1. Pokémon Sword en Shield-valsspelers worden aangepakt

Pokémon Sword en Shield-valsspelers worden aangepakt

Ban voor wie zich niet aan de regels houdt

The Pokémon Company gaat valsspelers aanpakken in Pokémon Sword en Shield. Dat blijkt uit een aantal Japanse tweets van spelers die al gestraft zijn.

Het nieuws is gebracht door het Japanse Pokémon-platform Pokémon Matome. Volgens het platform hebben al meerdere Japanse spelers van Pokémon Sword en Shield een permanente ban hebben gekregen, omdat ze gebruik maakte van een bug in de online vecht-modus. Met de bug verliezen spelers tijdens een battle geen punten als ze hun Switch uitschakelen zodra ze dreigen te verliezen. Hierdoor stapten de valsspelers dus uit de wedstrijd voordat hun tegenstander de winnende aanval kon inzetten.

Eerder dreigde The Pokémon Company al met een permaban als valsspelers ermee door bleven gaan. Nu lijkt het erop dat het bedrijf zijn belofte is nagekomen en spelers nu een ban geeft als ze betrapt worden.

Pokémon Sword en Shield is nu uit op de Nintendo Switch. Lees hier onze review over deze game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Mooi werk. Dit zou wat mij betreft in elke game zo moeten. Ik zag laatst iemand bij Destiny vertellen in een forum dat hij al 300 dollar had verdient met mensen "carrien" naar max rank. Deze zelfde man had ook 2 maanden een van gehad omdat "hij door DDOS aanvallen een game uit gegooid was" naar zijn zeggen. We weten dondersgoed dat deze man gewoon netwerk manipulatie heeft uitgevoerd om tot max rank te komen. Na 2 maanden mag hij de game gewoon weer spelen. Belachelijk
  • Kinderachtig van The Pokemon Company. Ik vind niet dat je mensen moet straffen die misbruik maken van een bug, zolang anderen er geen hinder van ondervinden. Dit is hetzelfde als mensen die in een potje fifa na 70minuten leaven omdat ze 3-0 achter staan. Alleen in dit geval wordt er dus geen verlies meegerekend.
  • @fdennis
    Anderen hebben er wel hinder aan want je krijgt je win niet. Kinderachtig ben je als je dit soort praktijken uitvoert
  • Vind dit gewoon geheel onterecht om bans uit te delen. Regel je zaakjes wat beter maak een patch binnen 1 dag die er voor zorgt dat zodra je leaved je een loss op je naam krijgt punt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren