1. Pokémon Go meer dan miljard keer gedownload

Pokémon Go meer dan miljard keer gedownload

Alleen Clash of Clans bracht meer geld op

Het succesvolle Pokémon Go is nog altijd razend populair, de mobiele-game van Niantic is inmiddels al meer dan een miljard keer gedownload.
pokemon go

Nintendo heeft een aantal video's naar buiten gebracht, in één van deze video's wordt in het Japans verteld dat het spel al ruim een miljard keer is gedownload. Dit zijn bijzonder goede cijfers van de mobiele pokémon-game.

De laatste keer dat Nintendo dergelijke cijfer deelde is inmiddels al weer even geleden. In 2016 was het spel ruim 500 miljoen keer gedownload, een simpele rekensom leert ons dat Pokémon Go ruwweg 250 miljoen keer per jaar werd gedownload sinds de mijlpaal van 2016. Op 13 september 2018 werd overigens nog wel bekend gemaakt door Niantic dat de gebruikers waren toegenomen.

Niantic en Nintendo laten niet veel los over de opbrengsten van het populaire Pokémon-spel. Sensor Tower schat de opbrengsten op zo'n 2,65 miljard dollar. Het enige mobiele-spel dat meer dan Pokémon Go wist op te brengen is Clash of Clans.

Pokemon go

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Ik moet toegeven dat ik het ook weer speel. Nu zijn we met een groep die groot genoeg is om alle raids te kunnen doen. Zo komen we nog eens buiten met zun allen. In de wintertijd zal het wel weer afzwakken.
  • Het verbaast me totaal niet dat Pokemon Go zoveel oplevert. Ben sinds een paar maanden weer begonnen met spelen en dacht echt dat ik 1 van de weinige zou zijn. Gyms hier in de buurt worden echter om het uur weer verslagen, waardoor het zelfs moeilijk is om 50 pokecoins op een dag te verdienen. Tijdens de mudkip community day waren er echt veel mensen bij pokestops en heb zelf een paar bij shiny kunnen vangen. Met de komst van team rocket is het nog leuker geworden.

    Het enige wat me tegenstaat is dat je niet alle pokemon kunt vangen in Nederland en dat je alleen maar mewtwo armored bijvoorbeeld via 5 sterren raids kan vangen. Ik vind dat je ook solo gewoon alles moet kunnen vangen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren