1. Gratis Pokémon Quest sleept in één maand $8 miljoen binnen

Gratis Pokémon Quest sleept in één maand $8 miljoen binnen

Weer een financiële klapper voor Nintendo

Volgens een rapport van SensorTower heeft de gratis game Pokémon Quest een opbrengst bereikt van 8 miljoen dollar. De game zelf bestaat net iets meer dan een maand en is beschikbaar op iOS, Android en Nintendo Switch.

Volgens het rapport is 3 van de 8 miljoen dollar afkomstig uit de eerste week van zijn bestaan. Het grootste gedeelte van de omzet is afkomstig van spelers uit Japan. Daar komt ongeveer 34% van de omzet vandaan. Op de tweede plaats staat de Verenigde Staten met 24% en als derde Zuid-Korea met 12%. Voor zover de platformen betreft is 66% van de omzet afkomstig van iOS-spelers en de overige 34% van Google Play. Cijfers over de Nintendo Switch-versie zijn niet bekend.

Ten opzichte van de eerste week van Pokémon Quest zijn de uitgaven enigszins gedaald. Per dag realiseert de game nu ongeveer 30.000 dollar. Het recordbedrag aan opbrengsten dateert uit 30 juni. Toen werd er een omzet gegenereerd van maar liefst 580.000 dollar. In totaal hebben ongeveer 8 miljoen accounts van iOS en Android de game gedownload.

Pokémon Quest is een game die gratis gespeeld kan worden, maar wordt ondersteund met microtransacties. Pokémon Quest speelt zich af op Tumblecube Island waar zich de 151 originele Pokémon bevinden in een kubus-achtige stijl. Op het eiland moet de speler op expeditie gaan en met Pokémon vechten om verborgen schatten te vinden. Daarnaast kan je vrienden worden met Pokémon en je kamp versieren met verschillende decoraties.

Eerder werd er een nieuwe trailer getoond van de aankomende game Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee over de toevoeging van Mega Evolutions. Daarnaast werd er aangekondigd dat PVP eind 2018 naar Pokémon Go komt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • De mensheid blijft me verbazen met dit soort dingen.
 • @ShadowhunterrX

  IP, IP, IP.

  Dat levert flinke knaken op. Ik ben heel beniewd naar wat Mario Kart Tour gaat doen en wat Pokemon Let's Go voor de Switch aan Switch sales gaat opleveren.

  Onderschat de waarde van IP niet. Daarom nooit Nintendo onderschatten. Qua online en processor kracht lopen ze achter, maar qua IP mijlen voor op de competitie.
 • @Newgamessuck
  Daarom ben ik ook nog steeds zo verbaasd dat mensen alle remakes van Nintendo zo op prijs stellen (terwijl ze dat bij de PS toen echt schandalig vonden). Ik moet zelf zeggen ook toe te hebben gegeven door een switch met Mario Kart 8 Deluxe te kopen, dat terwijl ik eigenlijk nooit remasters koop van games die ik al heb
 • @blue_blade_3

  Ik stel die remakes op prijs. Ik wil bijvoorbeeld dolgraag Mario Maker hebben op de switch. Mario maker 2 zou natuurlijk geweldig zijn, maar als ze snel een remake kunnen uitpoepen ben ik blij.

  Verder zijn remakes relatief goedkoop en relatief snel om te maken dus echt ten kostte van nieuwe releases gaat het niet. Dus heb er geen problemen mee. Niet alleen bij Nintendo maar any console.

  Verder is de WiiU zo een harde flop, dat het zelfs logisch is dat die AAA titels waar veel energie en tijd in is gestoken aan een groter publiek aangeboden kunnen worden. Spellen als Mario Kart 8 verdienen dat.
 • @Newgamessuck
  Mee eens dat het top games zijn maar met het volgende heb ik altijd problemen:

  "Verder zijn remakes relatief goedkoop en relatief snel om te maken"

  Maar ze vragen er wel 60 euro voor. Ik snap dat dat goed verdient, maar ik vind dat belachelijk. Bij welke game dan ook.
 • @blue_blade_3

  Het is jammer voor de consument dat het niet goedkoper is, maar kijk eens naar die Mario Kart 8 deluxe sales……….Het is erg begrijpelijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren