1. Pokémon Sword en Shield bevatten achttien gyms
Pokémon Sword and Shield
61% hot!
2 members volgen dit
3 members willen dit
5 members hebben dit

Pokémon Sword en Shield bevatten achttien gyms

Volgorde en klasse van de gyms verschilt per versie

Volgens Shigeru Ohmori, directeur van Gamefreak, zijn er achttien speelbare gyms op Pokémon Sword en Shield. De volgorde van de gyms verschilt in de beide versies en er wordt ook onderscheid gemaakt in twee gym-klassen.

De nieuwe Pokémon-game maakt onderscheidt tussen twee gym-rangen. Ohmori heeft het over een minor klasse en een major klasse, vergelijkbaar met verschillende klassen in sport. Denk bijvoorbeeld aan de F1 en F2 in de motorsport.

pokemon sword and shield

"Er zijn achttien verschillende type gyms, het verschilt per gameversie wanneer je het tegen een bepaalde gym moet opnemen en in welke klasse deze gym zich bevindt. In Sword neem je het bijvoorbeeld in de hogere klasse op tegen de fighting-gym en in Shield is dit tegen de ghost-gym. Het idee is dat elk jaar andere gyms zich voor de hogere klasse plaatsen", verklaart Ohmori.

Al vanaf de eerste generatie Pokémon-spellen, worden er meerdere varianten van de spellen uitgebracht. Het verschil tussen deze spellen is niet altijd even groot. Op een paar exclusieve pokémon per spel na is er vrijwel geen verschil tussen de varianten. In Pokémon Sword en Shield zijn er weer exclusieve pokémon per spel te verkrijgen en verschillen de gyms dus ook van elkaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Laat maar komen! Ik ben iig gehyped.
  • @Morgana jaa klinkt top toch
  • @GraafTel

    En dan blijkt het ineens een misverstand te zijn.. Och ja, nog steeds gehyped.
  • Ook interessant is dat je de autosave functie uit kan zetten als je dat wilt, en dat ze een functie hebben toegevoegd die het makkelijker maakt om je huidige Pokémon "competitive" te maken. Ze hebben nog niet uitgelegd hoe, maar het lijkt erop dat je natures kan aanpassen. Samen met bottlecaps, de verbeterde move relearner en de chain mogelijkheden is het erg makkelijk on goede Pokémon te krijgen.

    Ze zijn dus daadwerkelijk bezig om het competitive battlen meer kans te geven.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren