1. Pokémon Go behaalt ruim 4 miljard dollar totale omzet

Pokémon Go behaalt ruim 4 miljard dollar totale omzet

Beste jaar ooit

Pokémon Go heeft sinds de lancering ruim 4 miljard dollar opgebracht. Dat blijkt uit onderzoek van Sensory Tower.

Sinds de release in 2016 stijgt de omzet van de game ieder jaar, met uitzondering van 2017. In 2020 spendeerden spelers tot nu toe 11 procent meer ten opzichte van 2019, waarmee dit jaar wederom een record voor de game betreft.

Onderdeel van het succes zijn de features waarmee spelers de game thuis kunnen spelen, die werden geïntroduceerd wegens de pandemie. Op deze wijze lift ontwikkelaar Niantic meer op het succes van de mobiele gamesmarkt in 2020, dat ook wegens covid-19 aanzienlijk steeg.

Van de grofweg 4,2 miljard dollar 1,5 miljard afkomstig uit de Verenigde Staten. In Japan werd in totaal 1,3 miljard uitgegeven. De twee landen zijn veruit de grootste inkomstenbron voor Pokémon Go, met Duitsland op de derde plaats.

Pokemon go

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Is er ook bekend hoeveel de gemiddelde actieve speler uitgeeft aan de microtransacties in de game? Want ik denk dat het argument "voor een nieuwe game ben ik ook 60 euro kwijt" niet meer op zal gaan
 • Zal corona er ook mee te maken hebben gehad? Met al die lockdowns konden ze door die remote raid passes gewoon raids blijven doen en ook dat betaalde jaarlijkse event, wat normaal op locatie is konden mensen nu van afstand thuis deelnemen door een ticket ingame te kopen van 16 of 17 euro.
 • @DefenseForceNL
  Wow echt? Dus wat je eerst gratis kon doen door ergens heen te gaan moest je nu eigenlijk voor betalen?
 • @blue_blade_3

  Je kan nog steeds naar een gym kost je niks, maar veel landen hadden lockdowns.

  Even voor opgesteld alles kan je gratis doen natuurlijk als je coins verdient. Je kan 50 per dag verdienen. Echter veel landen zaten in lockdown en mochten het huis niet uit. Nu is het mogelijk te raiden vanuit huis als je maar remote raid passes hebt.

  Nu hebben ze wel is paar paar passes weg geven, maar kan me voorstellen dat veel er toch geld aan uit geven om niet de deur uit te hoeven om te raiden of niet het huis uit mochten.

  Wat ik al zei met coins verdienen is mogelijk maar 3 stuks kosten 250 coins. Dus die kan je maar 1 keer per 5 dagen kopen dus met verdiende coins. Dit natuurlijk als je elke dag die 50 coins zou verdienen.

  Door die lockdowns kon dat vaak niet en kan ik me voorstellen dat mensen maar die passes kochten voor echt geld om zo toch te kunnen raiden.

  En tsja die egg cubators leveren volgens mij ook super veel op.

  En het schijnt dat die event toen van 16 of 17 euro best veel spelers die hadden gekocht.
 • @DefenseForceNL
  Vind het toch een slechte zaak dan, want ze wisten dondersgoed dat mensen het huis niet uit mochten en dan komen ze met een oplossing die geld kost. Vind dat persoonlijk een beetje misbruik maken van de situatie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren