1. Pokémon wil Sword en Shield-lekkers voor de rechter slepen

Pokémon wil Sword en Shield-lekkers voor de rechter slepen

Strafrechtelijk onderzoek al gestart

Kort voor de release van Pokémon Sword en Shield krioelde het internet van de gelekte pokémon. The Pokémon Company heeft inmiddels bekendgemaakt dat ze een strafrechtelijk onderzoek zijn gestart om deze personen voor de rechter te krijgen.

Volgens Forbes zijn er al een aantal gebruikersnamen getraceerd die (mede)verantwoordelijk zijn voor het lekken van de pokémon en informatie. Het gaat hier om Discord-gebruikersnamen en 4chan-berichten. De leaks zijn voornamelijk afkomstig uit het officiële Galar Region Strategie-boek, dat volgens The Pokémon Company achter slot en grendel moest blijven. Uiteraard ging dit helemaal mis en werden foto's van bladzijdes uit het boek gedeeld op het internet, niet geheel onverwachts gingen deze afbeeldingen in een mum van tijd viral.

In het officiële beklagstuk van The Pokémon Company staat geschreven dat het bedrijf de werknemers met toegang tot het boek op voorhand heeft onderzocht. Daarnaast zijn er verschillende geheimhoudingsovereenkomsten getekend en werden de boeken besloten geleverd. Iedereen die ook maar in de buurt kwam met een camera, was per direct in overtreding. Toch zijn er foto's gemaakt.

pokemon sword shield

The Pokémon Company is er inmiddels achter dat de foto's zijn genomen met een smartphone in een tijdsbestek van vijftien uur, op 1 en 2 november. De foto's zijn vervolgens gedeeld met vrienden en deze hebben de afbeeldingen geplaatst op Discord. Het gaat hier om 'foto's met nooit vertoonde pokémon, speciale vormen en vaardigheden'.

The Pokémon Company heeft Discord en 4Chan nu dringend verzocht om de gegevens van de gebruikers aan te leveren. Daarnaast heeft het bedrijf forensisch onderzoekers ingehuurd om het web door te spitten voor nadere details. Echter is inmiddels duidelijk dat het meesterbrein achter de gelekte informatie enkel actief was op Discord.

Vooralsnog is niet duidelijk of The Pokémon Company er in is geslaagd om de gegevens van 4Chan en Discord te verkrijgen, hierover later meer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Toen ik het titel las dacht ik dat ze Pokemon snoep voor de rechter wilden slepen.
 • @mightybundy Same, dacht dat dat aan mij lag
 • Of ze moeten gewoon blij zijn. Het is viral gegaan namelijk dus gratis reclame. Nu krijgen ze juist een backlash. Dom gedoe.
 • ik had ook wat lekkers in mijn schoen van de week.
 • Dankzij die lekkers is het op voorhand duidelijk geworden wat een slechte en luie dev Game Freaks is. Natuurlijk wil je ze dan voor de rechters hebben, want nu moett je wel iets veranderen aan die luiheid en het doodeenvoudig kunnen meeliften op het merk Pokémon.
 • @Richh

  Wat een onzin. Het is een gewoon een heel vermakelijke game en niks minder dan alle voorgangers. Dat jij wensen hebt die niet uitkomen betekent niet dat de game slecht is.

  Wat had je verwacht? BotW graphics? Unieke animaties voor iedere Pokemon en voor iedere move? Please zeg…Pokemon had altijd al slechte graphics geen enkele game was een hoogstaand iets op welke hardware dan ook. Waarom zou dat veranderen? Geen enkele developer zou dat doen.

  Eigenlijk zijn een heel klein groepje mensen gewoon butthurt dat hun favo Pokemon er niet in zit en ze voor eens in hun leven een nieuwe strategie moet bedenken. Of ze beweren dat ze voorgelogen zijn door GF…😂 Deze groep schreeuwt heel hard en daarmee lijkt het ernstig maar in werkelijkheid stelt de kritiek geen reet voor. Boe roepers schreeuwen nou eenmaal het hardst, mensen die een game okay vinden stemmen met hun portemonnee.

  Echt grow up…en leer eens dat niet alles gebeurt zoals je wenst of het je voorgespiegeld is. 🤷🏻‍♂️

  Over de leaked content kan ik kort zijn. Het is contractbreuk en dient aangepakt te worden. Wanneer bedrijven hun eigendommen niet actief beschermen verlies je je recht over deze eigendommen. Heeft niks met butthurt ex-fans te maken.
 • @Ramirez
  Die Richh zit er wel echt heel erg mee. Hij heeft de game niet gekocht maar voelt zich wel geroepen om op elke Pokémon artikel te benadrukken waarom hij het een slechte game vind.

  Hij zal niets beters te doen hebben vrees is. Sneu kindje.
 • @Ramirez
  Eindelijk iemand die inhoudelijk kan reageren.

  "Vermakelijk" en "niets minder", zeg dit is hardop tegen jezelf?

  Graphics zijn normaal, niks te klagen. Animaties ben ik gewend dus inderdaad niks mis mee. Missende Pokémons? I don't care. Gameplay, story, development, speed enkele van de missende punten merkbaar. Je kunt niet elke keer dezelfde argumenten gebruiken voor iedereen of aannemen dat iedereen dezelfde dingen wil zien. Hier gaan jullie huilende fanboys de mist en en laten jullie zien hoe verdrietig en butthurt jullie daadwerkelijk zijn. Gewoon zielig.

  "mensen die een game okay vinden stemmen met hun portemonnee",ja tuurlijk. Schuil je weer achter de sales. Sales\downloads\metacijfers zeggen los niks. Retouren zijn interessant, maar worden niet publiek gemaakt.

  "butthurt ex-fans te maken" , dus als fans teleurgesteld zijn en nadenken voor ze iets kopen, bestempel jij ze als ex-fans. Wat ben jij voor cult secte aanhanger? In elk geval is het duidelijk wie er nog meer in zitten. Kojima en nog een paar IG leden die elkaar schoon*** en backuppen met Nices 😂.

  Dacht dat je inhoudelijk reageerde, maar zoals gewoonlijk praat jij als elke fanboy onzin. Einde discussie en tevens mijn laatste conclusie over deze Pokémon Game:

  De slechtste Pokémon Game ooit.
 • @Richh

  'De slechtste Pokémon Game ooit.'

  Feitelijk onwaar. Word je er niet treurig van dat je bijna iedere dag wel een keer ongelijk hebt? Ik zou m'n account verwijderen als ik jou was… Pfff….. :)
 • @Piet S.
  Ik vind het vooral treurig dat hij zegt dat de "fanboys" zich achter de verkopen schuilen en dat dat verder niets betekend. Maar alles wat hij noemt zijn ook geen feiten. Puur meningen. Ik snap echt niet waarom mensen op artikels blijven reageren van games die ze slecht vinden (ja vinden, want betreft een mening).
 • @blue_blade_3

  Hij moet iets zeggen om z'n comment kacht bij te zetten, alleen doet het dat (helaas voor hem) niet.
 • @Richh
  Goede eindconclusie voor jou. Gelukkig is het een mening. Net als die van ons!

  Veel plezier met andere games die jij graag speelt.
 • @blue_blade_3

  Heb inmiddels 46 uur in mijn Sword save zitten en vermaak mij evengoed als de vorige games.

  Storywise kon het wat uitgebreider maar ach Pokemon en story nooit echt een sterk punt geweest. Mario en Zelda hebben ook niet bij elke game een mooi of sterk verhaal en daar verpest het de game ook niet.

  Er wordt veel gezeurd over wat het had kunnen zijn…beetje onzinnig.
 • @Ramirez
  Ja mee eens. Wat ik wel jammer vind is het ontbreken van de trade functie waarbij je een Pokémon kon kiezen (was heel handig als ik bijvoorbeeld een HA nodig had), en vind ik de frame drops in de wild area best irritant als ik net connect met internet.

  Voor de rest vind ik het een toffe game, en ben ik van plan iets meer tijd te gaan steken in comp battles.
 • Onlangs nog meer dan tien 2de hands exemplaren zien liggen van dit spel in de game mania.
 • @CyberFl

  Grappig zulke statements. Als ik op de website kijk zie ik dat Sword maar in 4 winkels op voorraad is als 2ehands titel en Shield ook maar in 4 winkels.

  Zal dus wel meevallen met de returns. 😂
 • @Ramirez

  Zelfs Pokémon go is leuker dan dit :p haha
 • @Ramirez

  Ach Cyber liegt er maar wat op los
 • @CyberFl

  Jij kan ook goed liegen zeg eerst met je dochtertje nu dit weer. Heb je nou echt niks beters te doen dan leugens en onzin verkondigen.
 • @DefenseForceNL

  Oei gaat het Defensieve kracht uit Nederland? Ben je net geen Pokémon meester geworden? Geef het tijd, ooit zul je het worden, ik geloof in jouw (of gaan mensen nu denken dat dit ook een leugen is?)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren