1. Pokémon-hoofdspel op de Switch bevat achtste generatie

Pokémon-hoofdspel op de Switch bevat achtste generatie

Waarschijnlijk

Serebii vermeldt dat het Pokémon-hoofdspel voor de Nintendo Switch waarschijnlijk de achtste generatie zal bevatten.

Serebii sprak met het Japanse videogameblad Famitsu, dat de website vertelde dat ze een artikel hebben van maar liefst twintig bladzijdes over Pokémon. Daarin wordt meer verteld over Pokémon: Let's Go, Eevee! en Pikachu! en Pokémon Quest. Ook bevat het artikel een interview met Tsunekazu Ishihara, de CEO van The Pokémon Company. Hij bevestigt dat het Pokémon-hoofdspel uit zal komen in de tweede helft van 2019 en vertelt hij bovendien dat het "volledig nieuw is en zich zal richten op ervaren Pokémon-fans". Ook vertelt hij dat het spel "veel gloednieuwe monsters bevat".

marshadow sun and moon pokémon

Dat het gaat om de achtste generatie aan pokémon heeft Ushihara niet expliciet gezegd. Het zou kunnen dat hij verwijst naar nieuwe Mega-varianten, Ultra Beasts of zelfs iets vergelijkbaars met de Alolan-vormen die geïntroduceerd werden in Pokémon Sun/Moon. Maar omdat de CEO zegt dat het het "gloednieuw" pokémon worden is het toch waarschijnlijk dat het daadwerkelijk gaat om de volgende generatie zakmonsters.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Dat klinkt veelbelovend!
 • Dit zou echt goed nieuws zijn. Zeker als het gewoon de gebruikelijke manier van battle heeft en de "co-op" overneemt van Pokémon lets go pikachu/eevee.

  Ik zou het echt tof vinden als ze ervoor zorgde dat de trainers en gymleaders ook double battle worden als je met zn 2e speelt, dat je beide ook een eigen team kan maken. Wild Pokémon hoeft van mij niet double te zijn, want dan zou je een keuze kunnen maken wie de Pokémon vangt. Voeg daar nog een trade functie aan toe en dan heb je een toffe game te pakken denk ik. Moet te doen zijn ook met de controls van de switch
 • Goh.
 • Kondig die game nou maar gewoon aan!
 • @Rutgie
  Uhh, de game is tijdens de E3 van 2017 al aangekondigd…

  Nu meer details bekend maken zou lekker slim zijn, i.v.m. de games die aankomende november uit gaan komen ja… :')
 • @Piet S. Bijdehante Sjaak. Je snapt wel wat ik bedoel of moet ik preciezer formuleren: Onthul die game nou maar gewoon? (Ik ben te nieuwsgierig en die andere games van Nintendo die eraan komen interesseren me niet.)
 • @Rutgie
  Bijdehand, maar doordacht. Het zou marketing technisch een slechte zet zijn om nu info bekend te maken over de Pokemon game die in 2019 uit gaat komen.
 • @Piet S. Piet, dat snap ik óók wel! Maar je neemt mijn reactie veel te serieus… Ik ben gewoon heel nieuwsgierig naar deze game en in mijn kinderlijke enthousiasme hoop ik z.s.m. gewoon op een officiële onthulling. That's all.
 • @Rutgie
  Hahah, ik snap je hoor! ;P
  Ik ben zelf ook behoorlijk benieuwd!
 • @Piet S. Gelukkig :-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren