1. Pokémon: Let's Go heeft een nieuwe rivaal

Pokémon: Let's Go heeft een nieuwe rivaal

Maar hij is volgens fans veel te aardig

Uit nieuwe beelden van Pokémon: Let's Go blijkt dat er een nieuw vijandelijk personage naar de game komt. Alleen zijn fans erg teleurgesteld over de vriendelijke houding.

Hoewel Pokémon: Let's Go hoofdzakelijk gebaseerd is op Pokémon Yellow wordt hoofdpersonage Red vervangen, maar ook Blue, onder de meeste fans bekend als Gary.

Junichi Masuda, een van de ontwerpers en regisseurs van de Pokémon-games, liet tijdens de Treehouse Live-presentatie beelden zien van de Pokemon: Let's Go-games. Hier werd Trace, het nieuwe vijandelijke personage uitgelicht.

Zoals in de video is te zien ontmoet men op een gegeven moment Trace (22:35) die vriendelijk de speler adviseert om naar de gym van Brock te gaan om beter te worden. Dit verschilt erg van Gary die een stuk intimiderender is met zijn bekende uitspraak "Smell ya later".

Fans zijn het niet eens met deze beslissing van Game Freak om npc's vriendelijker te maken. Deze trend werd ook al geconstateerd in Pokémon Sun en Moon games, waar Hau bijvoorbeeld net iets te vriendelijk overkwam.

Hau Pokémon Sun en Moon

Ik ben het er wel mee eens dat het de magie van de Pokémon-game een beetje weghaalt, aangezien je wel met je gezicht in de feiten moet worden gedrukt als je bijvoorbeeld verliest. Zoals Nintendo duidelijk heeft gemaakt zijn de Let's Go-games meer gericht op kinderen en laat die uitgebreider kennis maken met het Pokémon-universum. Met deze vriendelijke houding van npc's maken ze deze bedrijfsattitude erg duidelijk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • De andere veranderingen boeien me zeer weinig en door de gameplaybeelden die ik gisteren heb gezien, ben ik op veel vlakken "gerustgesteld" (niet dat ik me veel zorgen maakte, o.i.d.).

  Echter vind ik dit wel erg jammer! Je rivaal moet inderdaad een zware anus zijn die je flink op z'n sodemieter moet beuken!
 • @Piet S.
  Precies dat. Je moet voldoening krijgen als je een rivaal verslaat. Willen ze straks dat kinderen zich lullig voelen als ze beter zijn dan anderen ofzo?

  Met Hau had ik minder moeite dan met Lille. Want een irritant mens was dat zeg.
 • @blue_blade_3
  Precies! Ik denk dat het een beetje bij de politiek correcte tijd past, waarin we op dit moment leven! Schijtziek wordt ik ervan. Waar is de tijd van harde humor en waarin er nog verschillende soorten (geslachten, kleuren, etc.) mensen waren gebleven?
  Een beetje harde concurrentie (waarin slagen vallen) kan he-le-maal geen kwaad. Over een paar jaar bestaan en nog alleen maar van die zachtgekookte LGBT hippies, die nergens tegen kunnen.

  Lille wilde ik af en toe ook door het scherm heentrekken, hahah! XD
  Met d'r slappe gezever.. POHHH!!
 • @Piet S.
  Die cutscene dat ze over die brug loopt en dat dat haar "z-move" was vond ik zo tenenkrommend. Verschrikkelijk. Alsof ze een trauma had van de scène met tapu koko in het begin terwijl ze daar zelf niet in gevaar was. Man man man
 • @blue_blade_3
  Inderdaad. Plaatsvervangende schaamte… -_-
 • Maar Hau was ook niet echt een rivaal als Blue/Gary. Gladion was meer een Rival. Gladion werd wel uiteindelijk wat vriendelijker.
 • Ik ben altijd groot fan geweest van de pokemon games, maar de laatste versies waren wel erg makkelijk. Als ik nu kijk wat ze nu doen ziet het er zelfs nog makkelijker uit dan ooit. Dat kids vriendelijke is leuk, maar ze jagen een volwassen publiek er mee weg. Dit ga ik echt niet meer kopen. Hopelijk wordt de echte nieuwe pokemon rpg wel weer voor iedereen.
 • @DarkGoomy
  Het lijkt ook meer een hybrid te zijn van Go en normale games. "Diepgaandere" functionaliteiten zijn op het eerste oog ook niet meer toepasbaar bij deze game, het shiny chainen bijvoorbeeld zal ook minder beïnvloedbaar zijn - als het uberhaubt uit te voeren is. Ik zie persoonlijk ook liever een 'echte' pokemon rpg op de switch verschijnen.
 • @AWESOMEDUDE3
  Gewoon een rpg op de switch waar je met 2 spelers doorheen kan lijkt me super tof. Double battles, keuze maken wie welke Pokémon wilt vangen.
 • @blue_blade_3
  Ja maar dan stellen de gevechten zich hopelijk ook in op double battles. In plaats van wat je hier ziet waarbij het gewoon twee tegen een wordt.
 • @DarkGoomy
  Dat sowieso. 2 vs 1 slaat echt nergens op vind ik

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren