1. Pokémon: Let's Go-games drie miljoen keer verkocht in één week tijd

Pokémon: Let's Go-games drie miljoen keer verkocht in één week tijd

Meest verkochte Switch-games in een week tijd

Er zijn in een korte week wereldwijd drie miljoen exemplaren verkocht van Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Eevee!
Dat maakte The Pokémon Company bekend via Twitter. Daarmee zijn het samen de Switch-games die het vaakst zijn verkocht in één week tijd. De spellen verschenen wereldwijd op 16 november.


De nieuwe Pokémon-games scoorden een 7 op InsideGamer: "Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Eevee! zijn duidelijk gemaakt voor een nieuwe generatie trainers. De vangmechaniek uit Pokémon Go is een succes en enkele veranderingen aan het nu prachtig vormgegeven Kanto zijn verbazingwekkend revolutionair, maar voor oudere fans zijn de games soms te oppervlakkig."

Pokemon lets go!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • SMO is 2 miljoen keer verkocht in 3 dagen (direct na release), dus zou die game dan niet vaker verkocht zijn in een 'korte week'? Dat vraag ik me serieus af.

  Desalniettemin zijn deze Pokemon games nu al een verkoopsucces (en SMASH komt er ook nog aan in december)!
  Als Nintendo ieder jaar 2 van dit soort hit-games uit blijft brengen (2017: BotW & SMO, 2018: Pokemon & SMASH, 2019: Animal Crossing/Metroid & Pokemon RPG, etc.), dan gaat de Switch zeker 'sky high' qua verkopen, etc.

  Er waren echt zoveel haters m.b.t. PLGP/E, die 'o zo zeker wisten dat deze games slecht zouden gaan verkopen', etc., maar die hebben nu dus mooi het nakijken.
  Ik hou ervan als ik gelijk heb! ;-P
 • @Piet S.
  Zelfs een kapotte klok duidt tweemaal daags de juiste tijd aan.
 • @AWESOMEDUDE3

  Trends + hypes in de gaten houden en research (feiten) + gezond verstand…
  Dat is het. ;-)
 • @Piet S. Met een beetje verstand kon je weten dat deze games goed gingen verkopen, maar dat wil niet zeggen dat het goede games zijn. Daarom laat ik deze dus ook maar links liggen. Zodra er een echt nieuw deel in de franchise komt, sluit ik weer aan.
 • @Jorn6810

  Het amusante is dat de 'haters' hoopten dat deze games zouden falen en dat nu tegenovergestelde blijkt (wat ik dus al voorspelde) is gewoon heerlijk.. X-D

  De games worden door critics ook beoordeeld met gemiddeld een 8.1, maar of je een game leuk vindt of niet, is smaakafhankelijk en iedereen mag er natuurlijk het zijne van vinden.

  Ik vind de game (PLGP) heel tof en zou 'm beoordelen met een 8.3.

  Heb je wel 1 van de 2 versies gespeeld?
 • @Piet S. Nee heb het niet gespeeld. Ik heb de oude games waarop deze gebasseerd zijn wel veelvuldig gespeeld. Het brengt voor mij niet genoeg nieuws en de veranderingen die er gedaan zijn, zijn voor mij niet per se pluspunten. Wat niet wil zeggen dat het slechte games zijn uiteraard, want een 8,1 gemiddeld is natuurlijk meer dan prima. Maar voor mij persoonlijk te weinig nieuws…
 • @Jorn6810

  Duidelijk!
 • @Piet S.
  "Het amusante is dat de 'haters' hoopten dat deze games zouden falen en dat nu tegenovergestelde blijkt (wat ik dus al voorspelde) is gewoon heerlijk.. X-D"

  Wat anderen vinden interesseert mij echt nooit. Ik zou de game eerst ook niet gaan kopen, maar toen het shiny hunten wat duidelijker werd heb ik hem wel gehaald. Sommige zaken (zoals de box) vind echt geniaal gewijzigd, en ik heb gelukkig nooit Pokémon yellow gespeeld en blue maar 1x, dus ik ben er bij mee.

  Wel na 300+ gevangen rattatta nog geen shiny, beetje jammer
 • @blue_blade_3

  De "cloud" box, volgende Pokemon, rijdbare Pokemon, zichtbare Pokemon in de overworld… Stuk voor stuk hele goede verbeteringen. Als ik heel eerlijk ben zou ik het ook prima vinden als gen8 ook geen 'wilde gevechten' meer heeft. Dat wordt zo'n sleur op een gegeven moment. Ik vecht wel met trainers. :-)

  En dan heb je echt pech zeg.. X-D Ik ving een shiny Chansey op chain combo 35, haha.
 • @Piet S.
  Nou ik zo het je nog sterker vertellen; ik zat op een chain van 25 rattatta en toen was er een shiny jigglypuff. Dus het was gelukkig niet voor niets haha. Ik zie graag dat gen 8 ook overworld Pokémon heeft (want hoe lekker is het om een berg in te gaan zonder telkens tegen een zubat aan te lopen) en die box was geniaal (nu alleen nog verschillende boxen)

  Ik speel de game als "solo normal" run. Geeft nog iets of wat uitdaging dan.
 • @blue_blade_3

  Oke, dat is wel lekker ja!

  En dat ga ik misschien ook nog wel doen. Dat schroeft de moeilijkheidsgraad inderdaad wat omhoog!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren