1. Pokémon Go laat je raiden met vrienden vanuit huis

Pokémon Go laat je raiden met vrienden vanuit huis

Ook andere aanpassingen

In Pokémon Go zijn raids vanaf nu tijdelijk vanuit huis mogelijk. Dat maakte ontwikkelaar Niantic onlangs bekend.

Niantic heeft in een blogpostvier punten opgegeven waarin Pokémon Go gaat veranderen. Eerder nam Niantic ook al een aantal corona-maatregelen. De eerste zit hem in bewegen. Het is de bedoeling dat de game jouw activiteit meet door middel van Adventure Sync: “Zodat activiteiten als schoonmaken en hardlopen op een loopband helpen met het halen van in-game-prestaties”, vertelt John Hanke, het hoofd van Niantic.

Punt twee heeft betrekking op de Raid Battles die tijdelijk vanuit huis mogelijk zijn. Niantic wil er wel voor zorgen dat de game de sociale kant blijft benutten. Daarom verbeteren ze het spel zodat spelers met elkaar in contact kunnen blijven, ook als ze elkaar niet daadwerkelijk kunnen ontmoeten. “Binnenkort kun je samen met vrienden Raid Battles verslaan vanuit je eigen huis”, zo meldt Hanke.

Vervolgens wil Niantic dat spelers de wereld blijven ontdekken. Zo moet het mogelijk zijn om op een virtuele manier plekken te bezoeken totdat ze daadwerkelijk weer naar die plekken toe kunnen.

Tot slot meldt Hanke dat Niantic bezig is met het heruitvinden van Live Events, zoals Pokémon Go Fest deze zomer. Wat Niantic daarmee van plan is, is nog onbekend. Niantic is wel bezig om ervoor te zorgen dat Pokémon Go Fest deze zomer ook veel plezier vanuit huis kan brengen.

In de post beschrijft Hanke dat Niantic was opgezet met een missie om mensen naar buiten te krijgen, te laten bewegen en de wereld laten ontdekken. “Met als ultieme doel mensen met elkaar in contact te brengen,” Hanke laat weten dat Niantic altijd overtuigd was dat elementen uit haar games ook prima kunnen werken zonder naar buiten te gaan: “Nu is het tijd om dit aspect prioriteit te geven, met de uitdaging om onze indoor gameplay even vermakelijk en innovatief is als onze outdoor gameplay”.

pokemon go

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

  • Gooi er gewoon een tijdelijke besturing in voor op je telefoon. Moet je eens opletten hoeveel het dan gespeeld wordt als je vanuit je luie stoel lekker door Nederland kan lopen. Als de crisis weer over is dan zet je het weer uit en mogen ze lekker de kilo's eraf lopen.
  • @Snafu9

    Ik stem voor
  • Niks hier op insidegamer over de geruchten van een nieuwe mario collectie (64, sunshine, galaxy) en de nieuwe paper mario voor op de Switch? Lijken steeds aannemelijker.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren