1. Pokémon Masters en Pokémon Sleep komen naar mobiel

Pokémon Masters en Pokémon Sleep komen naar mobiel

Nog meer Pokémon!

The Pokémon Company kondigde twee nieuwe Pokémon-projecten voor smartphones aan, namelijk Pokémon Masters en Pokémon Sleep.

Dat deed het bedrijf tijdens de Pokémon Press Conference afgelopen nacht. Pokémon Masters moet ergens later dit jaar naar iOS en Android komen en wordt ontwikkeld door DeNa. Het spel moet vooral om gevechten tussen de pokémon draaien. Spelers vechten niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen alle Gym Leaders en trainers uit voorgaande Pokémon-games. Volgende maand worden er meer details over Pokémon Masters bekendgemaakt.

Pokémon Sleep wordt een nieuwe app die in 2020 uitkomt en de slaapgewoontes van mensen bijhoudt en analyseert. Hoe dit precies gaat werken is nog niet duidelijk, maar The Pokémon Company laat weten dat het de bedoeling is dat mensen met de app een goede reden hebben om de volgende ochtend op tijd wakker te worden.

The Pokémon Company kondigde ook de een nieuwe Detective Pikachu voor Switch en de cloudservice Pokémon Home voor Switch en smartphones aan. Later dit jaar verschijnen Pokémon Sword en Shield voor de Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mooi contrast ook.
  Enerzijds berichtgeving over dat gameverslaving officieel als stoornis wordt erkend, iets wat de ernst benadrukt,waar anderzijds een bedrijf zich focust op constante activiteit tot zelfs het slapen toe.
  "…een goede reden om op tijd wakker te worden". Gevoelige mensen de impressie wekken dat ze op tijd wakker moeten worden voor een game.
  Een tikkeltje vreemd in mijn optiek
 • @AWESOMEDUDE3

  Volgens mij is de stimulatie juist om goed te slapen. Daardoor kun je dingen verdienen.
 • @Newgamessuck vast een onderdeel van Nintendo QOL, kunnen ze eindelijk die vinger/vitality sensor uitbrengen
 • @Newgamessuck
  Misschien dat inderdaad de intentie is, alleen denk ik persoonlijk dat dot bij vooral de jongere doelgroep juist eerder tegen gaat werken. Maar goed, zelf geen onderzoek naar gedaan dus pure speculatie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren