichtelijk aantal zijn, inclusief de drie starter-pokémon en een nieuwe Eevee-evolutie.

Daarnaast zien we graag de mogelijkheid om een sterkere op te bouwen met onze pokémon. In de animé zie je bijvoorbeeld hoe belangrijk het is om vriendschap te sluiten met de monstertjes. Dat zou een nieuw aspect toevoegen aan de game waarmee je je bijvoorbeeld emotioneel zou investeren in de game. In voorgaande games is bijvoorbeeld steeds meer verzorging toegevoegd, zoals het voeden van de pokémon, en laten de pokémon soms ook weten hoe ze zich voelen. Daar kan nog het een en ander bij dus.

Het hoeft echter niet alleen bij de beestjes te blijven. Een leuke nieuwe feature zou bijvoorbeeld character customization zijn, van het uiterlijk tot misschien zelfs een achtergrondverhaal. Je kan je personage dan meer een identiteit geven, waarmee je jezelf vervolgens kan onderscheiden van andere spelers. De Pokémon-ervaring kan zo een stukje persoonlijker worden.

Pokémon

Online

Als we de geruchten mogen geloven, zit de vernieuwing voor Game Freak in een versimpeld gevechtssysteem. Dat kan verhouding hebben tot de nieuwe functies die de Nintendo Switch aanbiedt. De traditionele Pokémon-games hebben namelijk sinds de Nintendo DS altijd een tweede scherm gehad en op de Nintendo Switch is dat weer anders.

Daarnaast kunnen we waarschijnlijk onlinefunctionaliteiten verwachten, aangezien Nintendo daar op lijkt in te zetten. Wereldwijd contact leggen met trainers via het Player Search System uit Pokémon X en Y, en elkaar spontaan ontmoeten is dan bijvoorbeeld een mogelijkheid voor de aankomende game. Pokémon kan een online multiplayer aanbieden zoals Super Smash Bros. Ultimate dat doet, of een co-op zoals Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Eevee, om bijvoorbeeld samen online pokémon te vangen.

Bovendien kunnen we waarschijnlijk de eerste dlc-uitbreidingen verwachten voor Pokémon-games. Tot nu toe wordt extra content voor Pokémon-games altijd toegevoegd via speciale events, maar dat kan voor deze Switch-game anders zijn.

Pokémon

Pokémon Plus en Min

Maar, zoals we al hebben aangegeven, weten we bar weinig over deze Pokémon op de Switch. Zelfs de titel weten we niet. Wat dat aangaat hinten meerdere bronnen naar namen als Pokémon Plus en Min. Elke generatie Pokémon-games kent games wiens namen tegenpolen zijn. Pokémon Plus en Min passen binnen die traditie, en de benamingen voor de games komen ook overeen met eerdere Hoenn-pokémon, Pluse en Minun. Bovendien sluit het uiterlijk van deze twee elektrische muizen – Pluse is rood gekleurd met een plusteken en Minun is blauw gekleurd met een minteken – aan op het design van de Nintendo Switch.

Pokémon

Game Freak schept in elk geval hoge verwachtingen voor de aankomende Pokémon-game. Na Pokémon: Let’s Go Pikachu en Eevee wordt het weer tijd voor de fanatieke Pokémon-spelers om een nieuwe generatie Pokémon te ontdekken. Met onze Pokédex in de hand staan we klaar om nieuwe wegen te ontdekken in een schitterend Pokémon-avontuur, waar die lading nieuwe monsters op ons wacht. Met de Nintendo Switch krijgt Game Freak de kans om echt iets moois te maken van de achtste generatie. Hopelijk voegt Game Freak ook de daad bij het woord en worden we overdonderd.

Pokemon nintendo switch pikachu

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Ik hoop dat er meerdere regio's beschikbaar zullen zijn, maar zo niet, dan kan ik de developers dat niet kwalijk nemen. Ik heb er in ieder geval zin in! :-D
 • @Piet S.

  Dat verwacht ik niet, maar misschien gaan ze inderdaad Kalos erbij voegen. Je hebt daar nog dat treinspoor naar een 'andere regio'.

  Verder hoop ik ook dat ze verder gaan met regionale vormen, maar dan over alle generaties verspreidt (Alolan-tyranitar).
 • @Gilbie

  Zou inderdaad best kunnen, nu je het zo zegt!

  En eens! Meer dan alleen maar Gen1 Alolan vormen. :-)
 • Ik heb zo ontzettend veel hype voor deze games. Ik ben echt ontzettend benieuwd hoe het gaat spelen en of ze ook daadwerkelijk uitdagend worden.

  In lijn met de vorige 2 generaties zullen we voor 1 maart een Pokemon Direct hebben (Ze hebben hun eigen Nintendo Direct).

  De grote baas van Gamefreak heeft onlangs wel aangegeven dat het heel lastig ontwikkelen was, omdat ze voor het eerst een HD-TV-ervaring moeten ontwikkelen.

  Maar voor nu is het afwachten en moeten we het doen met Meltan en Melmetal, die er als design wel prima uitzien.
 • Ik hoop ieder geval dat ze in de eerste Nintendo Direct, voor deze Pokémon-game, al een titel en nieuwe regio bekendmaken. Dan is mijn Trainers-hart al best wel tevreden.
  Sowieso mag het wel weer eens gebeuren dat we terugreizen naar eerdere Pokémon-regio's. Dat kan de game ook weer heel bijzonder maken, aangezien dat alleen maar mogelijk is bij Pokémon (Heart)Gold en (Soul)Silver.
 • @geertdewekker

  Uit mijn hoofd zijn het eerst de starters en wellicht de Boxart-Legendaries en waarschijnlijk wat gevechten (hopelijk blijft het turn-based), waarna CoroCoro wat scoops krijgt in de loop van het jaar.
  Het kan natuurlijk dat ze hun PR-strategie hebben aangepast.
 • @Gilbie Ja, starters kunnen we inderdaad waarschijnlijk als eerste verwachten. Gelukkig kunnen we daarmee ook altijd wel weer een beetje speculeren.
  Als ze daadwerkelijk met de aankomende game traditionele mechanieken willen gebruiken, gaat waarschijnlijk wel turn-based worden. Al gaan er geruchten dat ze de gevechten willen versimpelen. Gaan het zien hoe dat zich uitspeelt.
 • Ik verwacht een knap werkende online functie met Friends list en party chat. Zodat ik snel samen Coop Pokémon kan spelen. Ooh wacht het is Nintendo in 2019 ……
 • @Grombeer Haha dream on. Gelukkig zijn de singleplayer games van nintendo goed genoeg dat multiplayer niet altijd nodig is.
 • @Grombeer

  Zu saai dit. Zu saai.
  Overigens heeft (bv.) ORAS op 3DS beiden. ;-)
 • Ik hoop gewoon niet op een bird-perspective, die kennen we nu wel van de handhelds. Graag de camera volledig roterend maken zoals in BOTW met een dito wereld, dat zou fantastisch zijn. Al ben ik bang dat de Let's Go games helaas een representatief coorbeeld zijn van hoe de serieuze games er straks uit gaan zien. Jammer, want ik had op een echte upgrade gehoopt. De battles mogen van mij snelle animaties bevatten, want die zijn al sinds red en blue op gb te traag.
 • @benjaminben

  Het perspectief mag van mij ook wel meer op de BotW manier en ik ben er benieuwd naar de grafische stijl!
 • @Piet S.
  Gewoon een BotW map waarbij de Pokémon zich ook echt gedragen als wezens in een gebied. Bijvoorbeeld rattatta die door steegjes rennen en noctowls die savonds in een boom zitten ofzo. Verspreid de steden dan over de regio heen en maak het voor de speler mogelijk zelf te kiezen welke kant hij op gaat. Combineer dat met nieuwe Pokémon en geef alle legendaries een speciale manier om tevoorschijn te komen (zoals de draken in BotW en dat hert-ding) en dan heb je een hele toffe game te pakken in mijn ogen
 • @blue_blade_3

  Dat is een heel vet idee, maar dat gaat 'm waarschijnlijk niet worden…
  BotW is +/- 5 jaar in ontwikkeling geweest en Zelda is qua Adventure games natuurlijk HET paradepaardje.
  Volgens mij is Pok gen8 pas +/- 2 jaar in ontwikkeling en verwachten fans/andere mensen gewoon een reguliere Pokemon game (ik zelf ook, maar jouw idee zie ik graag in uitvoering gebracht worden!).

  We gaan het zien!
 • @Piet S.
  Gaan wij gewoon samen uitbrengen Piet. Jij had connecties bij Nintendo toch? Haha:p
 • @blue_blade_3

  Hahaha, dat zou wat zijn he! :’-D
 • @Piet S.

  Even melden dat geruchten rondom Pokémon Plus & Min al sinds 2014 zijn…
  En GameFreak als één van de eerste de devkit van de Switch had, rond 2015…
  En dat alle veteranen in de studio al aan de game werken sinds Sun & Moon uitkwam in 2016.
  Het ligt rond de 3 á 5 jaar nu.
 • @Ardyn

  Het zijn en blijven (voor nu) geruchten, dus zeker weten doen we het (nog) niet. Ik hoop wel met je mee hoor, daar niet van!
 • Heb toevallig met PowerSave me halve Pokebank 31 IV en shiny gemaakt + EV’s 😂 puur om voor te bereiden op Gen 8. 🤙🏻
 • @RiRi

  ALS je ze al over kunt zetten van (U)S(U)M… :-P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren