1. Twee uitbreidingen voor Pokémon Sword en Shield onthuld

Twee uitbreidingen voor Pokémon Sword en Shield onthuld

Komen beschikbaar via een Expansion Pass

Pokémon Sword en Shield op de Switch krijgen twee uitbreidingen: The Isle of Armor en The Crown Tundra.

Beide uitbreidingen zijn onderdeel van een Expansion Pass die vanaf vandaag via de eShop gekocht kan worden voor 29,99 euro. In plaats van nieuwe Pokémon-games te ontwikkelen die zich in dezelfde regio als eerdere titels afspelen, wil ontwikkelaar Game Freak op deze manier huidige spelers nieuwe avonturen aanbieden.

The Isle of Armor verschijnt eind juni en heeft als thema 'groei'. Dit enorme eiland aan de kust van Galar staat vol met ongerepte natuur, stranden en moerassen. Er is een dojo te vinden waar spelers les krijgen van mentor Mustard, die eerder de kampioen Leon heeft lesgegeven. De nieuwe legendary pokémon is Kubfu, een fighting-type die kan evolueren naar Urshifu. Daarnaast bevat de uitbreiding nieuwe tutor moves, kledingstukken en skins voor de fiets.

Tweede uitbreiding The Crown Tundra draait om 'verkennen' en komt dit najaar uit. Spelers worden de leider van een ontdekkingsteam in dit besneeuwde gebied, en kunnen de legendary pokémon Calyrex vinden, een psychic/grass-type. Daarnaast bevat de uitbreiding een nieuwe coöpmodus waarin spelers met vrienden ondergrondse Pokémon Dens kunnen verkennen, waarin oude, legendarische pokémon gevonden kunnen worden die Dynamaxen. In de uitbreiding zijn nieuwe kledingstukken en haarstijlen te vinden.

De Expansion Pass moet los voor Pokémon Sword en Shield gekocht worden; één Expansion Pass werkt dus niet in beide games. Net zoals in het hoofdspel kom je in de Expansion Pass voor Sword en Shield andere pokémon en personages tegen. Beide nieuwe gebieden zijn volgens Game Freak qua vrijheid vergelijkbaar met de Wild Area uit de hoofdgame. In totaal zijn er tweehonderd pokémon in de uitbreidingen te vinden die niet in het hoofdspel zitten.

De Expansion Pass verschijnt later vandaag op de Switch eShop en kan dan alvast aangeschaft worden. Rond de release van de uitbreidingen komen er ook gratis updates uit voor Sword en Shield waarmee het mogelijk is voor mensen die de uitbreidingen niet kopen om de nieuwe pokémon met vrienden te ruilen.

Tot slot liet Nintendo weten dat Pokémon Home, waarmee pokémon overgezet kunnen worden naar Sword en Shield, ergens in februari voor Switch lanceert. Meer details hierover volgen nog.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nice, ik zie dit liever dan bijvoorbeeld Pokemon Sword 2. Nu hoef je niet weer de volle mep te betalen voor dezelfde game met wat uitbreidingen.
  Verder zagen ze uitbreidingen er interessant uit, tof dat alle legendarys weer te vangen zijn.
 • @Robskeee

  Hoe kun jij dit nu goedkeuren? Zo kort na de release al afkomen met betaalde DLC, ze hadden het liever gratis kunnen geven voor een onafgewerkte game.
 • @CyberFl Hoe bevalt dat nou, zo andere mensen napraten?
 • Erg gemengde gevoelens bij deze uitbreiding.

  Ene kant blij dat ze de content verhogen van het spel door een DLC en niet een hele nieuwe game kopen voor €60,-

  Aan de andere kant hadden ze deze DLC allang al voor ogen en lijkt het alsof ze bewust deze 200 Pokemon hebben achtergehouden waardoor de Galar dex zo klein was. Ze hebben nu natuurlijk de macht om zelf hun tempo te bepalen met Pokemon toevoegen omdat je ze zelf niet kan overzetten. Hierdoor betaal je eigenlijk zo €10,- van de totale €30,- van dit bedrag voor 200 extra Pokemon wat vroeger niet het geval en zo over kon zetten. Waar ik bang voor was is helaas uitgekomen.
 • @Snafu9 Precies, dit gevoel heb ik zelf ook wel een beetje :/
 • @Snafu9 Ik denk dat ze het gewoon te vroeg hebben uitgebracht, niet zozeer dat ze achter de hand hielden. Maar wel hebben gedacht, ach we brengen hem vast uit dan hebben we nog ff om door te werken.
 • @Robskeee
  Dat zou wel goed kunnen ja maar als we nu al beelden krijgen te zien van de omgeving enzo is deze ontwikkeling sowieso al gestart voor Pokemon Sword en Shield uit kwamen. Daarnaast hebben zij te maken met de deadline die Nintendo aan hun stelt om het spel uit te brengen.
 • @Snafu9 Precies, maar zoals we gisteren ook al zeiden Sword en Shield voelt ook gewoon niet af. Dat denk ik ook als ik het met Let's GO vergelijk, die game is veel meer afgewerkt. Maar uiteindelijk is Pokemon een merk gewoon waar games aanhangen en niet andersom zoals vroeger. Sword en Shield moesten gewoon in Q4 uitkomen.
 • @Snafu9 Precies hetzelfde gevoel dat ik heb. Aan de ene kant ook blij dat er ook totaal nieuwe elementen bij komen, en dat het niet enkel om de dex gaat, maar aan de andere kant ook heel teleurgesteld dat dit een reden lijkt waarom ze zo veel pokemon weerhouden hebben. Voelt een beetje als een low blow om dan 55 euro neer te tellen voor een incomplete pokemon game, en dan nog eens 30 om hem compleet te maken
 • @Snafu9

  Precies dit is ook zo.
 • @Snafu9 Pokémon Games zijn de koeien voor Game Freak. Deze uitgemelkte games moet je niet serieus nemen. Natuurlijk is dit DLC wat eigenlijk niet nodig is; SS is ook gewoon een halfbakken game.
 • Die is eruit. Nu de echte direct volgende week.
 • Laat maar komen - ik ga ze allebei iig halen
 • Ik wacht eerst op hoe groot de eerste DLC is. Geen zin om 30 euro te betalen om 2 grote vlaktes aan te schaffen met nieuwe pokemon en 2 dorpjes. Als Gamefreak blijft herhalen dat de base game een GROTE wereld had…. dan helemaal weinig vertrouwen in.
 • Dit had gerust al in de game mogen zitten, was veel te kort en te klein.
  Maarja, makkelijk cashen zo…
 • Moest even heel hard lachen. Terwijl iedereen SS bleef aanprijzen, hield Game Freak dit even achter de hand. Over drie maanden weer DLC? Vast wel. Ook weer 60 euro als je beide games hebt, want "ze verschillen een beetje in content".

  Maar ach, mensen stemmen met hun portomonee. Pokémon games lekker afschrijven en gewoon de animatie bekijken.
 • @Richh
  Lekker blijven kopen. Top games.
 • Iedereen klagen en dan straks toch stiekem downloaden. Net als de games zelfs.

  Ik ga de games niet eens proberen te verdedigen. Toen iedereen kreeg te horen dat de serie naar de Switch kwam, kwam je mensen online tegen die BotW achtige werelden wensten en zich rijk rekenden met allerlei andere gedachtes en wensen terwijl het zo obvious is dat Gamefreak altijd een conservatieve studio is geweest.

  Pokemon games hebben altijd al technisch achtergelopen. De gameplay veranderde nooit. En er was altijd wel een soort van gimmick in iedere generatie. Het enige valide punt van klagen vind ik daarom ook het aantal Pokemon. Maar je krijgt er nu dus gratis 200 bij als je trade. Problem solved.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren