1. Pokémon Go tikt na twee jaar de 1,8 miljard aan

Pokémon Go tikt na twee jaar de 1,8 miljard aan

Één bijna twee

Gedurende twee jaar heeft Niantic met Pokémon Go 1,8 miljard dollar verdiend. Dit stelt SensorTower, een website die data en inzichten van applicaties publiceert.

In de analyse ter ere van het twee jarig bestaan van Pokémon Go zegt SensorTower dat spelers in Amerika veruit het meest uitgeven in vergelijking tot de rest van de wereld. Zo hebben Amerikaanse gebruikers van de mobiele Pokémon-game in totaal 607 miljoen dollar uitgegeven sinds de release. Op de tweede plek komt Japan met vijfhonderd miljoen dollar. Daarna volgen Duitsland, Groot Brittannië en Taiwan. Deze analyse geldt voor zowel Google Play als de App store.

Sensor Tower meldt daarnaast dat spelers wereldwijd inmiddels zo'n twee miljoen per dag uitgeven om pokémon te vangen in de app en Pokémon Go op de tiende plek staat van meest winstgevende apps ter wereld.

Ter ere van het twee jarig bestaan heeft Niantic een zomerse Pikachu toegevoegd die tot en met 31 juli te vangen is.

pokemon go statistieken

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Okay…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren