1. Pokémon-kanaal met eigen Let's Go-gameplaybeelden

Pokémon-kanaal met eigen Let's Go-gameplaybeelden

Van eerste pokémon tot co-op gameplay

Pokémon-website Serebii heeft op het YouTube-kanaal eigen gameplay-beelden getoond over hun eerste ervaring. Serebii mocht bij de Pokémon Company twee uur lang Pokémon: Let's Go, Pikachu en Let's Go, Eevee spelen. In zes korte video's laat Serebii hun progressie zien van de opening van het krijgen van Pikachu als eerste pokémon tot de eerste co-op gameplay.
Pokemon lets go!

Opening en eerste pokémon

In de video's zien we de gameplay-beelden van Serebii zonder verder commentaar. Serebii laat als speler zien hoe de eerste introductie van de Let's Go-games eruit ziet. Het krijgen van de eerste pokémon, in dit geval Pikachu, het eerste gevecht met je rivaal en de start van je reis. Verder worden extra's laten zien als het aankleden en verzorgen van je pokémon.

Viridian city, forest en wilde pokémon

In de twee video's die daarop volgen, vervolgt de speler zijn reis door Viridian City waar het Pokémon Center wordt geïntroduceerd en het tweede gevecht met de rivaal wordt gehouden. Daarbij kunnen we wilde pokémon door het spel zien lopen. Al bekend was dat het vangen van wilde pokémon meer ervaringspunten zou opleveren dan het vechten. Het Pokémon GO-systeem zien we nu beter in zijn werk. De pokémon in je team krijgen allemaal ervaringspunten bij het vangen van wilde pokémon. Pokémon evolueren nog wel steeds na het verhogen van een bepaald level, niet door candies.

pewter city gym en co-op play

Eenmaal gekomen in Pewter City, word je gelijk door je rivaal ontvangen en gevraagd om de gym uit te dagen voor een gevecht en het verdienen van je eerste badge. Dit gedeelte van de game blijft als vanouds in vorige spellen hetzelfde principe behouden. Alleen bij binnenkomst moet je laten zien of je een bepaald soort type-pokémon hebt in je team.

Een nieuw concept binnen de Pokémon-games is het coöperatieve-systeem. Samen op één Switch kunnen twee spelers met beide één Joy-Cons samen het avontuur verder zetten. Wilde pokémon worden gevangen met twee Pokéballs tegelijk en Pokémon-gevechten worden veranderd worden in een 2-vs-1-gevecht tegen andere trainers. Speler 2 gebruiktin deze modus de Pokémon van speler 1. Er zijn echter wel beperkingen in deze Co-Op Play. Zo kan speler 2 geen contact maken met een ander personage uit de game, items of wilde pokémon. De pokémon die speler 2 volgt tijdens het avontuur is de tweede pokémon uit het team van speler 1.

Eerder lieten we zien hoe de Pokémon: Let's Go-games 'Go Parks' introduceert in de nieuwe spellen. Daarbij is er ook een nieuwe pokémon officieel bekendgemaakt, Meltan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Heel het Co-op idee vind ik echt een gemiste kans. Waarom niet gewoon player 2 ruimte geven voor een eigen team en de spelers samen ervoor laten kiezen wie welke Pokémon vangt? Waar slaat dat 2 pokeballs gooien nou op?…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren