1. Pokémon Sword en Shield bevatten extra Shiny pokémon

Pokémon Sword en Shield bevatten extra Shiny pokémon

Ultra-zeldzame pokémon ontdekt

Verschillende spelers hebben opgemerkt dat Pokémon Sword en Shield ‘extra shiny’ pokémon bevatten. Dat is de te zien aan de animatie van de pokémon bij het verschijnen.

Normaal gesproken zijn er sterren te zijn bij het tegenkomen van een shiny pokémon, maar bij deze extra shiny pokémon zijn kort vierkantjes te zien. In beide gevallen heeft de pokémon een andere kleur dan gewoonlijk, wat de voornaamste motivatie is om ze te verzamelen.

Twitter-gebruiker Kaphotics heeft aan de hand van het gamebestand van Sword en Shield ontdekt dat 1 op de 16 shiny pokémon de zeldzame animatie bevat. Normaal gesproken is de kans dat spelers een shiny pokémon tegenkomen 1 op 4096, waardoor de kans zeer klein is dat spelers deze extra zeldzame vorm tegenkomen.

Dit lijkt echter niet te gelden voor spelers die de chain-methode gebruiken, waarbij ze zoveel mogelijk van dezelfde pokémon tegenkomen en zo de shiny-kans vergroten. Dan is de kans namelijk 15 op 16, in plaats van 1 op 16.

Bekijk hieronder beelden van de extra shiny pokémon.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Oke nu ben ik confused, ik dacht dat chainen helemaal geen zin had in deze pokemon, maar dat het alleen ging over 'number battled' waarbij je limiet op 500 zit. Weet iemand hier hoe het nou precies zit?
 • Sorry, maar de bijgevoegde tekst in dit topic is onduidelijk en/of niet kloppend.

  Op de officiële Pokémon site & Serebii staat het uitgelegd.

  Waar het op neer komt:
  Er is maar 1 chain en die is zichtbaar in je Pokédex (Pokémon aanklikken –> 'Number Battled') en die is onbreekbaar. Als je 1 soort Pokémon 500+ keer verslagen of gevangen hebt, dan zit je op de max. kans om een shiny variant van die Pok te vinden. Voor de rest zijn er geen chains, o.i.d. Met 500+ 'Battled' is de kans zonder shiny charm 1/683 & met shiny charm is de kans 1/512 (wat ik echt belachelijk laag vindt, btw).

  M.b.t. de 'square' & 'star' shinies:
  De 'square' shinies zouden veel zeldzamer moeten zijn dan de 'star' shinies, maar door een programmeerfout komen ze in het wild nu veel vaker voor. Mijn eerste shiny (Skwovet - 466 encounters) was direct een 'square' shiny. Niemand weet of dit nog aangepast wordt (d.m.v. een update/patch) in de toekomt.

  Verder is het niet 100% zeker dat kansberekeningen op sites als Serebii kloppen (de ondoorbreekbare chain nummers kloppen wel 100% zeker). Deze zijn namelijk gebaseerd op shiny hunting odds van vorige gens, waar de kans (zonder bijkomende voordelen) 1/4096 was/is. Veel mensen (incl. ikzelf) hebben een bepaalde Pokémon al letterlijk 1000'en keren verslagen/gevangen en zijn nog geen shiny variant tegengekomen. Daarom denken veel mensen dat de odds veel lager zijn in SS. Dit zijn ze nog uit aan het zoeken.

  Zoals ik hierboven al aangegeven heb, kwam ik shiny Skwovet (Route 1) al tegen na "maar" 466 encounters. Shiny Zigzagoon (Route 3) heeft zich echter nog steeds niet laten zien, na +/- 2500 encounters…

  Leuke bijbel zo op de maandagmiddag, denk ik! :)
 • @Piet S. Thanks voor je reactie. Wat de chainmethode betreft heb je gelijk, daar moet eigenlijk 'tegenkomen' staan.

  Betreffende de square shinies: volgens de Twitter-gebruiker gaat het om omgekeerde kansen bij de chainmethode, dus heb ik dat aangehouden.
 • @Jack O

  Misschien in de gaten houden dat mensen dit niet echt zien als 'chainmethode', ook al is dat het in principe wel (veel mensen raken in de war door die term).
  Het komt neer op letterlijk 500+ keer dezelfde soort Pok verslaan/vangen en daarna slechts encounteren.

  Op Serebii (zie link hierboven) staat meer info m.b.t. de 'star' en 'square' shinies btw! :)
 • @Piet S.
  Nou dan heb jij eerder een shiny dan ik Piet:p heb jij de pokedex al vol?
 • @blue_blade_3

  Nope, ik ga mooi alles overzetten als Pokemon Home uit is. Ik ga niet alles dubbel, of ja… veel, dubbel vangen, haha.
 • @Piet S.
  Is het al bekend wanneer home komt? Ik hoef nog maar 30 mons dus morgen ff met een maat traden
 • @blue_blade_3

  Als het goed is ergens rond feb.!

  O, dan heb je goed je best gedaan!

  Ik heb het meeste van m’n tijd verspild aan het vinden van een shiny Zigzagoon, die ik ondertussen nog steeds niet heb. IK HAAT echt alles wat luck based is of met gokken te maken heeft. M.b.t. dat soort dingen heb ik echt al-tijd pech.
 • @Piet S.
  Haha ja daarom wil ik de shiny charm zo snel mogelijk. Heb nu ook een 5 iv ditto dus die wil ik even traden met een non ENG Ditto. Dan heb ik de grootste kans op shinies.

  Ik heb tijdens mijn playthrough letterlijk alles gevangen wat ik nog niet had, dus had al 150 Pokémon tegen het einde van de game aan.
 • @blue_blade_3

  De shiny charm vergroot de kans wel, maar helaas niet zo aanzienlijk als zou moeten. Als iedere shiny zo wordt om te krijgen, dan zoek ik in ieder geval wel andere manieren om te te krijgen… If you get what I mean… :P

  O ja, dat is inderdaad slim. Surprise Trade werkt ook als een tierelier trouwens! :)
 • @Piet S.
  Ach gelukkig geef ik vrij weinig om die Shiny Pokemon. Ze zijn leuk maar niet mijn doel van het spel. Ik moet ook nog iets van 50 Pokemon en dan is me Dex wel vol. Wordt alleen lastig om Zacian te krijgen aangezien ik Shield heb. En eigenlijk al mijn vrienden hebben Shield gekozen haha. Ach komt vanzelf wel. Suprise Trade werkt bij mij wel maar zit vaak ook een zooitje meuk bij. Gelukkig wel een aantal version exclusives eruit gekregen.

  Ik merk dat vooral de online Max Raid Battles het heel goed bij mij doen en daardoor juist version exclusives heb.
 • @Snafu9

  Ik denk dat ik de dex ook maar gewoon compleet ga maken. Dan doe ik tenminste nog wat nuttigs, haha.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren