1. Update: Bekijk hier om 15:00 live de Pokémon Presents-presentatie

Update: Bekijk hier om 15:00 live de Pokémon Presents-presentatie

11 minuten Pokémon-nieuws

Vanmiddag gaat The Pokémon Company de laatste ontwikkelingen rond Pokémon-franchise onthullen. Volg hieronder live de volledige presentatie.

Oorspronkelijk bericht:The Pokémon Company geeft woensdag een nieuwe presentatie over de Pokémon-franchise. De presentatie is op YouTube te bekijken.

Waar de presentatie over gaat is nog niet bekend. De omschrijving zegt alleen dat er ‘nieuws’ besproken gaat worden. Volgens Serebii.net gaat de presentatie 11 minuten duren en worden er onder andere meer details gedeeld over de Pokémon Sword en Shield-dlc waarvan het eerste deel, The Isle of Armor, morgen verschijnt. Wat er nog meer besproken gaat worden in de presentatie is nog niet bekend

De Pokémon Presents-presentatie is vanaf drie uur ’s middags live te volgen op YouTube.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Gen 4 remakes? :O
 • @PietS.

  Yeey… 🥱

  Blijf het toch grappig vinden dat iemand die erg tegen jaarlijkse releases is als ze van EA, Ubisoft of Activision afkomen opeens een heel andere mening heeft als het gaat om een franchise waar die wel wat mee heeft.
 • @Shuckles
  Ik hoop wel op een diamond en pearl remake. Maar dan moet het wel weer een stap verder zijn met het "open wereld" concept.
 • @Shuckles

  Nintendo, Game Freak & The Pokémon Company pretenderen niet dat ze ieder jaar met een NIEUWE Pokémon game (en dus gen) komen. Tussen de nieuwe gens komen veel remakes/remaster uit en zo worden ze ook aangekondigd.

  EA pretendeert daarentegen wel ieder jaar met een nieuwe FIFA op de proppen te komen, terwijl het een ietwat aangepaste kopie is van de game van een jaar eerder, waarin minimale verschillen aangebracht zijn.

  Daarnaast is FIFA doordrenkt met microtransacties en het ergste is nog dat alles wat je met echt geld koopt na een jaar, als de “nieuwe” FIFA uitkomt, weer weg is, want je kunt niets overzetten naar de “nieuwe” game. Dat kan bij Pokemon dus wel.

  Iets met appels en peren, dus. :)
 • @PietS.

  Een remake is in mijn ogen ook gewoon een "nieuwe" game. Zo worden ze zeker wel in de markt gezet, ze worden ook gewoon zo ondersteund en je betaald er ook gewoon de volle prijs voor.

  Net zo als Fifa valt dit net zo goed in de categorie makkelijk scoren. Dat jij als Pokémon dan daar geen probleem mee hebt is weer een ander verhaal, net zoals dat veel fifa fans daar blijkbaar geen probleem mee hebben.

  En ja ik ben het volledig met je een dat EA dat miscrotransactie in EA games enorm slecht zijn. Maar helaas gaat Pokémon met recente praktijken niet bepaald de boeken in als consument vriendelijk.
 • @Shuckles
  Ik ben zelf een Pokémon fan, maar je hebt wel gewoon gelijk. Pokémon verkoopt ook bijna altijd jaarlijks een nieuwe game met minimale verschillen. Zo vond ik het verschil tussen Moon en Ultra Moon echt belachelijk, en gaat het nergens over dat die voor de volle prijs verkocht werd.

  Wel weet mooi hoe Piet het weer anders ziet dan een Fifa game:p
 • @blue_blade_3

  M.b.t. tot SM & USUM heb je gelijk. De USUM games waren niet nodig geweest en voegde zowat niets toe. Dus wat GF & TPC 1x doen (want ik kan me zo even geen ander voorbeeld bedenken), doet EA ieder jaar. :)
 • @PietS.
  Mag je ook vinden. Ik vind het wel een vergelijkbaar verkoopsysteem. Laat ik het zo zeggen; ik snap het als FIFA fans elk jaar de nieuwe FIFA kopen, net als dat ik elk jaar de nieuwe Pokémon game koop.
 • @blue_blade_3

  Oke. Ieder z’n kijk erop!
 • @PietS.

  Daar heeft blue blade wel gelijk in.
 • @CyberFl
  Godnonjuu, worden wij misschien toch nog vriendjes!
 • @Shuckles

  Nee. Remakes (zoals bv. ORAS) worden door Nintendo aangekondigd en behandeld als remakes. Nintendo laat men niet denken dat het om compleet nieuwe games gaat en dit doet bv. EA m.b.t. FIFA wel. Dit terwijl die remaks van Pokemon games vaak ook nog eens meer nieuwe/originele content bevatten de die “nieuwe” FIFA games van EA. Het gaat (mede) om de manier van marketing en dat doet EA gewoon op een hele vieze manier.

  Dat remakes in de categorie ‘gemakkelijk scoren’ vallen is altijd zo (ook al heb ik persoonlijk niets tegen remakes, etc.), maar noem het beestje gewoon bij z’n naam. Een remake is een remake en een port is een port. In die remakes van Pokemon games zit meer moeite gestoken dan in die enhanced FIFA ports (want laten we eerlijk zijn, dat zijn het, ieder jaar weer) van EA.

  Nogmaal: 2 compleet verschillende zaken dus.

  Helaas lijken GF & TPC qua ‘extra kosten’ m.b.t. games ook de minder consument vriendelijke kant op te gaan inderdaad, maar het is in de verste verte nog niet te vergelijken met bv. FIFA:
  ‘Dus je hebt na €1237,- uitgegeven te hebben eindelijk Messi uit een pakje gehaald? Die kun je alleen in de FIFA van dit jaar gebruiken en in de FIFA van volgend jaar kun je weer lekker van voor af aan beginnen met kopen! Muhahaha!’
  Zoiets dus. Bij Pokemon kun je gewoon allea blijven overzetten en dus gebruiken. Ook een compleet ander verhaal dus.
 • @PietS.

  Agree to disagree over de remakes dan denk ik. Tuurlijk worden ze als remakes aangekondigd, maar verder worden ze in mijn ogen net zo behandeld als alle ''nieuwe'' games in de serie.

  Maar goed dit is dan ook verder niet heel relevant. Mijn punt is meer dat beide ontwikkelaars zo vaak met een nieuwe game komen, dat de verbeteringen in elke game vrij minimaal zijn.Dit is natuurlijk niet iets wat alleen GF en EA graag doen, Ubisoft en Activision doen het net zo graag met CoD en AC.

  Ik begrijp best wel waarom het gedaan wordt, 80/90% van de assets liggen er toch al of kunnen zo gemaakt worden, dus lekker winstgevend. Bij FIFA valt er jaarlijks stukken minder aan te passen, dus die gaat ook meer richting de port kant ben ik compleet met je eens. Zou Pokemon meer vergelijken met games ala CoD en AC.

  Ik vond het gewoon wel grappig/intressant om te zien dat ik je op alle bovenstaande franchise in het verleden best wel wat kritiek heb geuit om dit soort praktijken, maar er bij een Pokemon game geen probleem mee hebt.
 • @Shuckles


  Alsof mensen hypocriet zijn, zal toch niet?
 • Zucht Nintendo kom eens met anders dan de zoveelste Pokémon stream. Tis echt een groot tussen jaar nog erger dan 2018 tot nu toe van Nintendo op ac na.
 • @smaakmaker

  Dit komt niet eens van Nintendo…
 • @Shuckles

  Klopt maar Pokémon hoort wel tot de exclusieve games voor de Switch. Dus heeft het met Nintendo te maken
 • @smaakmaker

  Ik zeg alleen dat Nintendo hier niks mee te maken heeft. Of zou je net zo reageren op Sony als Atlus een Persona stream zou houden?
 • @Shuckles

  Omdat het een exclusieve Switch game is. Gaat het plannen wel in overleg met Nintendo.
 • @smaakmaker

  Mogelijk, maar ik denk dat jij flink erg onderschat hoeveel autonomie een bedrijf als TPC gewoon heeft.

  Die hoeven echt niet naar Nintendo om op de knietjes te gaan bedelen of ze een stream mogen houden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren