1. Pokémon Sword en Shield lanceren op 15 november

Pokémon Sword en Shield lanceren op 15 november

Nieuwe pokémon, de Wild Area, Raids en meer onthuld tijdens de Pokémon Direct

Tijdens de Pokémon Direct zijn zojuist veel nieuwe details en de releasedatum van Pokémon Sword en Pokémon Shield onthuld. Een aantal nieuwe pokémon van de achtste generatie, de Wild Area, het Dynamex-systeem, verschillende personages en raids waren te zien tijdens de presentatie.

Tijdens de presentatie zijn vier nieuwe pokémon van de achtste generatie onthuld. Dit zijn Wooloo de schaap-pokémon, Gossifleur de bloem-pokémon, Drednaw de bijt-pokémon en Corviknight de raaf-pokémon. Ook de evolutie van Gossifleur, genaamd Eldegoss, werd getoond.

De starter-pokémon Grookey, Scorbunny en Sobble waren al eerder getoond tijdens de aankondiging van Pokémon Sword en Shield.

Pokemon Sword Shield
Pokemon Sword Shield
Pokemon Sword Shield

De uitgestrekte Wild Area van de Galar-regio bevindt zich tussen de verschillende steden. Hier kunnen verschillende pokémon worden gevonden, gebaseerd op waar de speler zich bevind en wat voor weer het is. Bovendien kan de speler in deze gebieden zelf zijn camera besturen om op zoek te gaan naar pokémon en items op het land, in het gras, in het water en in de lucht.

Ook is het nieuwe Dynamex-systeem onthuld. Deze speciale kracht kan op bepaalde plekken in de Galar-regio worden geactiveerd en kan één keer per gevecht worden worden gebruikt om een pokémon groter en sterker te maken. Alle aanvallen die depokémon kent, veranderen bovendien in sterkere versies van zichzelf. Na drie beurten is het Dynamex-effect van de pokémon uitgewerkt.

Max Raid Battles worden omschreven als strategische gevechten voor maximaal vier spelers. Deze sterke pokémon houden het hele gevecht hun Dynamex-vorm aan en kunnen in een groep worden bestreden door middel van local wireless of online. Als de raid is verslagen, kan de speler een poging wagen om depokémon te vangen. Sommige pokémon kunnen bovendien pas worden gevonden in de wereld wanneer deze zijn verslagen in een raid.

Pokemon Sword Shield
Pokemon Sword Shield

Leon is onthuld als de kampioen van de Galar-regio. Hij is ongeslagen en geliefd door de inwoners van de regio. Zijn jongere broer, genaamd Hop, wil in de voetstappen van Leon volgen en start zijn avontuur op hetzelfde moment als de speler.

Een ander nieuw personage Magnolia, de professor van de Galar-regio. Ze specialiseert zich in het onderzoeken van het Dynamex-systeem. Haar kleindochter en assistent Sonia helpt haar hierbij.

Milo wordt getoond als een van de gym leaders in de spellen. Hij maakt gebruik van het gras-type. Gym leaders beschikken ook over de mogelijkheid om Dynamex te activeren, wat tot verwoestende gevechten kan zorgen in de stadions.

Pokemon Sword Shield

De twee onthulde legendarische pokémon zijn Zacian en Zamazenta. De pokémon hebben een wolfachtig uiterlijk, waarvan Zacian een zwaard in zijn bek draagt en Zamazenta een schild om zijn hals heeft. Hieruit kan worden opgemaakt dat Zacian de exclusieve legendarische pokémon van Pokémon Sword is, terwijl Zamazenta dit is voor Pokémon Shield.

Tot slot is bekendgemaakt dat Pokémon Sword en Pokémon Shield vanaf 15 november verkrijgbaar zijn voor de Nintendo Switch.

Pokemon Sword Shield
Pokemon Sword Shield

Kijk hieronder de gehele Pokémon Direct terug.

Dit artikel delen

Over de auteur

Ralph van Dodewaard Redacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Reacties

 • Ik kijk er nu een stuk meer naar uit dan na de reveal trailer!
 • Zin in, die Wild area zit er erg vet uit zo.
 • @Robskeee
  Dat vond ik dus ook. Ik hoopte stiekem op een open wereld game, maar dit is een goede eerste stap daarnaartoe. Het enige dat ik dan weer niet tof vind is "dynamax". De kleuren vind ik niet mooi en ik had liever een andere vorm van "tactiek" gezien. Maar ik vind het wel beter dan de kinderachtige Z-moves.

  Ik koop in ieder geval Pokémon Sword!
 • @blue_blade_3
  Ooh, maar sword is blauw..
 • @bliXem
  Haha die bedoelde ik ook. Heb het al aangepast:p
 • Ziet er erg tof uit! Na jaren lang dromen over een 3D pokemon game.
 • Het lijkt erop dat de games nog een kleine grafische update hebben gekregen. De kleuren spreken mij in ieder geval veel meer aan dan de roze tint die we in februari zagen.

  Daarnaast zijn de nieuwe designs van de Pokémon prima. Het is niet heel bijzonder, maar het past prima binnen de Pokémon-familie. Ik ben vooral wat er wordt verstaan onder 'heel veel nieuwe pokémon'. Ik hoop echt op 100+ en daarbovenop nog wat Galar-forms van eerdere generaties, misschien zelfs nog evoluties vanuit voorgaande generaties.
 • @Gilbie

  Het lijkt er nu inderdaad een stukje beter uit te zien dan eerst!
 • Hetgeen me tegenstaat is dat dynamex-systeem. Ik was al geen fan van de Z-moves en mega-evoluties en nu komt er iets dergelijks bij. Ik vraag me af of het allemaal nodig was geweest. Dat gezegd hebbende, ben ik met het andere wel blij! Raid battles lijken me, mits goed uitgevoerd, een hele mooie toevoeging, de wereld ziet er spetterend uit en de eerste nieuwe Pokémon zijn ook helemaal niet zo gek. De laatste jaren heb ik vooral dat laatste wel anders gezien. Ik ben een stuk positiever dan na de aankondiging eerder dit jaar.
 • @Rutgie
  Wat vond je van de 6e en 7e generatie Pokémon? Ik vond die er ook prima uitzien. Zelf vind ik heb 4 en 5 de slechtste generaties.
 • @blue_blade_3 Ugh nee, ik vind dat ze vanaf de 4e generatie echt minder zijn geworden. De Alolan-Pokémon vond ik een leuk idee, maar niet altijd goed uitgewerkt (eigenlijk vond ik alleen Rattata/Raticate logisch). Al moet ik zeggen dat elke gen toch wel zijn mooie en lelijke ontwerpen heeft, het is een dooddoener maar wel waar.
 • @Rutgie

  Dynamex kan meer toevoegen dan Megas en Z-moves, sowieso Z-moves.
  Wat Dynamex voor doet, zover ik begrijp, is battles veel intensiever maken. Daarnaast is het maar voor drie beurten en kan het maar één keer gebruikt worden in een gevecht. Dus ik vind het best interessant.
  Ik kreeg zelf in ieder geval wel kriebels daarvan. :')
 • @Ardyn Ik ben niet zo'n tactische battlemeister (ik ben meer van het verzamelen), maar vind het er simpelweg ook lelijk uitzien. Afzichtelijk kleurgebruik dat totaal geen indruk op mij weet te maken. Ik kreeg er dus ook de kriebels van, maar dan de verkeerde kriebels.
 • @Rutgie
  Even dacht ik als enige teleurgesteld te zijn over het dynamex-systeem.

  Mega Evolutions OK, maar zo'n pokemon die 1/3 van het speelveld inneemt.. Ik weet het niet xD

  Uiteraard wel enthousiast over het overige.
 • Super, ben enthousiast. De Dynamex vind ik op dit moment niets, maar wellicht voegt het op tactisch gebied wel het een en ander toe.

  Maar waar zijn rivalen als Gary en Silver, trainers die je echt haat tijdens het spelen!?
 • @Silverwolf

  We weten nog niet of deze games een friendly rival hebben.
  Maar, die zien aangepast voor het imago eigenlijk. Ze hebben wel gezegd dat deze game meer voor de ervaren speler is, dus kan zijn dat de rivaal daar ook op wordt aangepast, en dus, een rivaal is.
  Al hoeft het geen Blue of Silver te zijn, kan ook gewoon iets als May/Brandon of Barry zijn. Gedreven trainers, maar geen pestkoppen.
  Misschien wel weer een N-type, maar waarschijnlijk niet.
 • @Ardyn

  Maar het voelt zo goed om een pestkop helemaal in te maken.
 • @Silverwolf

  Precies!
 • @Silverwolf

  Dat klopt zeker!
  Maar 'kindvriendelijk' zijn voor millenial ouders die niet veel van games weten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren